To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Olej

Tomek - 11-01-2013, 12:30

aleś tajemniczy

http://www.millersoils.pl...84-XFS-5W40.pdf

czy ktoś wie, ile jest na świecie koncernów, które same produkują bazy pod oleje ?

jaceksu79 - 11-01-2013, 12:34

tomek84 napisał/a:
czy ktoś wie, ile jest na świecie koncernów, które same produkują bazy pod oleje ?

a ile jest na świecie rodzajów zup i od każdego kucharza będzie smakować inaczej( mając do dyspozycji tę samą wodę - nośnik), a po niektórych będziesz mieć nawet sraczkę? - to takie porównanie które chcesz zastosować

Tomek - 11-01-2013, 12:36

jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

a ile jest na świecie rodzajów zup i od każdego kucharza będzie smakować inaczej( mając do dyspozycji tę samą wodę - nośnik), a po niektórych będziesz mieć nawet sraczkę? - to takie porównanie które chcesz zastosować

pytałem, czy ktoś wie, bo chętnie bym poznał tą liczbę
jak nie wiesz, to po co odpowiadasz

jaceksu79 - 11-01-2013, 12:39

tomek84 napisał/a:
jaceksu79 napisał/a:
tomek84 napisał/a:

pytałem, czy ktoś wie, bo chętnie bym poznał tą liczbę
jak nie wiesz, to po co odpowiadasz

to od tego jest google :biggrin:

millers nie robi bazy bo nie ma rafinerii jeżeli chcesz to wiedzieć
natomiast stosuje bardzo drogie i dobre bazy
bo chyba wiesz, ze do aut nie stosowanych w motosporcie PAO jest najlepszym nośnikiem? i nie miesza PAO z estrami czy HC jak to 99% innych wspaniałych marek robi aby było taniej i nie koniecznie lepiej

Tomek - 11-01-2013, 12:41

jaceksu79 napisał/a:

bo chyba wiesz, ze do aut nie stosowanych w motosporcie PAO jest najlepszym nośnikiem? i nie miesza PAO z estrami czy HC jak to 99% innych wspaniałych marek robi aby było taniej i nie koniecznie lepiej

nie wiem, bo mnie to nie interesuje
no tzn. teraz już wiem

jaceksu79 napisał/a:

millers nie robi bazy bo nie ma rafinerii jeżeli chcesz to wiedzieć

to wiem

maciej82 - 11-01-2013, 12:41

Witam,panowie mam pytanie dla starych wyjadaczy w temacie mam gala 2.4gdi jest zalany olejem VALVOLINE MAX LIFE 5W40 zbliżam sie do wymiany oleju i tu pytanie czy pozostac przy tym samym oleju czy przejśc na MOTOREX GDI 10W30? Ponoc jest to olej typowy dla tych silniczków ale nie wiem czy bedzie lepszy od valvo? Gal troche mi podbiera olej ale niema z tym tragedi,zresztą mam juz cały zapas częsci do wymiany uszczelniaczy tylko narazie nie mam kiedy tego ogarnąc.Co doradzacie?

jaceksu79 - 11-01-2013, 12:47

maciej82 napisał/a:
Witam,panowie mam pytanie dla starych wyjadaczy w temacie mam gala 2.4gdi jest zalany olejem VALVOLINE MAX LIFE 5W40 zbliżam sie do wymiany oleju i tu pytanie czy pozostac przy tym samym oleju czy przejśc na MOTOREX GDI 10W30? Ponoc jest to olej typowy dla tych silniczków ale nie wiem czy bedzie lepszy od valvo? Gal troche mi podbiera olej ale niema z tym tragedi,zresztą mam juz cały zapas częsci do wymiany uszczelniaczy tylko narazie nie mam kiedy tego ogarnąc.Co doradzacie?

Na razie przepłucz silnik i poobserwuj czy dalej będzie brać olej.. a olej zmień.. masz lekturę wyżej :mrgreen:

maciej82 - 11-01-2013, 12:50

Zmienic na MOTOREX GDI 10W30?
m6riano - 11-01-2013, 14:44

tak
Hugo - 11-01-2013, 15:18

No jaki ciekawy się zrobił temat o olejach... :?
Tomii - 11-01-2013, 19:30

miałem wlany LM SYNTHOIL HIGH TECH 5w40, teraz MILLERS XFS 5w40 - nie widzę różnicy, na jednym i drugim silnik pięknie pracuje :)
Zolar - 11-01-2013, 19:40

Tomii napisał/a:
miałem wlany LM SYNTHOIL HIGH TECH 5w40, teraz MILLERS XFS 5w40 - nie widzę różnicy, na jednym i drugim silnik pięknie pracuje :)

A ten Millers jest chyba ze 30zł droższy. Czyli nie warto dopłacać i można spokojnie zostać przy LM?

Tomii - 11-01-2013, 19:45

Zolar napisał/a:
Tomii napisał/a:

A ten Millers jest chyba ze 30zł droższy. Czyli nie warto dopłacać i można spokojnie zostać przy LM?

wiesz co za LM płaciłem chyba 170zł a za Millersa 162zł za 5L.

JayChyl - 11-01-2013, 20:33

Ja mam w swoim zalanego Millers Oils XSS 10W-40. V gra piękną symfonię.
maciej82 - 11-01-2013, 20:37

Przewertowałem wszystkie tematy o olejach i popychaczach na forum i zgłupiałem całkiem,ale chyba zostane przy oleju VALVOLINE MAX LIFE tyle,że przejde z 5w40 na 10w40 :idea: