Nasze Miśki - Jak wino...
Fragu - 05-03-2014, 20:01
sveno, a jakaś konkretna taśma dwustronna by nie dała rady?
Kylu - 05-03-2014, 21:34
To kiszka. Może taśma 3M do mocowania listew i znaczków?
Hugo - 05-03-2014, 21:55
Kylu napisał/a: | Może taśma 3M do mocowania listew i znaczków? | Zbyt ryzykowne. Przecież klapą "wali" się co jakiś czas żeby ją zamknąć.
sveno - 05-03-2014, 22:34
nie no to też nie ma sensu. I tak trzeba wiercić nowe otwory w klapie, bo tam gdzie są oryginalne ramka jest pusta
Odradzam tą ramkę z kamerą, to był zły pomysł, no ale już zamontowałem..
Przynajmniej kamera daje niezły obraz, poniżej nagranie w nocy i w deszczu:
Kylu - 06-03-2014, 11:17
Te "dwa białe jajka" w lampach pięknie oświetlają wszystko z tyłu.
milo - 06-03-2014, 15:08
sveno zobacz tu o kamerkach http://forum.mitsumaniaki...=54825&start=30
Mam zamocowane na taśmę dwustronną kamerę mało co widać i trzyma się bardzo dobrze
Owczar - 06-03-2014, 16:56
Taśma 3M i nie ma mowy by cokolwiek odpadło
Ja na Twoim miejscu zamocowałbym kamerkę tak, by było widać zderzak, inaczej jej użyteczność spada, bo masz margines kilku cm. Jak widzę swój zderzak to wjeżdżam na 1cm i mniej, bo widzę prześwit.
Odnośnie tego wyświetlacza na panelu klimy, to z jednej strony jest lepsza widoczność i tutaj masz rację, ale biorąc pod uwagę gówniane sterowanie klimy gdzie co chwilę trzeba korygować ustawienia temp bo się nagrzewa elektronika i coraz słabiej grzeje lub coraz bardziej chłodzi, to okaże się, że będziesz musiał w ciemno kręcić lub co jakiś czas chować ekran. A jak już pisałem, w tej klasie sprzętu najsłabszy punkt to ten mechanizm, szczególnie na mrozie.
sveno - 06-03-2014, 20:56
milo napisał/a: | Mam zamocowane na taśmę dwustronną kamerę mało co widać i trzyma się bardzo dobrze | kamere, a nie całą ramkę.
Owczar napisał/a: | Taśma 3M i nie ma mowy by cokolwiek odpadło | utrzyma dość ciężką ramkę razem z tablicą rejestracyjną?
Owczar napisał/a: | Ja na Twoim miejscu zamocowałbym kamerkę tak, by było widać zderzak, | da się wyregulować, też to zauważyłem i teraz tak jest ustawiona.
Owczar napisał/a: |
Odnośnie tego wyświetlacza na panelu klimy, to z jednej strony jest lepsza widoczność i tutaj masz rację, ale biorąc pod uwagę gówniane sterowanie klimy gdzie co chwilę trzeba korygować ustawienia temp bo się nagrzewa elektronika i coraz słabiej grzeje lub coraz bardziej chłodzi, to okaże się, że będziesz musiał w ciemno kręcić lub co jakiś czas chować ekran. A jak już pisałem, w tej klasie sprzętu najsłabszy punkt to ten mechanizm, szczególnie na mrozie. | Puenta?
Wiem, że najlepiej byłoby zamienić klimę z radiem miejscami tak jak zrobił to Nerus, ale to za duża rzeźba
polaff - 06-03-2014, 21:01
zaraz rozleci się mechanika panelu....
Kylu - 06-03-2014, 21:10
polaff napisał/a: | zaraz rozleci się mechanika panelu.... |
U mnie w 9905 działa już półtora roku i nic się nie rozleciało.
polaff - 06-03-2014, 21:24
Kylu, u mnie w 990x (2 din ) rozpadło się w 2 miesiące...
sveno - 07-03-2014, 12:36
polaff napisał/a: | zaraz rozleci się mechanika panelu.... |
jak się ma rozlecieć to niech to zrobi w okresie gwarancji czyli w ciągu najbliższych 2 lat.
Szczerze to powiem, że dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu czegoś to radyjko to trochę luksusu dla plebsu
Wsiadam do auta, radio paruje się z telefonem, kontakty i historia połączeń wędruje do radia. Daje to bezpieczeństwo, bo już nie trzeba szukać telefonu po kieszeniach jak ktoś dzwoni. Mikrofon działa zaskakująco dobrze.
Wgrałem Automapę i hula pięknie. Ekran można ustawić na jednym z 4 kątów, można je zmieniać przyciskami 5 i 6 na panelu tak, by zniwelować refleksy świateł z zewnątrz, przy czym kąty widzenia są super.
Leci muzyka z karty, jednym przyciskiem przechodzimy do nawigacji,muzyka pozostaje w tle. Tryb "dualzone" puszcze głos nawigacji w przednich głośnikach, podczas gdy muzyka nieprzerwanie gra w tylnych.
Na postoju można umilić dzieciakom czas czekania puszczając im "Jak wytresować smoka" (sam uwielbiam tą bajkę )
Z kamerą cofania nawet moja luba nie boi się "koperty", teraz żałuje, że nie sprawiłem sobie tego wcześniej, to gadżet który naprawdę się przydaje i cieszy oko w czasie jazdy. Można się cieszyć z nowego zderzaka czy felg, ale w długiej podróży ich nie widzisz, a radyjko? Cały czas. No i do tego możliwość wyboru koloru podświetlania nie mogę się zdecydować między czerwonym a białym.
Muszę jeszcze zainstalować antenę TV i zobaczyć jak to działa.
Torp12 - 07-03-2014, 12:52
sveno napisał/a: | zdecydować między czerwonym a białym.
|
Sam to miałem, a raczej mam do tej pory Dlatego u mnie cały czas się płynnie zmienia
Kylu - 07-03-2014, 13:01
Cieszę się, że jesteś zadowolony.
Kilku kolegów pytało mnie gdy kupiłem swoje radyjko "po co ci to?"
A teraz jak ze mną jadą to jest "weź coś włącz".
U mnie wszystko działa lux, jak opisałeś - automapa hula dobrze, muzyka, filmy, bajery. Tv działa ku mojemu zaskoczeniu super - w całym Radomiu odbiera dobrze, nawet u mnie pod domem odbiera mi wszystkie tvp'y, polsat i kilka innych kanałów. Nie dostałeś anteny tv w zestawie? Powinieneś dostać antenę gps i tv w zestawie. Możemy sprawdzić kiedyś czy panele pasują zamiennie.
Fragu - 07-03-2014, 13:12
sveno, super
..ja muszę sobie szybko kamerke założyć bo fajnie widać, podoba mi się.
|
|
|