To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Geometria zawieszenia

robertdg - 12-03-2012, 22:52

Nakrętka i podkładka to osobna pozycja katalogowa, jeżeli oryginalna podkładka nie jest zniszczona to jak najbardziej nadaje się do odzysku, nakrętke zawsze można dokupić w sklepie metalowym za kilkadziesiąt groszy ;-)
Hugo - 12-03-2012, 23:21

robertdg napisał/a:
nakrętke zawsze można dokupić w sklepie metalowym za kilkadziesiąt groszy
Albo wykorzystać od każdej innej śruby 12 mm z zawieszenia Galanta. Skok gwintu chyba wszystkie mają ten sam.
komarsnk - 12-03-2012, 23:45

robertdg napisał/a:
Nakrętka i podkładka to osobna pozycja katalogowa, jeżeli oryginalna podkładka nie jest zniszczona to jak najbardziej nadaje się do odzysku, nakrętke zawsze można dokupić w sklepie metalowym za kilkadziesiąt groszy ;-)

Tak - chodziło mi o podkładkę ](*,)
A nakrętka to oczywista oczywistość, że może być jakakolwiek pasująca :mrgreen:

[ Dodano: 12-03-2012, 23:47 ]
I tak jak piszesz robertdg - podkładkę można użyć ponownie bo w ASO kosztuje krocie :|

raddex - 15-03-2012, 22:51

komarsnk napisał/a:
Zamówiłem właśnie takie 2 śruby w ASO Plichta w Gdyni - 59 zł za szt.

A na pewno z nakrętkami? BO w Krakowie taka cena była za same śruby...

Cena podana, jest wyłącznie za śruby. Tak jak już koledzy napisali, nakrętki i podkładki to osobne elementy.

Marcino - 19-03-2012, 15:44

A czy może mi ktoś zrobić fotki tej śruby i podać wymiary? Kolega piowiedział ze mi dorobi tylko musi znać wymiary i przedewszytkim jaki jest ofset mimośroda?
robertdg - 19-03-2012, 17:28

Marcino, pogadaj z fj_mike ja mógłbym CI podać średnice i długość, ale ofsetu i wielkości podkłądki nie znam ;-)
Torp12 - 19-03-2012, 21:27

Marcino napisał/a:
A czy może mi ktoś zrobić fotki tej śruby i podać wymiary? Kolega piowiedział ze mi dorobi tylko musi znać wymiary i przedewszytkim jaki jest ofset mimośroda?

A moze lepiej kupic jedna na wzor , niech CI dorobi i rozprowadzisz u nas;)

Marcino - 19-03-2012, 22:50

Te śruby to spoko da sie zrobić....
Ta jest od gala..

A ta od Carismy/Volvo... którą łatwiej by mi zrobić bo ma płaskie zfrezowanie. Rowek jak wyzej gorzej wykonać, a ma to za zadanie obracać podkładka...

Robert, z tego co sie orientuje bedzie to pewnie M12x1.5 jak wszystkie drobnozwojne w mitsu czy raczej M12x1.25..? to Jaka długość?
Jak coś to wywale swoja w czwartek i piatek mam dorobioną, tak mowił kolega jak bede miał na wzór. Juz mu wysłałem zdjecie..:) mnie jutro nie ma w pracy ale w środe z nim pogadam.

raddex - 19-03-2012, 23:23

Marcino napisał/a:

Marcin, w sobotę będę jechał odebrać oryginalne śruby od Plichty, więc zanim je wymienię, mogę ci je dać do zdjęcia wymiarów. Będzie okazja się spotkać :mrgreen:

Torp12 - 19-03-2012, 23:46

Marcino jakby te sruby byly idealnie dorobione to bym sie pisal:)
Krzyzak - 20-03-2012, 07:19

Marcino napisał/a:
raczej M12x1.25..?
na 99% - większość śrub zawiechy Mitsu jest właśnie taka
robertdg - 20-03-2012, 07:25

Marcino, skorzystaj z pomocy raddex, w Galancie śruby mają podwójny nafrez za gwintem (tam osiada podkładka)
Torp12 - 20-03-2012, 12:37

Ja dziś napisałem do ASO w wawie i za 2 śruby w komplecie z podkładkami 150 zł....
Marcino - 20-03-2012, 22:51

raddex napisał/a:
Marcino napisał/a:

Marcin, w sobotę będę jechał odebrać oryginalne śruby od Plichty, więc zanim je wymienię, mogę ci je dać do zdjęcia wymiarów. Będzie okazja się spotkać :mrgreen:

Radek,
Z przyjemnością przegonie galanta do GD..... jutro sie zdzwonimy.
Dam znać czy uda sie coś zdziałać na miare oryginału.
Pozdrawiam

[ Dodano: 21-03-2012, 21:26 ]
I jest trochę lipa.... rozmawiałem z kolegą i nie ma za bardzo jak wyciać takiej podkładki, nie mamy na czym, a reczna robota nie wchodzi w grę. POdkładkę na śrubie z ofsetem można by i mogomatem złapać ale co z drugą strona?

Torp12 - 26-03-2012, 23:50

Marcino napisał/a:

I jest trochę lipa.... rozmawiałem z kolegą i nie ma za bardzo jak wyciać takiej podkładki, nie mamy na czym, a reczna robota nie wchodzi w grę. POdkładkę na śrubie z ofsetem można by i mogomatem złapać ale co z drugą strona?

Podkladke mozna zawsze uratowac stara... A co ze srubami?