To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 10-06-2012, 15:07

andrzejGb napisał/a:
czy to twoje byłe radio??
Pytanie raczej do kolegi od designu dzwieku. Dostal ROFa z tego co pamietam w spadku przy zakupie auta od innego forumowicza i jak widac zmienil juz Chinczyka na inny model. Ciekawe jak dlugo ten 2:gi egz pociagnie? :lol:

Daje ci dobra rade. Zrobisz jednak jak uwazasz. Aha, nie jestem jedynym wlascicielem na tym forum i innych co pozbyl sie Chinczyka :wink:

13zbyszek13 - 12-06-2012, 08:23

Ja jestem ze swojego "szajsu" bardzo zadowolony, eksploatuje go od ponad dwóch lat.
Samo podłączenie jest super proste, jeżdżę na mapie jak mi się podoba, rozmawiam na głośnomówiącym, DVD, TV cyfrowa / opcja /, radio, wszystko jest w komplecie.

rezon - 12-06-2012, 13:33

Ja ze swojego też jestem zadowolony, chociaż na pewno nie bardzo. RDS słabo działa, można mieć sparowany tylko jeden telefon - sparowanie kolejnego kasuje poprzednie sparowanie. Ale navi działa OK, radio gra lepiej niż ori, z kamery cofania korzystam bardzo często :) TV cyfrowa - po zastanowieniu się dałem sobie spokój - nawet analoga nie oglądałem. Dzisiaj pewnie dołożyłbym te 3kzł i kupił markowy sprzęt z lepszym tunerem, ale wymieniać chińczyka nie mam zamiaru.
andrzejGb - 12-06-2012, 15:37

ciągle mnie meczy ten PEIYING 9907 z nowym tuner TEF 6624 Philipsa, ramkę znalazłem podobno identyczna jak w outlanderze
ale sprzedający ramki piszą o tym ze " chińczyki nie trzymają wymiaru" zastanawiam sie o co chodzi radio jest 2 DIN ramka na 2 din to w czym może być problem.

Czy do montażu radia 2din wszystko jedno firmowy czy chińczyk / peiying canva/potrzebna jest tylko zestaw z tej aukcji
http://allegro.pl/ramka-r...2396542717.html
czy konieczny jest zakup jeszcze półkieszeni? sprzedający twierdzi ze nie.

znalazłem montaż radia http://outlander-forum.de...fremdnavi-1.php
wszystko jasne do montaż 2 płaskowników które przykręcamy do radia a one na wcisk łączą się z czarnym panelem, całość przykręcamy , i tu mam pytanie czy to wytrzyma w oryginale puszka metalowa radia jest mocowana osobno we wnęce a panel osobno a tu wszystko wisi na panelu czy może się mylę

[ Dodano: 04-08-2012, 15:35 ]
http://allegro.pl/zlacze-...2484224400.html

mlodypabloo - 19-08-2012, 13:26

Witam, czy ktoś z Was spotkał się z radiem Kruger&Matz KM2001?
http://www.krugermatz.com...-dvb-t--gps--bt
Zadałem sprzedawcy pytanie czy radio to będzie współpracować ze sterowaniem w kierownicy oraz systemem Rockford Fosgate i dostałem taką odpowiedź:

"Proszę o informacje jakie złącza wychodzą na wzmacniacz. Jeśli rca i jeden kabel luźny to bez problemu będzie możliwość podłączenia."

Czy mogę Was prosić o pomoc? Nie mam pojęcia jakie złącza wychodzą na wzmacniacz. W necie znalazłem coś takiego http://www.megapromo.pl/i...ckford-fosgate. Podejdzie to? Co w ogóle sądzicie o tym radiu?

andrzejGb - 20-08-2012, 23:54

czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800 cena 2000zł bez problemu działa automapa
Grzesq - 21-08-2012, 09:30

andrzejGb napisał/a:
czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800

Kolega, który pyta ma system Rockford, więc do radia Blaupunkt musiałby jeszcze dokupić odpowiedni adapter, jeżeli taki robią. Generalnie koszty wzrastają.

mitsu00 - 21-08-2012, 12:29

Grzesq napisał/a:
andrzejGb napisał/a:
czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800

Kolega, który pyta ma system Rockford, więc do radia Blaupunkt musiałby jeszcze dokupić odpowiedni adapter, jeżeli taki robią. Generalnie koszty wzrastają.
potrzebny adapter to ten z linka nr 2
andrzejGb - 21-08-2012, 16:12

faktycznie ja nie mam systemu Rockford
radio nie widzi folderu z plikami video/ mp4, mpeg4/ czy to może być powodem nie podłączonego przewodu do hamulca ręcznego??
jak to obejść??

Grzesq - 21-08-2012, 22:13

andrzejGb napisał/a:
jak to obejść??

Spróbuj podać masę na przewód, który powinien być podłączony do ręcznego.

andrzejGb - 22-08-2012, 00:23

tak spróbuję ale czemu nie widzi mp4??
nuke - 18-09-2012, 09:04

No coż w moim chińczyku dzisiaj przy włączeniu nawigacji
wyświetliła się obrazek z planeta "Navigation System"...
i nic więcej...
Za pierwszym razem (jakiś rok temu) samo się naprawiło :shock:
Ale teraz to mi chyba przyjdzie wymienić moduł GPS.
Ciekawe, ile kosztuje przesyłka z Chin?
A może ktoś z was ma na sprzedaż działający moduł (taka płytka :D ) ?

pzdr

elektryk - 18-09-2012, 10:41

andrzejGb napisał/a:
Dla bezpieczeństwa, żeby nikt nie oglądał filmu prowadząc samochód, ot taki bajer. Nawet w niektórych fabrycznych stacjach jest tak zrobione, ale np do BMW pojawiły się moduły usuwające tę "usterkę".
rezon - 18-09-2012, 11:05

nuke, Spróbuj najpierw go zresetować, jak nie pomoże - odłączyć mu całkowicie zasilanie. Może go to obudzi. U mnie na razie działa....
elektryk napisał/a:
Dla bezpieczeństwa, żeby nikt nie oglądał filmu prowadząc samochód, ot taki bajer. Nawet w niektórych fabrycznych stacjach jest tak zrobione, ale np do BMW pojawiły się moduły usuwające tę "usterkę".
w wielu fabrycznych stacjach jest tak zrobione. W VW niemal od razu pojawiły się osoby usuwające "błąd oprogramowania" ;) i odblokowujące możliwość oglądania filmów w czasie jazdy.
andrzejGb napisał/a:
radio nie widzi folderu z plikami video/ mp4, mpeg4/ czy to może być powodem nie podłączonego przewodu do hamulca ręcznego??
jak to obejść??
na postoju? jeśli tak, to niestety nie masz dekodera.
Bulbo - 19-09-2012, 12:42

elektryk napisał/a:
andrzejGb napisał/a:
W Bmw to sie robi programowo te moduly oszukuja pokazujac predkosc pojazdu na poziomie 5km/h i pozniej pojawiaja sie problemy z dzialaniem nawigacji