Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!
Karwoś - 15-06-2007, 09:50
Latem drożeje bo jest popyt - ludzie na wakacje wyhjeżdzają - a skoro chcą wyjeżdzać to na ewpno już mają zapłacone noclego itp - czy li nie zrezygnują i zapłacą więcej nna paliwko bo i przeceiż nie zrezygnują z wakacji - tu się kłania marża. Ale akcyza i tak jest za wysoka - i to dużo. Najlepiej akcję rozpocząć wraz początkiem największego sezonu - 1 LIPCA 2007. Do tej pory wszyscy muszą o tym wiedzieć i zadeklarować uczestnictwo - miło by było 1 lipca widzieć puste stacje. a gdyby to powtórzyło się i 2 i 3 lipaca to już dałoby do myślenia a w TVN 24 na pewno była by wzmianka i to nie mała.
A i jeszcze jedna sprawa - my nie wymusimy obniżenia akcyzy - ale ja stacje się zoriętują to oni mają zdecydowanie skuteczniejsze formy nacisku żeby wymusić obniżkę akcyzy - nawet jak marża pozostanie bez zmian to koncerny więcej zarobią bo ludzie nie będą tankować tyle ile mogą tylko tyle ile będą chcieli.
Anonymous - 15-06-2007, 11:34 Temat postu: Re: Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa Jechać pod sejm!!!!!!
Lukaas - 15-06-2007, 12:26
Czy może pojawiła się już sugestia, żebyśmy zmontowali rafinerię rzepakową i trzepali paliwo bio. Podejrzewam, że ta propaganda na temat szkodliwości biopaliwa dla silnika jest mocno przesadzona, a skoro jest nas trochę, różnych profesji to może wspólnymi siłami coś zbudujemy. Marzenie. Z dziką przyjemnością patrzyłbym jak Obesrane orleny i lotosy zarastają chaszczami A pajaców ze zgromadzenia Samolubnych Eunuchów Jedzących Mortadelę (w skrócie SEJM) przydałoby się przykładnie wykopać.
Żeby to było takie proste, już dawno byśmy ich rozgonili. Jedna sitwa. Szkoda klawiatury....
Anonymous - 15-06-2007, 17:58
Ja równiez jestem za!!!Ceny paliwa w polsce sa naprawde p[owalone i pzresadzone...
popieram pomysł:cns80 "Ja proponuję oznakować jakoś samochody tych, którzy popierają akcję. Może jakąś wstążkę na antenę, albo tanią nalepkę na szybę lub jak w USA - na zderzak. Jeśli inni zauważą akcję to może postanowią się przyłączyć. Np. "STOP AKCYZIE" tylko broń Boże na czerwonym tle, bo takich nalepek są już setki."
Ryczymiś - 15-06-2007, 18:04
Popieram jak najbardziej całymi trzema litrami mojego misia.
Moim zdaniem wszystkie formy protestu są dobre, jeśli tylko spowodują zwrócenie uwagi na problem.
Niemniej jednak sądzę, że skutek nie będzie zbyt duży z uwagi na to iż "elity" nie mają już za bardzo z czego kraść więc każde źródło jest dobre.
A tak na marginesie co szanowni koledzy sądzą o podwyżce składek ubezpieczeniowych,
jakoby na pokrycie kosztów leczenia ofiar wypadków?
LEWY - 15-06-2007, 19:02
tez napisze coś
od konca matury pracuje na stacji delfin i z ciekawosci dowiedzialem sie ze szef ma
benzyne tańsza o 2 grosze na litrze
diesla tańszego o 10 groszy na litrze
czyli tez trzeba duza ilosc sprzedac zeby byla jakas kasa a na oko sredni utarg to ok 6 -7 tyś (bo to mala stacyjka ) (nawet dobrze bo sie nie narobie).
Ale popieram protest bo niechce truć gazem miśka,
ale nie chce robic na benzyne .
Ps. ostatnie slowa bo nic nie wnioslem skoro tylu poslow mowi ze sa fanami motoryzacji
np w automaniaku:
-Dziewulski
-Misztal
- i inni
to moze oni mogli by cos pomyslec mimo ze ich stac na benzyne
pozdro
Anonymous - 15-06-2007, 19:44
bojkot stacji nie sądze że by cos dał, stracą na tym tylko właściciele stacji ale nie spowoduje to strat koncernów.
Akurat właściciele stacji zarabiaja w tym biznesie najmniej a świadczą o tym promocje typu : zatankuj 1000litrów dostaniesz hotdoga za free.
Jak by zarazbiali sporą kaske na paliwie to za free były by chemia do aut za parenaście lub paredziesiąt pln.
Firebee - 15-06-2007, 21:00
nie wiem czy bylo, podpisy sa ciekawe
http://waluty.onet.pl/1,6...7,0,forum2.html
Anonymous - 15-06-2007, 22:04
Gilowska z ostatniej chwili:
http://podatki.onet.pl/1554467,1,0,wiadomosci.html
Tak jeszcze dodam - Panowie Wasz protest, a właściwie list protestacyjny jest praktycznie w każdym komentarzu na większych portalach. No, no gdyby jeszcze media to podchwyciły, to ja w tym upatruję szanse. Coś się dzieje....
Anonymous - 15-06-2007, 22:44
Eh ta Gilowska moze jednak wielki Lechu ja skruszy i akcyza pojdzie w sina dal
akbi - 16-06-2007, 11:26
asdero napisał/a: |
Panowie Wasz protest, a właściwie list protestacyjny jest praktycznie w każdym komentarzu na większych portalach. |
a jakich np. ?
Podaj jakies linki
Anonymous - 16-06-2007, 12:55
akbi napisał/a: | asdero napisał/a: |
Panowie Wasz protest, a właściwie list protestacyjny jest praktycznie w każdym komentarzu na większych portalach. |
a jakich np. ?
Podaj jakies linki |
Jak pisałem w komentarzach. Na wp.pl, onet.pl, interia.pl w art. tyczących się Kubicy, Gilowskiej itp.
Np. gdyby ci się chciało zobaczyć na treść tego linku co podałem wyżej to pewno zauważyłbyś to:
http://podatki.onet.pl/1,...8,0,forum2.html
Marcin-Krak - 16-06-2007, 13:01
Nie ukrywam ale zaskoczyła mnie reakcja niektórych moich znajomych jak im wysłałem meila.
W kazdym razie odzew sprowadza się do tego - że skoro mamy Euro 2012 - to wolą płacić więcej za benzynę - bo dzięki temu wybudują autostradę.
Ja to pozostawiam bez komentarza ....
A Gilowska może nie długo odejdzie i obniżą akcyzę
Anonymous - 17-06-2007, 10:38
witam serdecznie zobaczylem link do tego topiku na naszym forum a3-club.net
jestem za protestem, wielu z nas jest, to by naprawde moglo byc cos wielkiego popieram Was w 100% chocby akcyza wynosila 1000% na litrze to i tak autostrad niebedzie a barany roztrwonia poieniadze na kawe, herbate i ciastka dla samoobrony, podgrzewane chodniki i inne nieodzowne rzeczy Szanowni poslowie poprostu musza nauczyc sie szanowac NASZE WSPOLNE pieniadze bo inaczej nic sioe nie zmieni pozdrawiam
Anonymous - 17-06-2007, 11:06
A, ja przesłałem treść apelu do tych co kiedyś akcyzę obniżyli i do kilku eurodeputowanych. A co !? Niech wieści się roznoszą po sejmowych i unijnych kuluarach
Piszcie Panowie i Panie do nich, niech wiedzą o tym. Im więcej tym lepiej. Postępując w imię zasady:
"Nie ważne ile ty wiesz. Ważne jest ile osób wie o tym, że ty wiesz."
|
|
|