To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Bawarczyk

RalfPi - 25-10-2019, 21:06

Jutro mam w końcu trochę wolnego i będzie można coś pogrzebać.. przy autach. Deejay - bardzo fajny samochód - widać, że zadbany wóz :) Jeździsz na Run-flat'ach?
I druga sprawa - Collinite No.845 Insulator Wax - sprawdzi się? (do tego nabyłem jakąś politurę Poorboys Black Hole - Show Car Glaze - Glanzpolitur

deejay - 25-10-2019, 22:37

Cytat:
Jeździsz na Run-flat'ach?

Nie. Mam zwykle opony tylko wzmocnione.
Każdy Collinite dla mnie robi robotę. Podstawa to przygotowanie lakieru pod wosk.

RalfPi - 26-10-2019, 05:08

deejay napisał/a:
Cytat:
Jeździsz na Run-flat'ach?

Nie. Mam zwykle opony tylko wzmocnione.

Mam tylko komplet na lato (chyba runflaty). Mieszkam w rejonie, gdzie śniegu za dużo nie pada (nieco lepszy klimat jak w Szczecinie), ale napęd mam tylko na tył. Coś tam poczytałem na różnych forach i oponie są podzielone.. Warto brać 2 komplety - zima, lato czy może zainwestować w całoroczne (zakładam, że nie będę jeździł specjalnie dużo.. do 14kkm w rok, choć wiadomo jak to jest :biggrin: ani też nie interesuje mnie jeżdżenia bokiem po rondzie.

deejay - 11-11-2019, 20:16

Jesienne krajobrazy :wink:

Ps. Powoli zbliża sie kolejny serwis olejowy , poza tym bez uwag łyka kolejne km .

Marcino - 12-11-2019, 09:57

Przód zielony, góra nebieska....
Pięknie się mieni...

deejay - 12-11-2019, 10:06

Oświetlenie uliczne lampy Led zrobiło taki efekt 😉
Bizi78 - 12-11-2019, 12:00

A ja myślałem, że tak mocno bity :wink: .
deejay - 12-11-2019, 22:43

Bizi78 napisał/a:

Rafał tak żle to jeszcze nie jest :P

Olivia - 14-11-2019, 17:27

RalfPi do tak małych przebiegów w samochodzie dysponującym zaawansowaną kontrolą trakcji i umiarkowaną mocą nie zakładałabym opon sezonowych.

DeeJay auto dopieszczone w każdym calu :)

BigTomala - 14-11-2019, 17:59

Bizi78 napisał/a:

Widać, że składak, każdy element w innym kolorze :wink:
A tak na serio... SZACUN :!: Piękna robota, bardzo fajnie czytało się cały temat od początku. Zazdraszczam :P
Pozdrowionka 8)

deejay - 14-11-2019, 21:59

Dziękuję za uznanie 😉
deejay - 23-11-2019, 20:09

Mały Up

Ostatnio trafiłem na nowości od firmy Osram , dokładnie chodzi mi o żarniki ksenonowe Osram Night Breaker Laser Xenarc. Po rozeznaniu sie w temacie i po przeglądnięciu testów decyzja była jedna biere :wink: Dzisiaj szybki montaż i wieczorem nastał dzień na drodze.

Tutaj ładnie widać ile światła więcej oddają nowe Osramy ( od lewej nowy żarnik )

A tu już po wyjechaniu w warsztatu i spr w ciemnej uliczce , jest mega różnica w porównaniu do oryginalnych żarników .

Przy okazji prac na podnośników , zaaplikowałem folię ochronną na przednie i tylne progi .

Marcino - 24-11-2019, 23:10

Żarówki robisz na podnośniku ????
A folia jakaś specjalna ?

deejay - 24-11-2019, 23:16

Marcino napisał/a:
Żarówki robisz na podnośniku ????
A folia jakaś specjalna ?

Auto do oklejania progów zostało specjalnie podniesione, bo po prostu wygodniej. Do wymiany żarników nie ma potrzeby podnosić auta.

deejay - 29-11-2019, 21:27

Black Friday nawet trafił się dzisiaj u mnie na serwisie , takiej okazji cenowej nie można przepuścić :P Chwila roboty na warsztacie i siedzą już na swoim miejscu :)