To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V

Owczar - 17-12-2012, 15:33

Bloki są takie same.
Smilli - 17-12-2012, 15:43

Sorki, że tak upierdliwie :) ale mam jeszcze parę pytań:
1. Jak długo mogła zająć taka wymiana? (ewentualnie jaki byłby mniej więcej koszt u mechanika)
2. Czy potrzebny jest do takiej operacji jakiś specjalny osprzęt (typu jakieś ściągacze albo cuś)
3. Czy przy takiej wymianie wymienia się jakieś uszczelki specjalne? (dedykowane do modelu)

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź

Owczar - 17-12-2012, 15:46

http://forum.mitsumaniaki...wymiana+silnika
Smilli - 17-12-2012, 15:47

ooo dzięki szukałem tego :lol: przepraszam za moją nieuwagę
arturj123 - 21-12-2012, 18:32

Zabieram się za wymianę reduktora do swojego Galanta 2.0.
Z wyczytanych różnych stron polecane są: ACR01, KME Silver oraz reduktor, którego chyba nikt nie opisywał na forum KME TUR do 200KM. Czy posiada ktoś taki reduktor?
Z tego co wyczytałem stosunkowo nowy reduktor, nieco poprawiona wersja Silvera.

Długo zastanawiałem się nad ACR01 ale często można trafić na kiepską sztukę.

matrixadam - 23-12-2012, 20:54

Panowie mam trochę problem z gazem. Aktualnie przebywam pod Lublinem gdzie bywają temperatury poniżej -10 stopni. Przed odpaleniem silnika, sterownik gazu (stag 300 plus) uruchamia się, co pokazują zapalające się diody. Po odpaleniu silnika diody gasną i się już nie zapalają. Dopiero po nagrzaniu silnika (po około 6 minutach), zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy i po chwili samochód przełącza się na gaz.
N co dzień użytkuję samochód w Gdańsku i tutaj jest wszystko w porządku.
Jaka może być przyczyna?

marcinzam - 23-12-2012, 21:24

matrixadam napisał/a:
Panowie mam trochę problem z gazem. Aktualnie przebywam pod Lublinem gdzie bywają temperatury poniżej -10 stopni. Przed odpaleniem silnika, sterownik gazu (stag 300 plus) uruchamia się, co pokazują zapalające się diody. Po odpaleniu silnika diody gasną i się już nie zapalają. Dopiero po nagrzaniu silnika (po około 6 minutach), zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy i po chwili samochód przełącza się na gaz.
N co dzień użytkuję samochód w Gdańsku i tutaj jest wszystko w porządku.
Jaka może być przyczyna?

to dziwne bo w Gdańsku jak dotąd były niższe temperatury niż w Lublinie :) tak więc to raczej nie to

matrixadam - 23-12-2012, 21:29

Do Lublina przyjechałem w czwartek i akurat wtedy w Lublinie już była bardzo zimno. W Gdańsku do czwartku była wyższa temperatura niż w Lublinie.
Owczar - 24-12-2012, 00:08

Do sprawdzenia zasilanie sterownika.
MotoManiak - 30-12-2012, 13:38

Witam,
niedawno założyłem instalacje gazową do mojego Galanta, jakiś czas po złożeniu instalacji zapaliła mi się kontrolka check engine, co to może być? Oczywiście umówiony jestem u gazownika na wizyte w celu sprawdzenia przyczyny ale czym może to być spowodowane?

deejay - 30-12-2012, 14:36

MotoManiak napisał/a:
Witam,

niedawno założyłem instalacje gazową do mojego Galanta, jakiś czas po złożeniu instalacji zapaliła mi się kontrolka check engine, co to może być? Oczywiście umówiony jestem u gazownika na wizyte w celu sprawdzenia przyczyny ale czym może to być spowodowane?

Najczęściej problem jest z sondą lambda to ona pierwsza wyłapuje niedomgania LPG , czyli zbyt bogata lub uboga mieszanka LPG jest ustawiona .

Owczar - 30-12-2012, 17:25

Dla sprostowania :) problem nie jest z sondą tylko złą mieszanką, którą wychwytuje sonda :)
Tomek - 04-01-2013, 11:49

Owczar, jeśli chodzi o filtr fazy ciekłej do mojej instalki BRC ??
czy ten filtr ma jakieś znaczenie?
czy wziąć obojętnie jaki z allegro?

Owczar - 04-01-2013, 14:09

To nie ma aż takiego znaczenia i wyboru też nie ma wielkiego. Każdy elektrozawór mam dedykowany wkład.
Tomek - 04-01-2013, 14:19

Owczar napisał/a:
To nie ma aż takiego znaczenia i wyboru też nie ma wielkiego. Każdy elektrozawór mam dedykowany wkład.

ok, dzięki
już zamówione, piszą, że do BRC, mam nadzieje, że pasuje

pzdr