[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej
jaceksu79 - 10-01-2013, 14:52
| fj_mike napisał/a: | jaceksu79, ty musisz chyba handlować tym Millersem. Gdziekolwiek byś nie pisał to "Millers to" "Millers tamto".
Daj sobie spokój bo mam wrażenie, że próbujesz uprawiać komerchę. |
Polecam( tego chyba nikt mi nie zabroni?) go bo jest tego zdecydowanie wart i każdy co go zaleje będzie zadowolony. Z millersem mam do czynienia od wielu lat z dużą praktyką warsztatową... tylko w przeciągu ostatniego miesiąca zalanie do jednego galanta 2,5 V6 i Diamanta 2,5 V6 uspokoiło sumienia właścicieli po tym jak ich silniki wyciszyły się ( oczywiście szklanki). Zaleli XSS 5W30... a wiem jakie to wkurzające kiedy silnik łomocze jak oszalały, bo jeszcze 8 lat temu miałem sigmę V6 właśnie w której niczym nie mogłem wyciszyć szklanek... niestety wtedy nie słyszałem jeszcze o millersie... bo teraz wystarczyła by zwykła tania płukanka millersa oraz taki xss i bym miał spokój
Tomek - 10-01-2013, 15:03
| jaceksu79 napisał/a: |
Polecam( tego chyba nikt mi nie zabroni?) go bo jest tego zdecydowanie wart |
Millers dobrym olejem jest, tyle ....
ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle ....
jaceksu79 - 10-01-2013, 15:06
| tomek84 napisał/a: | | ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle .... |
to nie jest istotne w przypadku kiedy tylko doradzam jak ktoś ma jakieś pytania techniczne dotyczące millersa to zapraszam na PW.
Tomek - 10-01-2013, 15:08
| jaceksu79 napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle .... |
to nie jest istotne w przypadku kiedy tylko doradzam jak ktoś ma jakieś pytania techniczne dotyczące millersa to zapraszam na PW. |
jakbyś doradzał też coś innego w tej klasie, to nie byłoby istotne
a że uważasz Millersa za jedyną opcję to jest istotne
jaceksu79 - 10-01-2013, 15:21
| tomek84 napisał/a: | | jaceksu79 napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle .... |
to nie jest istotne w przypadku kiedy tylko doradzam jak ktoś ma jakieś pytania techniczne dotyczące millersa to zapraszam na PW. |
jakbyś doradzał też coś innego w tej klasie, to nie byłoby istotne
a że uważasz Millersa za jedyną opcję to jest istotne |
Ok. polecam też Royal Purple - tylko, że cena zabija
Co Ty na to? a jak byś miał diesla to jeszcze wiele innych ciekawych preparatów też polecam...
Tomek - 10-01-2013, 15:42
| jaceksu79 napisał/a: | Ok. polecam też Royal Purple - tylko, że cena zabija
Co Ty na to? |
zabija??
w detalu raptem do 20% wyższa niż millers
mówisz zupełnie tak jakby Millers był za darmo
qbis87 - 10-01-2013, 16:09
| tomek84 napisał/a: | | qbis87 napisał/a: |
mi weszlo 3,9 litra a czekalem az wszystko wykapie czyli 400ml w misce starego zostalo |
trzeba było przelać świeżym olejem, ze 2-3 setki, aż z korka leci czysty olej |
moglem przelac ale zeby caly olej stary z miski wyplukac to bym musial pewnie z 5 litrow przelac. Mysle ze nie ma co przesadzac przeciez za pare miesiecy znow bd zmienial olej...
Tomek - 10-01-2013, 16:19
| qbis87 napisał/a: | | moglem przelac ale zeby caly olej stary z miski wyplukac to bym musial pewnie z 5 litrow przelac. Mysle ze nie ma co przesadzac przeciez za pare miesiecy znow bd zmienial olej... |
niby tak, ale ...
nie prawda, że trzeba przelać 5 litrów
zrób tak następnym razem, a zobaczysz, że najpierw idzie czarny olej, potem już czysty
wypłukuje się to co na dnie miski zostało, i nie spłynęło grawitacyjnie
ja zawsze robię płukankę, więc każę przelać te 2-3 setki
jaceksu79 - 10-01-2013, 17:03
| tomek84 napisał/a: | | w detalu raptem do 20% wyższa niż millers |
na 200zł jest to 40 zł.. w kilkunastoletnim aucie ...
jak by coś to co do Royal Purple także służę radami na PW... też znam dobrze te oleje i widzę je pozytywnie
Tomek - 10-01-2013, 19:52
jaceksu79, a amsoile i LM ?? dobre toto ?
jaceksu79 - 10-01-2013, 23:46
| tomek84 napisał/a: | | jaceksu79, a amsoile i LM ?? dobre toto ? |
LM przestarzała technologia
amsoil naśladuje jak może millersa i ma na temat millersa grubsze teczki jak KGB na temat Kaczynskiego oczywiście to taka moja opinia
Zolar - 11-01-2013, 00:29
| jaceksu79 napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | jaceksu79, a amsoile i LM ?? dobre toto ? |
amsoil naśladuje jak może millersa i ma na temat millersa grubsze teczki jak KGB na temat Kaczynskiego oczywiście to taka moja opinia |
Czyli to tylko opinia a nie wiedza?
jaceksu79 - 11-01-2013, 12:01
| Zolar napisał/a: | | jaceksu79 napisał/a: | | tomek84 napisał/a: | | jaceksu79, a amsoile i LM ?? dobre toto ? |
amsoil naśladuje jak może millersa i ma na temat millersa grubsze teczki jak KGB na temat Kaczynskiego oczywiście to taka moja opinia |
Czyli to tylko opinia a nie wiedza? |
gorzej opinia wystawiona na podstawie wiedzy i doświadczenia
sampler - 11-01-2013, 12:14
a mozesz podeslac jakis msds tego millersa xfd 5w40? Bo chce zobaczyc ta wyzszosc nad LM Ma baze PAO czy Estrową?
jaceksu79 - 11-01-2013, 12:28
| sampler napisał/a: | a mozesz podeslac jakis msds tego millersa xfd 5w40? Bo chce zobaczyc ta wyzszosc nad LM Ma baze PAO czy Estrową? |
XFS nie XFD ( ten jest do diesla)
jeden i drugi Ma bazę 100% PAO ( poli alfa olefin)
nic więcej co jest w kartach charakterystyki nie podeślę bo nie chce i nie mogę...
Wszędzie gdzie jest napisane syntetyk w millersie jest 100% syntetyka ( w premium PAO, w motosporcie triple ester-czyli na 3-ch estrach)
|
|
|