Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. V czyli REKREACJA
JCH - 04-12-2012, 20:43
| mjsystem napisał/a: | | Morfi napisał/a: | | SM jest bardzo pożyteczna. | Jakieś szczegóły, umotywowanie wypowiedzi? | Staruszki przeprowadza przez ulice a wracających z imprez odwozi do domów
Morfi - 04-12-2012, 20:56
Jestem zadowolony z ich działania. Usuwają żle zaparkowane pojazdy, rozprawiają się z handlujacymi na lewo, kasuja szybkich i wściekłych.
Przeszkadzaja tym którzy maja coś za uszami.
mjsystem - 04-12-2012, 21:09
| Cytat: |
Jestem zadowolony z ich działania. Usuwają żle zaparkowane pojazdy, rozprawiają się z handlujacymi na lewo, kasuja szybkich i wściekłych.
Przeszkadzaja tym którzy maja coś za uszami.
_________________ |
Mam odwrotne doświadczenia
| JCH napisał/a: | | Staruszki przeprowadza przez ulice a wracających z imprez odwozi do domów |
No właśnie coś w tym rodzaju ale w drugą stronę
robertdg - 04-12-2012, 21:41
| Morfi napisał/a: | | Usuwają żle zaparkowane pojazdy | Jasne, tylko wtedy gdy utrudniają ruch a i tak nie zawsze, predzej blokade zarzuca
fergul11 - 04-12-2012, 21:47
| Cytat: |
Jestem zadowolony z ich działania. |
No to jesteś w mniejszości ,a mniejszość nie ma głosu no chyba że robotę stracisz
Bardziej upierdliwej formacji jak SM i skarbówka już chyba nie ma ?
vendetta - 04-12-2012, 22:21
Miałam dzisiaj RTG kręgosłup mi się zaczyna psuć, muszę się za ćwiczenia zabrać
wojzi - 05-12-2012, 05:40
Rafał_Szczecin super wiadomość.
A tak w ogóle to chciałem powiedzieć, że nie ma to jak wrócić z pracy o 4 nad ranem i wziąść się za przygotowania do drugiej pracy. Ale potem przynajmniej do soboty rano weekend.
Marcin-Krak - 05-12-2012, 08:03
| Morfi napisał/a: | | SM jest bardzo pożyteczna. |
Powinno być pożytecznE - chyba, że o coś innego niż sado maso Ci chodzi
Bo jeśli o straż miejską Ci chodzi, to nie wiem w jakim miejscu ona tak sprawnie i super działa...
Strach się bać - ale nawiedzą mnie w pracy od dziś do piątku ... Wietnamczycy
mjsystem - 05-12-2012, 08:10
A ja idę do szpitala na czyszczenie kciuka z potężnego krwiaka.... Pietra mam jak nic
Fotki nie wklejam, co by ktoś na serce nie padł.
JCH - 05-12-2012, 08:46
Znowu sypią ten syf na chodniki.....
Marcin-Krak - 05-12-2012, 09:28
| JCH napisał/a: | Znowu sypią ten syf na chodniki..... |
Na chodniki, jak na chodniki.
Wczoraj wracając po 20 z pracy musiałem uważać żeby nie zalać silnika, takie kałuże się porobiły, a to, czym sypali tak uderzało po całym aucie, że się czułem jakbym jechał drogami żwirowymi
A potem znów będzie, że nie ma kasy na łatanie dróg, bo za dużo poszło na sypanie dróg.
Tylko co by było złotym środkiem w tym przypadku
Morfi - 05-12-2012, 10:41
mjsystem, a mówilismy abyś szedł odrazu. Kiepsko to wygladało
Co Wam przeszkadza w strazy miejskiej ?
Juiceman - 05-12-2012, 10:57
| Morfi napisał/a: | mjsystem, a mówilismy abyś szedł odrazu. Kiepsko to wygladało
Co Wam przeszkadza w strazy miejskiej ? |
Ich bycie:p zachowanie interpretacja prawa xD Nawet Policja ich nie cierpi xD Przynajmniej we Wrocławiu heheh. SM jak dla mnie to tylko jednostka służąca do zarabiania kasy nic więcej
Marcin-Krak - 05-12-2012, 11:26
| Morfi napisał/a: | | Co Wam przeszkadza w strazy miejskiej ? |
Polowanie na osoby pijące alkohol w miejscu niedozwolonym - nie chodzi o to, żeby tego nie robili, tylko sposób w jaki się to odbywa.
Olewanie wizytówki krakowskiego Dworca Głównego w postaci wszelkiej maści lumpów - bo to problem dla nich co z nimi zrobić.
Nie dostrzeganie tego, że pisząc wprost psy srają gdzie popadnie - może jakby zrobił to takiemu strażnikowi na buty, to by to zauważył.
Hurtowe zakładanie blokad - jakby mogli mieć tira, a nie dostawczaka - to by mieli radochę dopiero.
Nadużywanie swoich uprawnień - sam pisałem jak dostali rozszerzone uprawnienia o tym, że mnie prawie radiowióz SM na sygnale jadący po Rynku potrącił. Zadzwoniłem ze skargą i co się okazało - nie było to uzasadnione użycie sygnałów. Przykładów takich jeszcze kilka słyszałem.
Dzwonisz do nich, to nigdy nie mają wolnych ludzi, nie należy to do ich obowiązków (a należy).
Więc ja się pytam po co oni są?
Chyba faktycznie po to:
| Juiceman napisał/a: | jednostka służąca do zarabiania kasy nic więcej |
Wolę aby więcej kasy mogło iśc na policję niż dla tych w moim odczuciu darmozjadów.
Tym bardziej, że większość cwaniaków i tak się wywija od parkowania, czy wjazdu w miejsca niedozwolone.
Poza tym SM to w większości ludzie, którym nie udało się dostać do policji i będąc w innej służbie mundurowej leczy na innych swoje kompleksy.
Nie miałem nie miłych doświadczeń z nimi, ale nie akceptuję ich działania i chęci posiadania co raz większych uprawnień w ramach policji municypalnej.
A posty o SM można by przenieść w inne miejsce - byle nie do FRK
Bo tam nie mam dostępu i nie chcę go mieć
Krzyzak - 05-12-2012, 11:36
| JCH napisał/a: | | Znowu sypią ten syf na chodniki.. | na ulice też... w poniedziałek jechałem tylko bocznymi drogami, to główną ekspresówkę - S6 oraz A1 tak posolili, że była ciągle mokra; pozostałe drogi suchutkie;
dzięki temu na S6 były 2 solidne dzwony a poza nią żadnego
|
|
|