To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Elegance by Deejay

deejay - 12-02-2013, 20:34

Dobra cena mnie skusiła , nawet po moim rabacie na KYB w IC bym w takiej cenie nie kupił :wink:

Jutro montaż .

robertdg - 12-02-2013, 20:39

Daichi wymiękły :?:
deejay - 12-02-2013, 20:43

robertdg napisał/a:
Daichi wymiękły

Od samego poczatku mi sie nie podobały po prostu stukaja w gornej fazie tłoczyska jak postoją min 2h

deejay - 14-02-2013, 20:05

Bilstein juz na swoim miejscu .

Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne , pięknie tłumią i moim zdaniem KYB jest w cieniu Bilstein-a :wink:

swinks_UK - 14-02-2013, 20:16

deejay napisał/a:
moim zdaniem KYB jest w cieniu Bilstein-a :wink:

Ale to było od dawna wiadomo. Problem to była ich cena, w UK prawie 75% więcej niż KYB.

deejay - 14-02-2013, 20:20

swinks_UK napisał/a:
Ale to było od dawna wiadomo

Osobiście pierwszy raz jeżdzę na Bilstein i dlatego mam porównanie do innych amorków.
Zawsze sie montowało klientom itp i nigdy człowiek nie miał porównania na własnej skórze :wink:

Owczar - 14-02-2013, 22:21

swinks_UK napisał/a:
Ale to było od dawna wiadomo. Problem to była ich cena, w UK prawie 75% więcej niż KYB.

Jak kupiłem galanta 4,5 roku temu i zapytałem na forum czy bilsteiny będą ok to wszyscy mnie zjechali że tylko KYB, a cena w zasadzie była taka sama :)

fj_mike - 14-02-2013, 22:45

Owczar napisał/a:
Jak kupiłem galanta 4,5 roku temu i zapytałem na forum czy bilsteiny będą ok to wszyscy mnie zjechali że tylko KYB, a cena w zasadzie była taka sama

Taka była moda kiedyś :mrgreen:
Zobacz jaką fryzurę kiedyś miał Jeremy Clarkson.

polaff - 15-02-2013, 05:03

Owczar, czemu nie jestem zdziwiony?
Fragu - 15-02-2013, 08:22

deejay, to są B4 tak? ciekawe jak B6 by sie sprawowalo w galu i jak bardzo twardo sie robi?
londolut - 15-02-2013, 09:22

fj_mike napisał/a:
Zobacz jaką fryzurę kiedyś miał Jeremy Clarkson.
Hehe za dużo u tego jegomościa się nie zmieniło, przerzedziło się tylko ;)
Owczar, tak się dzieje jak ktoś kiedyś coś powiedział a reszta owieczek uznała to za świętość i wyznacznik jakości ;) Poza tym KYB = Japonia dla niektórych... tak jak NGK, nieważne, że produkują we Francji gdzie jakość spadła ;)

Anonymous - 15-02-2013, 15:06

deejay napisał/a:
Dobra cena mnie skusiła
jak dzwonilem zeby zamowic do goscia to mi powiedzial ze ktos juz takie zamowil - wystraszylem sie ze zaraz doda iz to byla jedyna para jaka mial i zostane z reka w nocniku . zapytalem tylko czy z Wrocka - potwierdzil juz chcialem do Ciebie jechac 8)
jednak mial jeszcze jakies , narazie czekam na odzew z warsztatu ze moj dylizans jest gotowy do jazdy...

Jogurt - 15-02-2013, 20:49

deejay napisał/a:
Stary termostat wystarczy ze był minimalnie uchylony nawet ok milimetra to po zegarach nic nie wykaże , ale sama nagrzewnica i duzy obieg ciechy juz to odczuje dośc znacznie :wink:
hmmm... w colcie wymieniłem już kilka rzeczy bo spalanie z dnia na dzień podskoczyło z 7,5l na 9l. może też coś ma z termostatem bo jak go mam 8 lat to nie ruszany. zmieniony czujnik temp, sonda, kable, palec, kopułka, aparat, przepustnica bo krokowy umarł. i wszystko nic. dalej chleje
Torp12 - 15-02-2013, 23:54

deejay napisał/a:
Bilstein juz na swoim miejscu .

Ten złoty widelec mnie rozbraja:)

deejay - 15-02-2013, 23:55

Torp12 napisał/a:
Ten złoty widelec mnie rozbraja:)

:P