To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Outlander I Turbo - samochód rodzinny :-)))

Turbocbr - 08-04-2020, 11:23

Rozpóreczka bardzo fajna :D szkoda ze trzeba przerabiać mocowanie zbiorniczka
lolo.lolo - 24-06-2020, 00:02

takie tam .... pierdoły ... :mrgreen: :shock: :shock: :shock:

coming soon :twisted:

lolo.lolo - 06-10-2020, 10:27

no to przyszła pora na wymianę oleju (i filterka oczywiście-wpadł Knecht), wprawdzie przebieg mały ale minął rok... aaa i koreczek z magnesem od przyjaciół ze wschodu :lol:

od pewnego czasu misiek zaczął coś "popierdywać" :shock: więc szybka diagnoza i ooooo..... :? :shock: :shock: :shock: :shock: uszczelka powiedziała papa...

wleciała nowa z ASO

c.d.n.

lolo.lolo - 05-11-2020, 12:37

od dłuższego czasu leżały na półce i się kurzyły światła do jazdy dziennej z zintegrowanymi przeciwmgielnymi (oczywiście od majfrendów :mrgreen: ).......no i w końcu udało się założyć..... :shock: :shock: :shock:

wygląda to tak

a tu przeciwmgielne

wygląd zależy od konta patrzenia, ale myślę że jest OK :P

no i coś tam jeszcze się szykuje ..... :twisted:

ale to powolutku ... :wink:

c.d.n.

lolo.lolo - 11-05-2022, 22:58

czołem :mrgreen:
w końcu trochę czasu i chęci ... zamontowane zaciski tylne z Mercedesa MLa - Brembo dwutłoczkowe +tarcza wentylowana 300/22 z Lancera

... jeździć, obserwować ... :twisted: :shock: :D

eldariusvargas - 29-11-2022, 20:58

lolo.lolo napisał/a:
Po szybkim "mikro" zlocie u "staszq2" - kolektor wydechowy z "kwasiaka" odebrany - ścianki gr 3mm, mocowania pod osłonę i gniazdo sondy EGT :twisted: :mrgreen:

[url=https://images89.fotosik.pl/157/32927cfeee8f382amed.jpg]Image[/URL]
[url=https://images90.fotosik.pl/157/30f825408889d7a0med.jpg]Image[/URL]

pierwsze przymiarki ... :lol:

[url=https://images91.fotosik.pl/158/99f25afa8c67e027med.jpg]Image[/URL]

Hi sorry for the english reply and after so much time. My name is darius, i am from romania, and i have the same problem with my kolektor. I bought my outlander from a polish friend and he told me about this forum. I would like to buy a steel kolektor like yours. Where did you get it or who made it? i can pay in advance and i can pay for the GLS courier transport. its about 30pln to romania. Please help me as they don't do this stuff in my country. Many thanks

Bzyk_R1 - 29-11-2022, 21:33

eldariusvargas, Have you thought about ordering a new original exhaust manifold and have peace of mind for another 200,000 kilometers?
lolo.lolo - 30-11-2022, 11:14

hello, the collector is made of stainless steel on request
a colleague "staszq2" dealt with it, so if you have something, turn to him
greetings,

lolo.lolo - 07-03-2023, 11:45

malutka aktualizacja...
- zima wprawdzie się kończy, a wpadł przecież odmalowany setup zimowy (OEM felga 17") + nowe obuwie
- zamontowane owiewki (przód/tył) - HEKO
- pozbyłem się relingów (może już docelowo ... zobaczymy)

Bzyk_R1 - 08-03-2023, 21:42

lolo.lolo - 09-03-2023, 07:29

"Bzyk" ... co Cię boli ?
Jeżeli masz na myśli relingi to pisałem, że poszły do malowania ..... a potem się zobaczy (może wrócą na swoje miejsce ... ) :D :wink:
Jeździć, obserwować ... :lol: :mrgreen:

Bzyk_R1 - 09-03-2023, 08:22

Boli mnie że zdjąłeś mu taki piękny dodatek, jak wrócą pomalowane to będzie miodzio. Szyby z przodu jeszcze musisz delikatnie przydymić.
Olivia - 17-03-2023, 09:05

Faktycznie do tego auta relingi pasują, dodają uroku dzięki któremu samochód wygląda dużo proporcjonalniej. Ciekawe że tak mały i drobny element zmienia styl auta. Podobny efekt jest w X4. Ale tam jest odwrotnie, auto z relingami wygląda jak jednogarbny wielbłąd ze schowaną głową :doubt:
Marcino - 17-03-2023, 14:20

lolo.lolo napisał/a:
od dłuższego czasu leżały na półce i się kurzyły światła do jazdy dziennej z zintegrowanymi przeciwmgielnymi (oczywiście od majfrendów ).......no i w końcu udało się założyć

Pamietasz jeszcze co to było i czy nadal świeci po tytm czasie ?

Bzyk_R1 - 17-03-2023, 19:25

Olivia, akurat to nie jest mały i drobny element. Outlander 1 generacji ma jedne z najgrubszych relingów jakie widziałem. To prawdziwe rury, tak masywne że jest problem z doborem mocowań belek pod boxa.