Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Hugo - 23-08-2016, 08:51
| Owczar napisał/a: | | Ale co to ma do rzeczy? | To, że w innych autach szumi tak samo albo bardziej. | Owczar napisał/a: | | to co mnie najbardziej irytowało to właśnie szum z przedniej szyby i słupków | To dobrze, że w moim egzemplarzu tego praktycznie nie ma.
Owczar - 23-08-2016, 08:55
No tutaj się nie zgodzę. Nawet auta niższej klasy typu golf wypadają pod tym względem lepiej. Co ciekawe nie widziałem galanta który nie miał tego problemu.
Pojedź autostradą 180km/h to przekonasz się o czym piszę Nie bez powodu temat szumu w galancie ma 33 strony!
Hugo - 23-08-2016, 09:27
Dobrze, że mnie już nie dotyczy.
Fragu - 23-08-2016, 09:53
Sprzedałeś Gala?
Hugo - 23-08-2016, 10:02
| Fragu napisał/a: | | Sprzedałeś Gala? | Tak tego poprzedniego 4 lata temu Jego nie wygluszałem
Owczar - 23-08-2016, 10:36
Ten problem dotyczy każdego właściciela galanta. Ale jak się jeździ wolniej to w sumie nie przeszkadza. Do miasta to auto bardzo dobrze się spisuje. Ba, wręcz nardzo lubię nim jeździć właśnie po mieście.
Nagraj kiedyś filmik przy 160, to może wtedy uwierzę, że nie szumią słupki i przednia szyba.
Hugo - 23-08-2016, 11:20
Mam to gdzieś czy mi wierzysz czy nie i nie mam najmniejszej ochoty niczego Ci udowadniać. Cieszę się, że ten problem mnie już nie dotyczy.
Owczar - 23-08-2016, 11:48
A ja mam prawo uważać, że piszesz farmazony. Tak samo jak 15 letnie tuleje gumowe u Ciebie się nie starzeją, czy korozja nie dotyka Twojego galanta.
Trochę obiektywizu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, że o dystansie do własnego samochodu nie wspomnę.
Upychanie waty do każdej dziury czy maty bitumicznej nie rozwiąże wszystkich problemów - na pewno wyciszy odgłosy drogowe, po deszczu itp, ale to co jest najbardziej upierdliwe w tym aucie pozostanie. A już na pewno nie rozwiążą tego naciągane uszczelki drzwi z carismy - bo to już rzeźba totalna. Ty masz prawo sądzić inaczej i ja mam prawo uważać inaczej. Megane jako punkt odniesienia to słabe porównanie. Bo większość aut tej klasy z tamtych lat pod względem wyciszenia wypada o niebo lepiej.
Hugo - 23-08-2016, 12:09
| Owczar napisał/a: | | A ja mam prawo uważać, że piszesz farmazony | A ja mam prawo mieć gdzieś to co Ty uważasz. | Owczar napisał/a: | | Tak samo jak 15 letnie tuleje gumowe u Ciebie się nie starzeją | Napewno się starzeją, to chyba normalne, ale skoro nie mają luzów i auto jedzie bez zarzutu to mam je wymieniać na nowe, które po pół roku będą do wyrzucenia? Bez sensu. | Owczar napisał/a: | | Trochę obiektywizu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, że o dystansie do własnego samochodu nie wspomnę. | I kto to pisze? Właściciel samochodu, który jest najlepszy na świecie Dowiadujemy się o nim sporo, prawie w każdym temacie porównujesz go do Galantów, przy okazji wytykając ich wady, choć to zupełnie inne auta, ale mniejsza z tym. | Owczar napisał/a: | | Upychanie waty | Jakiej waty i gdzie? | Owczar napisał/a: | | naciągane uszczelki drzwi z carismy - bo to już rzeźba totalna | Skoro pasowały P&P to co szkodziło spróbować? Stanowiło to jakieś zagrożenie dla mnie czy innych użytkowników drogi? | Owczar napisał/a: | | Megane jako punkt odniesienia to słabe porównanie. Bo większość aut tej klasy z tamtych lat pod względem wyciszenia wypada o niebo lepiej. | Skoro wypadają lepiej od Galanta to chyba dobre porównanie, nie?
Owczar - 23-08-2016, 12:23
| Hugo napisał/a: | | Napewno się starzeją, to chyba normalne, ale skoro nie mają luzów i auto jedzie bez zarzutu to mam je wymieniać na nowe, które po pół roku będą do wyrzucenia? Bez sensu. |
A od kiedy tuleje gumowe mają luzy? Tuleje gumowe tracą właściwości, a to, że metal nie odpada od gumy nie znaczy że tuleja jest dobra! Miałem galanta z tego samego rocznika co Twój i całe tylne zawieszenie wyrzuciłem do śmietnika, choć tuleje też nie miały luzu.
| Hugo napisał/a: | I kto to pisze? Właściciel samochodu, który jest najlepsze na świecie Bo padnę. |
Wskaż miejsce w którym napisałem, że mam taki samochód. Akurat do obydwu aut podchodzę z dystansem i jestem świadom wad obu z nich. Każde auto ma swoje typowe bolączki i rzecz jasna fajnie, że Ty w swoim je starasz się eliminować, ale niektórych rzeczy nie usuniesz. Sam mam galanta o wiele dłużej niż Ty i część rzeczy udało się wyeliminować, ale część nie i po prostu się przyzwyczaiłem ale nie twierdzę, że już ich nie ma. Nie jest tak, że "kochamy" nasze auta zalety, tylko mimo wad.
| Cytat: | | Jakiej waty i gdzie? |
To skrót myślowy.
| Hugo napisał/a: | | Skoro pasowały P&P to co szkodziło spróbować? Stanowiło to jakieś zagrożenie dla mnie czy innych użytkowników drogi? |
Gdyby były pnp to miałyby taki sam numer. W przypadku takich elementów każdy mm ma znaczenie. Jeszcze niedawno sam walczyłeś z tym szumem, a teraz piszesz, że ten galant nie miał nigdy z tym problemu. Wymieniłeś te uszczelki dla kosmetyki?
| Cytat: | | Skoro wypadają lepiej od Galanta to chyba dobre porównanie, nie? |
Miałem na myśli, że auta klasy galanta wypadają od niego lepiej pod tym względem, a megane to mimo wszystko klasa niżej. Równie dobrze można porównać do seicento...
Z mojej strony dyskuesję uważam za zakończoną. Jest wiele tematów w nasze miśki i nie każdemu musi się podobać taki mod czy inny. ALe nie musisz od razu reagować w taki sposób
Hugo - 23-08-2016, 12:50
| Owczar napisał/a: | | A od kiedy tuleje gumowe mają luzy? | Tydzień temu wymieniałem znajomemu wahacz wleczony w Galancie, w którym tuleja była oberwana i miała luz. | Owczar napisał/a: | | Miałem galanta z tego samego rocznika co Twój | To nic nie znaczy, widziałem podwozia i zawieszenie kilku innych Galantów z tego rocznika co mój (i nowszych) i tamtych wahaczy na pewno bym nie zamontował. | Owczar napisał/a: | | niektórych rzeczy nie usuniesz | To, że Ty się do nich przyzwyczaiłeś nie znaczy, że ja nie mogę próbować ich usunąć. Wszystko jest możliwe. | Owczar napisał/a: | | Wymieniłeś te uszczelki dla kosmetyki? | Dokładnie tak, układały się zupełnie inaczej przy dachu (pisałem o tym). | Owczar napisał/a: | | ALe nie musisz od razu reagować w taki sposób | Nie muszę, ale nie po raz pierwszy próbujesz mi narzucać swoje racje.
Owczar - 23-08-2016, 13:01
| Hugo napisał/a: | | Tydzień temu wymieniałem znajomemu wahacz wleczony w Galancie, w którym tuleja była oberwana i miała luz. |
Ale to już skrajny przypadek zaniedbania...
Hugo, może i często nasze zdania się różnią i może rzeczywiście dość często piszę w Twoim temacie mniej lub bardziej pochlebne zdanie nt niektórych modyfikacji. Nie zmienia to faktu, że szanuję Cię za Twoją determinację i zapał. Mało jest takich właścicieli... To, że nie zgadzamy się odnośnie niektórych kwestii, nie znaczy że musimy pisać ze sobą tym tonem. Są osoby. które czasem naprawdę mnie irytują, ale Ciebie jako forumowicza - wbrew pozorom lubię. Trzymaj tak dalej z tym autem. Może rzeczywiście jeszcze Twój syn będzie mógł się cieszyć prawdziwym samochodem, a nie jakiś plastikowym gównem 1.2 quad turbo. Na mojego galanta już za późno. Ale może uda się z drugim autem.
Może jeszcze kiedyś wypijemy jakieś piwo i pogadamy o galancie i nie tylko.
marcin_87 - 23-08-2016, 13:09
Owczar, mylisz sie moj drogi ja wyeliminowalem (czy kuzwa jakos tak) ten problem z szumami przy wiekszych predkosciach, wystarczyly tylko 3 tlumiki przelotowe pro-exa, pare kolanek, 2 metry rolki z metra i kogos ogarnietego do pospawania i prosze bardzo szumy juz mi nie przeszkadzaja
Ps. Pare stron przejrzalem i jestem pod wrazeniem, ja nie mam, az tyle cierpliwosci, zeby robic takie rzeczy xD
ps.2 Gdyby nie Owczar, temat mialby przynajmniej 10 stron mniej xD
Hugo - 23-08-2016, 13:10
Piece
Owczar - 23-08-2016, 13:26
| marcin_87 napisał/a: | Owczar, mylisz sie moj drogi ja wyeliminowalem (czy kuzwa jakos tak) ten problem z szumami przy wiekszych predkosciach, wystarczyly tylko 3 tlumiki przelotowe pro-exa, pare kolanek, 2 metry rolki z metra i kogos ogarnietego do pospawania i prosze bardzo szumy juz mi nie przeszkadzaja |
No w ten sposób można obejść problem
| marcin_87 napisał/a: | | ps.2 Gdyby nie Owczar, temat mialby przynajmniej 10 stron mniej xD |
Bo moja krytyka jest po to, żeby Hugo jeszcze więcej robił. Na pohybel hejterom Jeszcze 8 stron i dogoni mój temat
| Hugo napisał/a: | Piece |
|
|
|