To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Fragu - 05-03-2014, 20:01

sveno, a jakaś konkretna taśma dwustronna by nie dała rady?
Kylu - 05-03-2014, 21:34

To kiszka. Może taśma 3M do mocowania listew i znaczków?
Hugo - 05-03-2014, 21:55

Kylu napisał/a:
Może taśma 3M do mocowania listew i znaczków?
Zbyt ryzykowne. Przecież klapą "wali" się co jakiś czas żeby ją zamknąć.
sveno - 05-03-2014, 22:34

nie no to też nie ma sensu. I tak trzeba wiercić nowe otwory w klapie, bo tam gdzie są oryginalne ramka jest pusta :(
Odradzam tą ramkę z kamerą, to był zły pomysł, no ale już zamontowałem..

Przynajmniej kamera daje niezły obraz, poniżej nagranie w nocy i w deszczu:

Kylu - 06-03-2014, 11:17

Te "dwa białe jajka" w lampach pięknie oświetlają wszystko z tyłu. :)
milo - 06-03-2014, 15:08

sveno zobacz tu o kamerkach http://forum.mitsumaniaki...=54825&start=30
Mam zamocowane na taśmę dwustronną kamerę mało co widać i trzyma się bardzo dobrze

Owczar - 06-03-2014, 16:56

Taśma 3M i nie ma mowy by cokolwiek odpadło :)

Ja na Twoim miejscu zamocowałbym kamerkę tak, by było widać zderzak, inaczej jej użyteczność spada, bo masz margines kilku cm. Jak widzę swój zderzak to wjeżdżam na 1cm i mniej, bo widzę prześwit.

Odnośnie tego wyświetlacza na panelu klimy, to z jednej strony jest lepsza widoczność i tutaj masz rację, ale biorąc pod uwagę gówniane sterowanie klimy gdzie co chwilę trzeba korygować ustawienia temp bo się nagrzewa elektronika i coraz słabiej grzeje lub coraz bardziej chłodzi, to okaże się, że będziesz musiał w ciemno kręcić lub co jakiś czas chować ekran. A jak już pisałem, w tej klasie sprzętu najsłabszy punkt to ten mechanizm, szczególnie na mrozie.

sveno - 06-03-2014, 20:56

milo napisał/a:
Mam zamocowane na taśmę dwustronną kamerę mało co widać i trzyma się bardzo dobrze
kamere, a nie całą ramkę.
Owczar napisał/a:
Taśma 3M i nie ma mowy by cokolwiek odpadło :)
utrzyma dość ciężką ramkę razem z tablicą rejestracyjną?
Owczar napisał/a:
Ja na Twoim miejscu zamocowałbym kamerkę tak, by było widać zderzak,
da się wyregulować, też to zauważyłem i teraz tak jest ustawiona.
Owczar napisał/a:

Odnośnie tego wyświetlacza na panelu klimy, to z jednej strony jest lepsza widoczność i tutaj masz rację, ale biorąc pod uwagę gówniane sterowanie klimy gdzie co chwilę trzeba korygować ustawienia temp bo się nagrzewa elektronika i coraz słabiej grzeje lub coraz bardziej chłodzi, to okaże się, że będziesz musiał w ciemno kręcić lub co jakiś czas chować ekran. A jak już pisałem, w tej klasie sprzętu najsłabszy punkt to ten mechanizm, szczególnie na mrozie.
Puenta?
Wiem, że najlepiej byłoby zamienić klimę z radiem miejscami tak jak zrobił to Nerus, ale to za duża rzeźba

polaff - 06-03-2014, 21:01

sveno napisał/a:
Puenta?
zaraz rozleci się mechanika panelu....
Kylu - 06-03-2014, 21:10

polaff napisał/a:

U mnie w 9905 działa już półtora roku i nic się nie rozleciało.

polaff - 06-03-2014, 21:24

Kylu, u mnie w 990x (2 din ) rozpadło się w 2 miesiące...
sveno - 07-03-2014, 12:36

polaff napisał/a:
sveno napisał/a:
Puenta?

jak się ma rozlecieć to niech to zrobi w okresie gwarancji czyli w ciągu najbliższych 2 lat.

Szczerze to powiem, że dawno nie byłem tak zadowolony z zakupu czegoś :) to radyjko to trochę luksusu dla plebsu :)
Wsiadam do auta, radio paruje się z telefonem, kontakty i historia połączeń wędruje do radia. Daje to bezpieczeństwo, bo już nie trzeba szukać telefonu po kieszeniach jak ktoś dzwoni. Mikrofon działa zaskakująco dobrze.
Wgrałem Automapę i hula pięknie. Ekran można ustawić na jednym z 4 kątów, można je zmieniać przyciskami 5 i 6 na panelu tak, by zniwelować refleksy świateł z zewnątrz, przy czym kąty widzenia są super.
Leci muzyka z karty, jednym przyciskiem przechodzimy do nawigacji,muzyka pozostaje w tle. Tryb "dualzone" puszcze głos nawigacji w przednich głośnikach, podczas gdy muzyka nieprzerwanie gra w tylnych.
Na postoju można umilić dzieciakom czas czekania puszczając im "Jak wytresować smoka" (sam uwielbiam tą bajkę :) )
Z kamerą cofania nawet moja luba nie boi się "koperty", teraz żałuje, że nie sprawiłem sobie tego wcześniej, to gadżet który naprawdę się przydaje i cieszy oko w czasie jazdy. Można się cieszyć z nowego zderzaka czy felg, ale w długiej podróży ich nie widzisz, a radyjko? Cały czas. No i do tego możliwość wyboru koloru podświetlania :) nie mogę się zdecydować między czerwonym a białym.
Muszę jeszcze zainstalować antenę TV i zobaczyć jak to działa. :)

Torp12 - 07-03-2014, 12:52

sveno napisał/a:
zdecydować między czerwonym a białym.

Sam to miałem, a raczej mam do tej pory :P Dlatego u mnie cały czas się płynnie zmienia :)

Kylu - 07-03-2014, 13:01

Cieszę się, że jesteś zadowolony. :)
Kilku kolegów pytało mnie gdy kupiłem swoje radyjko "po co ci to?"
A teraz jak ze mną jadą to jest "weź coś włącz". :mrgreen:
U mnie wszystko działa lux, jak opisałeś - automapa hula dobrze, muzyka, filmy, bajery. :P Tv działa ku mojemu zaskoczeniu super - w całym Radomiu odbiera dobrze, nawet u mnie pod domem odbiera mi wszystkie tvp'y, polsat i kilka innych kanałów. Nie dostałeś anteny tv w zestawie? Powinieneś dostać antenę gps i tv w zestawie. Możemy sprawdzić kiedyś czy panele pasują zamiennie.

Fragu - 07-03-2014, 13:12

sveno, super :D

..ja muszę sobie szybko kamerke założyć bo fajnie widać, podoba mi się.