To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T

Stówa - 03-09-2016, 08:44

Hugo napisał/a:
Dzisiaj zadzwonił lakiernik i zrobił mi bardzo miłą niespodziankę, wziął Galanta do siebie A wstępnie mówił o drugiej połowie października. Może wreszcie kiedyś go skończę...

Takich aut się nigdy nie kończy Hugo. :P To jest niekończąca się przygoda :) Gratuluję zakupu, czekam na efekt "prefinalany"

WreX - 04-09-2016, 23:24

Eh, śnią mi się te halogeny po nocach ;d
Hugo - 06-09-2016, 15:15

eremita, ma kolejne: http://olx.pl/oferta/halo...html#96ecf21323
Owczar - 06-09-2016, 15:30

Ja rozumiem, że to jest rarytas do galanta, ale cena za stare halogeny to przegięcie. Szczególnie, że ich wartość dodana jest znikoma. Jeszcze jak się zainstaluje moduł doświetlania zakrętów to powiedzmy, że jest coś dodatkowego...
Hugo - 21-09-2016, 18:39

Halogeny skończone. Klosze wypolerowane z obu stron i wklejone na specjalną masę przez kolesia zajmującego się na co dzień takimi rzeczami. W sumie w samą porę zdążyłem, bo jutro odbiór Gala od lakiernika i zacznie się składanie go w całość...

sveno - 21-09-2016, 22:08

najs, ale dalej uważam, że te halogeny z Avanca z 99' są o niebo lepsze.
Juiceman - 21-09-2016, 22:13

Hugo jak zrobisz doświetlanie zakrętów to piszę się na montaż u siebie :p
eremita - 22-09-2016, 08:58

Hugo napisał/a:
eremita, ma kolejne

Widziałem ale zmęczone jak z tą cenę

Hugo napisał/a:
Halogeny skończone.

Super,
Dałeś szybki od innych?

W sumie jak się dowiedziałem że to jest doświetlanie zakrętów to trochę mi opadł zapał do ich zakupu, cały czas myślałem że te drugie to dalekosiężne :P
Jak dorwę jakiegoś uszkodzonego to pobawię się by do zwykłych dołożyć światła dzienne tak jak ma zrobione sebcio_rdm , boję się że mi nic z tego nie wyjdzie dlatego nie chcę rozbierać swojego, jak byś miał jakieś wybrakowane np. bez szybki to się możemy dogadać :wink:

Hugo - 22-09-2016, 09:54

eremita napisał/a:
Dałeś szybki od innych?
Nie, to te same klosze co były :D
eremita napisał/a:
W sumie jak się dowiedziałem że to jest doświetlanie zakrętów to trochę mi opadł zapał do ich zakupu, cały czas myślałem że te drugie to dalekosiężne
To właśnie super, że doświetlanie. Bez problemu można to podłączyć i będzie wypas.
eremita napisał/a:
jak byś miał jakieś wybrakowane np. bez szybki to się możemy dogadać
Spoko.
Hugo - 10-10-2016, 20:46

Galant nareszcie zrobiony i od tygodnia sobie nim jeżdżę :mrgreen: Właśnie taki zadowolony jestem z jazdy tym autem, uwielbiam go. Po wygłuszeniu podłogi w kabinie i bagażniku, dachu, tylnej klapy oraz przestrzeni pod nogami kierowcy i pasażera z przodu jest w nim nieporównywalnie ciszej. Po prostu nie to auto, aż nie chce się z niego wysiadać, tym bardziej, że teraz muzyka gra po prostu cudnie.
Niestety z racji tego, że jestem strasznie kiepski w elektryce, mimo 2 prób nie udało mi się podłączyć sterownika składanych lusterek od Ksiao, ale w tym miejscu chciałbym mu podziękować za cierpliwość i naprawę spalonego przez moją głupotę sterownika :wink:
Nie do wiary, ale Galem nie jeździłem prawie 4 miesiące, nie było lekko. Po pierwszych kilometrach pojawił się jeden problem, a mianowicie potwornie skrzypiąca poliuretanowa tulejka wahacza prawego prostego. Nie dziwię się, że ludzie uciekali z chodnika jak przejeżdżałem przez progi zwalniające :mrgreen: Tak czy inaczej temat już ogarnięty.
To co się zmieniło:
1. Zamontowany oryginalny elektryczny szyberdach, działa jak złoto i nic nie cieknie,
2. Zamontowane całkowicie zregenerowane halogeny z Galanta VR-4/Legnum,
3. Zamontowane polerowane listwy ze stali nierdzewnej na dole szyb w drzwiach z Gala ES (wersja USA), pasują P&P i fajnie komponują się z klamkami drzwi,
3. Srebrne logo Mitsu, emblemat Avance (zawsze mi go brakowało) oraz oryginalna listwa nad rejestracją w kolorze A69 zamiast listwy w carbonie na tylnej klapie,
4. Czarne ramki tablic rejestracyjnych (wcześniej z przodu nie było wcale, a z tyłu była jakaś wypłowiała).
5. Podsufitka i przysłona szyberdachu obszyte czarnym welurem.

I to chyba tyle.

Na montaż najprawdopodobniej do przyszłego roku poczekają dokładki błotników i przedniego zderzaka z VR-4 oraz blenda na tylną szybę (oczywiście są już w kolorze).

Kilka fotek (wybaczcie jakość zdjęć, pogoda nie dopisuje, jak się poprawi zrobię mu porządna sesję aparatem fotograficznym, a nie komórką :wink: )

Wewnątrz zmieniła się tylko podsufitka i oczywiście lampka podsufitowa, jak również doszedł przełącznik szyberdachu:

W bagażniku po bokach zamontowałem oryginalne uchwyty na bagaże z bagażnika kombi. Zawsze mogą się przydać, bo nie cierpię jak mi podczas jazdy coś lata w bagażniku:

Na ten rok koniec modów, chyba, że mkm coś wymodzi :wink:

Plany na przyszły rok:
1. Piaskowanie i lakierowanie felg letnich na czarny połysk (jeszcze mocno się waham),
2. Montaż modułu doświetlania zakrętów,
3. Wymiana przednich tarcz i klocków hamulcowych na Zimmermann-y,
4. Wymiana elastycznych przewodów hamulcowych na przewody w stalowym oplocie,
5. Wymiana lub dorobienie prawego przegubu wewnętrznego, bo wciąż czuć lekkie wibracje podczas przyśpieszania.

CDN... :wink:

sveno - 10-10-2016, 21:01

:shock:
szczęka opada

Bizi78 - 10-10-2016, 21:04

Ja bym pomyślał jeszcze na czymś na tylną klapę 8) .
Ale ogólnie :thumbright:

eremita - 10-10-2016, 21:24

Ale ci zazdroszczę tego szybra :D
Super gal dobrze ze nie zrobiłeś czarnego dachu.
Co prawda dla mnie klamki i pletwa na dachu to przesada ale poza tym super wygląda :twisted:

areksz121 - 10-10-2016, 21:29

Hugo :thumbright: :thumbright: :thumbright: :notworthy: :notworthy:

Kawał świetnej roboty! :shock: :shock: :shock:
Teraz to jest szatan :wink:

Fragu - 10-10-2016, 22:00

Pozostaje tylko wrzucić coś mocniejszego pod maskę ;)
Świetna robota!!