Nasze Miśki - Polarny ninja
rosomak1983 - 22-05-2013, 10:42
Torp12 napisał/a: | Raczej chodziło mi o sprzęgło, amorki, wał w panterze itd |
uzywki sa albo od zaufanych forumowiczów, albo z mojej własnej kolekcji albo po prostu widac ze sa niemal nowe. Sprzegło uzywane EXEDY działa bdb, docisk miał jeszcze fabryczne rowki po maszynie na powierzchni styku z tarcza. Tarcza była zuzyta w ok 15%. Do tego nowe łozysko. Tylne amory obejrzyj sobie w jakim stanie sa.
Wał w panterze ??? o co chodzi ?
viader napisał/a: | Jak się jest pewnym sprawności, czy niskiego przebiegu części to nie widzę w tym nic złego, aby je wykorzystać. |
Dokładnie tak jak pisze Vaider, w pewnym sensie kupowac uzywane trzeba umiec , miec nosa i wtedy sie to opłaca. No i jaja bo bez ryzyka nie ma zysku... Zobacz sobie np felgi 16'' w temacie pantery felgi sa raz załozone/przymierzone a kupione za jakies 50% ceny nowych, produkcji niemieckiej.
rosomak1983 - 03-06-2013, 02:14
Stało sie to co stac sie miało;
No i cos co was zaskoczy; co prawda niewiem czy nie wróce to starej ale w tym momencie steruje czyms takim;
Krzyzak - 03-06-2013, 09:36
znaczy akumulator w bagażniku masz? czyżby pod maską miejsca brakowało?
ps. kiera okropna, ale to Twój wybór
rosomak1983 - 03-06-2013, 12:30
Krzyzak napisał/a: | znaczy akumulator w bagażniku masz? czyżby pod maską miejsca brakowało?
ps. kiera okropna, ale to Twój wybór |
tak w bagazniku, kiernia mi sie podoba ale raczej jest tymczasowa, musze naprawic swoja stara. W pod maska własnie brakuje miejsca na dobry dolot.
diabełek - 09-06-2013, 19:13
hihih rosomak ta kiera na pewno w ciemności ją znajdziesz ile ona ma 32/34cm ??
diabełek - 09-06-2013, 19:18
rosomaku co to za taborety masz w aucie ?? recaro jakieś czy oryginały poproszę o foto ?
ps. Costo za za radyjko;) masz tymczasowe czy stałe ?? dvd i te sprawy ?? nie lepiej jakiś fajny markowy ??
rosomak1983 - 09-06-2013, 23:55
diabełek napisał/a: | ile ona ma 32/34cm ?? |
tak cos takiego, skórkowa
diabełek napisał/a: | rosomaku co to za taborety masz w aucie ?? recaro jakieś czy oryginały poproszę o foto ? |
recaro orginały, z protona LRS, były takie takze w EVO I i moze II...
A powiem Ci ze sa duzo wygodniejsze od seryjnych przy tym maja lepsze trzymanie tylko musze obszyc boczki na około jakims porzadnym welurem bo sa szmaciane i dosyc sie niszcza...
diabełek napisał/a: | ps. Costo za za radyjko;) masz tymczasowe czy stałe ?? dvd i te sprawy ?? nie lepiej jakiś fajny markowy ?? |
Radyjko z biedroki za 70zł usb i karty pamieci plus całkiem fajny LCD.
Powiem Ci ze jestem zadowlony z niego jak niewiem, hula juz 2 lata a audiofilem to ja nie jestem byle grało w miare to juz dla mnie wystarczajace.
POZATYM WŁASNIE MIJA 5 lat !!! odkad mam lancera. W zasadzie to juz go traktuje jak kompana i przyjaciela, mam nadzieje na kolejnych 5 lat razem
Podsumowanie awaryjnosci w tym okresie tak mniej wiecej zrobie niebawem, tymczasem
po prawie 1,5 latach jezdzenia bez waznego przegladu podjechałem w koncu go zrobic i okazało sie ze wszystko ok ale jeden sworzen bedzie niebawem do wymiany. Zaopatrzyłem sie wiec od razu na zapas w 3x sworznie LEMFORDER, oraz przy okazji koncówki drózków takze LEMFORDER na zapas kiedys sie pewnie przydadza.
-sworznie cena 30zł sztuka
-koncówki 45zł sztuka
diabełek - 10-06-2013, 14:50
kierownica hardkor kto co lubi LEMFORDER no no powodzi się rosomaku oby wytrzymały tyle ile o nich mówią poproszę o foto taboretów no to spoko oby tak dalej rosomak musimy się kiedyś spotkać gdzieś to radyjko hmm zaburza mi to foto wywal go
ps. sto lat sto lat lancerowi i kierowcy
diabełek - 10-06-2013, 22:26
rosomak ja będę te zakładać
rosomak1983 - 10-06-2013, 23:29
diabełek, fajne ja mam takie;
Co do LEMFORDERA to cena raczej niewygórowana, podałem powyzej.
Spotkac bardzo chetnie jakbys sie wybierał niedaleko daj znac. Numer masz.
jacek11 - 10-06-2013, 23:33
No,i jaka normalna kierownica nawet
rosomak1983 - 10-06-2013, 23:42
Cytat: | No,i jaka normalna kierownica nawet |
tak taka bedzie, musze naprawic
diabełek - 10-06-2013, 23:45
spoko i taki cos jest w evo I albo II ?? można takie wygrzebać z omegi B
rosomak potrzeba mi do tego nowego srebrnego lancka panel otwierana szyb i listwa tylnia prawa jak stoisz za autem (ta jak się otwiera drzwi plastikowa listwa) masz coś dla mnie w dobrej cenie
rosomak1983 - 12-06-2013, 10:12
hmm, zabrałem sie wczoraj za wymiane tego sworznia i ku mojemy zdziwieniu zadnego luzu na nim nie ma... Niewiem co ten gosc na tym przegaladzie jakis niekumaty czy nadgorliwy...
Chwytałem za podniesione koło, podwazałem łyzka wahacz nic nie czuc. W czasie jazdy tez nic nie czuje wiec póki co sie wsrzymam z tym... Co prawda zapasów zrobiłem pewnie na pare lat ale cóz kiedys sie przyda...
Krzyzak - 12-06-2013, 10:16
rosomak1983 napisał/a: | zapasów zrobiłem pewnie na pare lat | czasem są lata tłuste, czasem lata chude...
|
|
|