To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej

jaceksu79 - 10-01-2013, 14:52

fj_mike napisał/a:
jaceksu79, ty musisz chyba handlować tym Millersem. Gdziekolwiek byś nie pisał to "Millers to" "Millers tamto".
Daj sobie spokój bo mam wrażenie, że próbujesz uprawiać komerchę.

Polecam( tego chyba nikt mi nie zabroni?) go bo jest tego zdecydowanie wart i każdy co go zaleje będzie zadowolony. Z millersem mam do czynienia od wielu lat z dużą praktyką warsztatową... tylko w przeciągu ostatniego miesiąca zalanie do jednego galanta 2,5 V6 i Diamanta 2,5 V6 uspokoiło sumienia właścicieli po tym jak ich silniki wyciszyły się ( oczywiście szklanki). Zaleli XSS 5W30... a wiem jakie to wkurzające kiedy silnik łomocze jak oszalały, bo jeszcze 8 lat temu miałem sigmę V6 właśnie w której niczym nie mogłem wyciszyć szklanek... niestety wtedy nie słyszałem jeszcze o millersie... bo teraz wystarczyła by zwykła tania płukanka millersa oraz taki xss i bym miał spokój :roll:

Tomek - 10-01-2013, 15:03

jaceksu79 napisał/a:

Polecam( tego chyba nikt mi nie zabroni?) go bo jest tego zdecydowanie wart

Millers dobrym olejem jest, tyle ....
ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle ....

jaceksu79 - 10-01-2013, 15:06

tomek84 napisał/a:
ale jaceksu79, napisz tylko, ze jesteś związany z Millersem w ten czy tamten sposób, tyle ....

to nie jest istotne w przypadku kiedy tylko doradzam :D jak ktoś ma jakieś pytania techniczne dotyczące millersa to zapraszam na PW.

Tomek - 10-01-2013, 15:08

jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

to nie jest istotne w przypadku kiedy tylko doradzam :D jak ktoś ma jakieś pytania techniczne dotyczące millersa to zapraszam na PW.

jakbyś doradzał też coś innego w tej klasie, to nie byłoby istotne
a że uważasz Millersa za jedyną opcję to jest istotne

jaceksu79 - 10-01-2013, 15:21

tomek84 napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

jakbyś doradzał też coś innego w tej klasie, to nie byłoby istotne
a że uważasz Millersa za jedyną opcję to jest istotne

Ok. polecam też Royal Purple - tylko, że cena zabija
Co Ty na to? a jak byś miał diesla to jeszcze wiele innych ciekawych preparatów też polecam...

Tomek - 10-01-2013, 15:42

jaceksu79 napisał/a:
Ok. polecam też Royal Purple - tylko, że cena zabija
Co Ty na to?

zabija??
w detalu raptem do 20% wyższa niż millers
mówisz zupełnie tak jakby Millers był za darmo

qbis87 - 10-01-2013, 16:09

tomek84 napisał/a:
qbis87 napisał/a:

mi weszlo 3,9 litra a czekalem az wszystko wykapie czyli 400ml w misce starego zostalo

trzeba było przelać świeżym olejem, ze 2-3 setki, aż z korka leci czysty olej

moglem przelac ale zeby caly olej stary z miski wyplukac to bym musial pewnie z 5 litrow przelac. Mysle ze nie ma co przesadzac przeciez za pare miesiecy znow bd zmienial olej...

Tomek - 10-01-2013, 16:19

qbis87 napisał/a:
moglem przelac ale zeby caly olej stary z miski wyplukac to bym musial pewnie z 5 litrow przelac. Mysle ze nie ma co przesadzac przeciez za pare miesiecy znow bd zmienial olej...

niby tak, ale ...
nie prawda, że trzeba przelać 5 litrów
zrób tak następnym razem, a zobaczysz, że najpierw idzie czarny olej, potem już czysty
wypłukuje się to co na dnie miski zostało, i nie spłynęło grawitacyjnie

ja zawsze robię płukankę, więc każę przelać te 2-3 setki

jaceksu79 - 10-01-2013, 17:03

tomek84 napisał/a:
w detalu raptem do 20% wyższa niż millers

na 200zł jest to 40 zł.. w kilkunastoletnim aucie ... :roll: :?:

jak by coś to co do Royal Purple także służę radami na PW... też znam dobrze te oleje i widzę je pozytywnie

Tomek - 10-01-2013, 19:52

jaceksu79, a amsoile i LM ?? dobre toto ?
jaceksu79 - 10-01-2013, 23:46

tomek84 napisał/a:

LM przestarzała technologia

amsoil naśladuje jak może millersa i ma na temat millersa grubsze teczki jak KGB na temat Kaczynskiego :D oczywiście to taka moja opinia :biggrin:

Zolar - 11-01-2013, 00:29

jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

amsoil naśladuje jak może millersa i ma na temat millersa grubsze teczki jak KGB na temat Kaczynskiego :D oczywiście to taka moja opinia :biggrin:

Czyli to tylko opinia a nie wiedza? :)

jaceksu79 - 11-01-2013, 12:01

Zolar napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

Czyli to tylko opinia a nie wiedza? :)

gorzej :mrgreen: opinia wystawiona na podstawie wiedzy i doświadczenia :finga:

sampler - 11-01-2013, 12:14

a mozesz podeslac jakis msds tego millersa xfd 5w40? Bo chce zobaczyc ta wyzszosc nad LM :) Ma baze PAO czy Estrową?
jaceksu79 - 11-01-2013, 12:28

sampler napisał/a:
a mozesz podeslac jakis msds tego millersa xfd 5w40? Bo chce zobaczyc ta wyzszosc nad LM :) Ma baze PAO czy Estrową?

XFS nie XFD ( ten jest do diesla)

jeden i drugi Ma bazę 100% PAO ( poli alfa olefin)
nic więcej co jest w kartach charakterystyki nie podeślę bo nie chce i nie mogę...
Wszędzie gdzie jest napisane syntetyk w millersie jest 100% syntetyka ( w premium PAO, w motosporcie triple ester-czyli na 3-ch estrach)