To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

michaello - 19-02-2015, 13:33

Sprawdz filtr powietrza i kanal którym doprowadzone jest powietrze do silnika.
megauchuch - 19-02-2015, 15:39

może zatankowałeś jakąś trefną benzynę ?
Bart2001 - 19-02-2015, 16:00

Wstępna diagnoza - słabe ciśnienie zasilania paliwa. Dalsza diagnoza w poniedziałek.
Benzynę tankuje na tej samej stacji i do tej pory nie było z nim problemu.

aequitas - 19-02-2015, 17:09

Kiedyś miałem ten sam problem, ale w innym samochodzie. Problemem była przepustnica.
tyku - 19-02-2015, 18:04

Bart2001 napisał/a:
Co może być przyczyną?

Silnik gaśnie:
• Brak podciśnienia w gaźniku, gardzieli przepustnicy, kolektorze dolotowym lub związanych z nimi przewodach podciśnienia
• Zatkany wkład filtru powietrza
• Uszkodzona pompa paliwa lub zbyt niskie ciśnienie zasilania paliwem
• Zatkany obwód odpowietrzenia zbiornika paliwa lub zatkane przewody paliwa
• Uszkodzony gaźnik lub niesprawny układ wtrysku paliwa

megauchuch - 19-02-2015, 18:09

Bart2001, http://forum.mitsumaniaki...1376539#1376539 zobacz mój wpis z dzisiaj , wrzuciłem tam info o podobnym problemie.
snapcase - 19-02-2015, 19:52

Hej - miał ktoś podobny problem??

Lancer Sportback 1.8 2009

Problem numer jeden - Jak otwieram auto z kluczyka, otwierają się zamki a alarm wyłącza.

Jeśli najpierw otworzę tylną klapę i ją zamknę alarm się sam uzbraja.

Jeśli w ciągu kilku sekund nie otworzę którychkolwiek drzwi alarm wyje.. Jak zdążę to alarm się widać nie uzbraja do końca.

Jeśli najpierw otworzę drzwi a potem klapę - sytuacja nie ma miejsca.

Myślałem że jakiś czujnik ciśnienia - i przy nagłym zamknięciu klapy wytwarza się ciśnienie wewnątrz auta i jakiś układ świruje. Ale testy przy otwartych oknach obalił tą tezę.

W Serwisie powiedzieli że oni nie montują u siebie alarmów (Kraków Jasnogórska) i żebym podjechał tam gdzie auto kupiłem - Kraków Klimeckiego RM FILIPOWICZ)

Problem numer dwa - pyrkanie na jałowym - z tego co wyczytałem na tym forum - plastikowy zawór - w serwisie potwierdzili tą tezę - mówią że nic się nie da zrobić.

Problem numer trzy - po podłączeniu mp3 na wyjściu aux słychać zakłócenie (piszczenie) przy dodaniu gazu. Problem nigdy nie występował aż do czasu kiedy jakiś czas temu włączając się do ruchu rozbujałem dosyć agresywnie auto na pierwszym biegu.

megauchuch - 19-02-2015, 20:01

jedź do RM FILIPOWICZ może znajdą przyczyny i pomogą w rozwiązaniu problemu. Ja jak dotąd byłem tam parę razy i zawsze wszystko ok .
mkm - 19-02-2015, 21:13

Może jednak ani do Gabry, ani do RM niech nie jedzie.
Zbyt dobrych opinii te ASO nie mają :wink:

tutoslaw - 19-02-2015, 22:00

snapcase napisał/a:
Problem numer jeden - Jak otwieram auto z kluczyka, otwierają się zamki a alarm wyłącza.

Jeśli w ciągu kilku sekund nie otworzę którychkolwiek drzwi alarm wyje.. Jak zdążę to alarm się widać nie uzbraja do końca.

Po mojemu jest wszystko ok. Ja mam w sedanie tak:
Otwarcie klapy z pilota nie deaktywuje alarmu.
Jeśli z pilota otwierasz klapę (przycisk do klapy), alarm pozostaje włączony - zaczyna wyć
Jeśli deaktywujesz alarm przyciskiem otwarcia drzwi, otworzysz klapę, ale nie otworzysz drzwi, to alarm włączy się ponownie po 30 sekundach i zaczyna wyć.

Tak jest u mnie, zgodnie z instrukcją.

snapcase - 20-02-2015, 00:02

Tylko że wcześniej się to nie zdarzało.. Mam tylko przycisk Lock i Unlock - brak przycisku klapy.
@MKM - już kolejny raz słyszę taką opinię... chociaż podobno na Jasnogórskiej jest nieco lepiej - stąd zawsze jeździłem do nich a nie do RM Filipowicza - o nich nie usłyszałem jeszcze ani jednej dobrej opinii :?

waldinio - 20-02-2015, 00:18

snapcase napisał/a:
chociaż podobno na Jasnogórskiej jest nieco lepiej - stąd zawsze jeździłem do nich a nie do RM Filipowicza - o nich nie usłyszałem jeszcze ani jednej dobrej opinii :?

Nieco lepiej? Proszę Cię... nie ma co porównywać do Filipowicza, to jest 1000% lepiej :)

tutoslaw - 20-02-2015, 05:54

snapcase napisał/a:
Mam tylko przycisk Lock i Unlock - brak przycisku klapy.

To zmienia postac rzeczy :)

el_diablo - 20-02-2015, 11:04

snapcase napisał/a:

Sprawdził bym stycznik klapy. Wygląda jakby alarm nie dostawał sygnału otwarcia klapy i się uzbrajał po jakimś czasie. Pytanie dodatkowe: jak otworzysz klapę i jej nie zamkniesz to też się uzbraja? Lampka w bagażniku się zapala przy otwieraniu klapy?

mjsystem - 20-02-2015, 13:17

snapcase napisał/a:

Alarm nie fabryczny, co oczywiste. Jest OK.
snapcase napisał/a:
Problem numer dwa - pyrkanie na jałowym - z tego co wyczytałem na tym forum - plastikowy zawór - w serwisie potwierdzili tą tezę - mówią że nic się nie da zrobić.
Da się.
snapcase napisał/a:
Problem numer trzy - po podłączeniu mp3 na wyjściu aux słychać zakłócenie (piszczenie) przy dodaniu gazu. Problem nigdy nie występował aż do czasu kiedy jakiś czas temu włączając się do ruchu rozbujałem dosyć agresywnie auto na pierwszym biegu
Poszukaj braku masy ns stykach. Nie ma innej przyczyny.