Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mitsu00 - 10-06-2012, 15:07
andrzejGb napisał/a: | czy to twoje byłe radio?? | Pytanie raczej do kolegi od designu dzwieku. Dostal ROFa z tego co pamietam w spadku przy zakupie auta od innego forumowicza i jak widac zmienil juz Chinczyka na inny model. Ciekawe jak dlugo ten 2:gi egz pociagnie?
Daje ci dobra rade. Zrobisz jednak jak uwazasz. Aha, nie jestem jedynym wlascicielem na tym forum i innych co pozbyl sie Chinczyka
13zbyszek13 - 12-06-2012, 08:23
Ja jestem ze swojego "szajsu" bardzo zadowolony, eksploatuje go od ponad dwóch lat.
Samo podłączenie jest super proste, jeżdżę na mapie jak mi się podoba, rozmawiam na głośnomówiącym, DVD, TV cyfrowa / opcja /, radio, wszystko jest w komplecie.
rezon - 12-06-2012, 13:33
Ja ze swojego też jestem zadowolony, chociaż na pewno nie bardzo. RDS słabo działa, można mieć sparowany tylko jeden telefon - sparowanie kolejnego kasuje poprzednie sparowanie. Ale navi działa OK, radio gra lepiej niż ori, z kamery cofania korzystam bardzo często TV cyfrowa - po zastanowieniu się dałem sobie spokój - nawet analoga nie oglądałem. Dzisiaj pewnie dołożyłbym te 3kzł i kupił markowy sprzęt z lepszym tunerem, ale wymieniać chińczyka nie mam zamiaru.
andrzejGb - 12-06-2012, 15:37
ciągle mnie meczy ten PEIYING 9907 z nowym tuner TEF 6624 Philipsa, ramkę znalazłem podobno identyczna jak w outlanderze
ale sprzedający ramki piszą o tym ze " chińczyki nie trzymają wymiaru" zastanawiam sie o co chodzi radio jest 2 DIN ramka na 2 din to w czym może być problem.
Czy do montażu radia 2din wszystko jedno firmowy czy chińczyk / peiying canva/potrzebna jest tylko zestaw z tej aukcji
http://allegro.pl/ramka-r...2396542717.html
czy konieczny jest zakup jeszcze półkieszeni? sprzedający twierdzi ze nie.
znalazłem montaż radia http://outlander-forum.de...fremdnavi-1.php
wszystko jasne do montaż 2 płaskowników które przykręcamy do radia a one na wcisk łączą się z czarnym panelem, całość przykręcamy , i tu mam pytanie czy to wytrzyma w oryginale puszka metalowa radia jest mocowana osobno we wnęce a panel osobno a tu wszystko wisi na panelu czy może się mylę
[ Dodano: 04-08-2012, 15:35 ]
http://allegro.pl/zlacze-...2484224400.html
mlodypabloo - 19-08-2012, 13:26
Witam, czy ktoś z Was spotkał się z radiem Kruger&Matz KM2001?
http://www.krugermatz.com...-dvb-t--gps--bt
Zadałem sprzedawcy pytanie czy radio to będzie współpracować ze sterowaniem w kierownicy oraz systemem Rockford Fosgate i dostałem taką odpowiedź:
"Proszę o informacje jakie złącza wychodzą na wzmacniacz. Jeśli rca i jeden kabel luźny to bez problemu będzie możliwość podłączenia."
Czy mogę Was prosić o pomoc? Nie mam pojęcia jakie złącza wychodzą na wzmacniacz. W necie znalazłem coś takiego http://www.megapromo.pl/i...ckford-fosgate. Podejdzie to? Co w ogóle sądzicie o tym radiu?
andrzejGb - 20-08-2012, 23:54
czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800 cena 2000zł bez problemu działa automapa
Grzesq - 21-08-2012, 09:30
andrzejGb napisał/a: | czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800 |
Kolega, który pyta ma system Rockford, więc do radia Blaupunkt musiałby jeszcze dokupić odpowiedni adapter, jeżeli taki robią. Generalnie koszty wzrastają.
mitsu00 - 21-08-2012, 12:29
Grzesq napisał/a: | andrzejGb napisał/a: | czy nie lepszym rozwiązaniem jest Blaupunkt New York 800 |
Kolega, który pyta ma system Rockford, więc do radia Blaupunkt musiałby jeszcze dokupić odpowiedni adapter, jeżeli taki robią. Generalnie koszty wzrastają. | potrzebny adapter to ten z linka nr 2
andrzejGb - 21-08-2012, 16:12
faktycznie ja nie mam systemu Rockford
radio nie widzi folderu z plikami video/ mp4, mpeg4/ czy to może być powodem nie podłączonego przewodu do hamulca ręcznego??
jak to obejść??
Grzesq - 21-08-2012, 22:13
andrzejGb napisał/a: | jak to obejść?? |
Spróbuj podać masę na przewód, który powinien być podłączony do ręcznego.
andrzejGb - 22-08-2012, 00:23
tak spróbuję ale czemu nie widzi mp4??
nuke - 18-09-2012, 09:04
No coż w moim chińczyku dzisiaj przy włączeniu nawigacji
wyświetliła się obrazek z planeta "Navigation System"...
i nic więcej...
Za pierwszym razem (jakiś rok temu) samo się naprawiło
Ale teraz to mi chyba przyjdzie wymienić moduł GPS.
Ciekawe, ile kosztuje przesyłka z Chin?
A może ktoś z was ma na sprzedaż działający moduł (taka płytka ) ?
pzdr
elektryk - 18-09-2012, 10:41
andrzejGb napisał/a: | tak spróbuję ale czemu nie widzi mp4?? | Dla bezpieczeństwa, żeby nikt nie oglądał filmu prowadząc samochód, ot taki bajer. Nawet w niektórych fabrycznych stacjach jest tak zrobione, ale np do BMW pojawiły się moduły usuwające tę "usterkę".
rezon - 18-09-2012, 11:05
nuke, Spróbuj najpierw go zresetować, jak nie pomoże - odłączyć mu całkowicie zasilanie. Może go to obudzi. U mnie na razie działa....
elektryk napisał/a: | Dla bezpieczeństwa, żeby nikt nie oglądał filmu prowadząc samochód, ot taki bajer. Nawet w niektórych fabrycznych stacjach jest tak zrobione, ale np do BMW pojawiły się moduły usuwające tę "usterkę". | w wielu fabrycznych stacjach jest tak zrobione. W VW niemal od razu pojawiły się osoby usuwające "błąd oprogramowania" i odblokowujące możliwość oglądania filmów w czasie jazdy. andrzejGb napisał/a: | radio nie widzi folderu z plikami video/ mp4, mpeg4/ czy to może być powodem nie podłączonego przewodu do hamulca ręcznego??
jak to obejść?? | na postoju? jeśli tak, to niestety nie masz dekodera.
Bulbo - 19-09-2012, 12:42
elektryk napisał/a: | andrzejGb napisał/a: | tak spróbuję ale czemu nie widzi mp4?? | Dla bezpieczeństwa, żeby nikt nie oglądał filmu prowadząc samochód, ot taki bajer. Nawet w niektórych fabrycznych stacjach jest tak zrobione, ale np do BMW pojawiły się moduły usuwające tę "usterkę". | W Bmw to sie robi programowo te moduly oszukuja pokazujac predkosc pojazdu na poziomie 5km/h i pozniej pojawiaja sie problemy z dzialaniem nawigacji
|
|
|