To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??

Aga - 05-10-2007, 12:16

dm17 napisał/a:
klik + głos :mrgreen: :mrgreen:

wszystko prawda, tylko to zdjęcie z lekka urągające... :doubt:

UWAGA!!!

cns80 - 05-10-2007, 14:28

Aga napisał/a:
wszystko prawda, tylko to zdjęcie z lekka urągające...
Odchodząc od merytorycznej wartości tematu to ta sfastyka na zdjęciu jest ładnie przerobiona :wink:
Aga - 05-10-2007, 15:05

swastyki bywają różne
w historii Polski też było kilka
i w większości kojarzyły się pozytywnie

ta została przerobiona pewnie po to aby nikt nie mógł twórcom stronki zarzucić zbyt wyraźnych skojarzeń z nazizmem (to już podchodzi pod paragraf)

sruba - 05-10-2007, 16:45

Aga napisał/a:
swastyki bywają różne

pewnie. swastyka to przecież symbol słońca.
w zasadzie używana na całym świecie.
od czasów nazizmu i a.h. kojarzy się z tym, czym się kojarzy.

w okresie II RP, używana przez niektóre oddziały Wojska Polskiego (m.in Pułk Strzelców Podhalańskich)

ładny symbol, wykorzystany przez debila, obrósł zła legendą...

akbi - 06-10-2007, 13:15

Aga napisał/a:

dm17 napisał/a:
Aga co do Kwaśniewskiego to sie z Tobą zgadzam...... Kaczory czy wielu sie to podoba czy nie pochodzą z tej samej szkoły co Kwachu :!: :!: :!: :!: z tą różnicą że on sprawował władzę a oni byli na uczelni ALE nikt za socjalizmy nie zrobiłby kariery na uczelni jakby nie miał wejść w partii :!: :!: :!: :!:

To nie o szkołę chodzi, a o to, czy ktoś siadał przy stole z mordercami czy przeciwko nim walczył ... to jest właśnie różnica - DUŻA RÓŻNICA ... bo wg powyższych słów, mógłbym stwierdzić, że ja też byłem komuchem, bo w ostatnich latach okupacji 82-88 chodziłem do Szkoły Podstawowej
... sorki Michał, ale taka teoria to totalna bzdura.

Hubeeert napisał/a:
Nie zgadzam się z poglądami większości z Was.

a na kogo idziesz głosować??

Hubeeert - 06-10-2007, 13:46

akbi napisał/a:
a na kogo idziesz głosować??
Na nikogo. Nie widzę w Polsce nikogo kto mógłby reprezentować moje poglądy. A poza tym póki co mieszkam w UK.
miczon - 06-10-2007, 13:52

Hubeeert napisał/a:
Na nikogo. Nie widzę w Polsce nikogo kto mógłby reprezentować moje poglądy.

To może sam spróbuj swoich sił w polityce :wink: . Myślę, że uzyskałbyś poparcie sporej częsci forumowiczów, a to już nie mało :D
Hubeeert napisał/a:
A poza tym póki co mieszkam w UK.

To nie odbiera Ci szansy ani prawa do spełnienia "obywatelskiego obowiązku". W UK są polskie okręgi wyborcze. Wystarczy tylko uzyskać "skreślenie" z listy w okręgu, gdzie jest się zameldowanym na pobyt stały i z tym świstkiem można się zgłośić w dowolnie przez siebie wybranej komisji wyborczej by zagłosować.

sruba - 06-10-2007, 14:05

akbi napisał/a:
To nie o szkołę chodzi, a o to, czy ktoś siadał przy stole z mordercami czy przeciwko nim walczył

o to, to.
Kwachu to komuch, koniec i basta.

Hubeeert - 06-10-2007, 14:06

miczon napisał/a:
Wystarczy tylko uzyskać "skreślenie" z listy w okręgu, gdzie jest się zameldowanym na pobyt stały i z tym świstkiem można się zgłośić w dowolnie przez siebie wybranej komisji wyborczej by zagłosować.
Nie jestem nigdzie zameldowany w Polsce
sruba - 06-10-2007, 14:14

Aga napisał/a:
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski

ponownie podbijam.
chyba nietrudno wymienić zasługi prezia dla Polski, skoro jest się jego zwolennikiem ?

Czy w takim kraju chciałeś życ,
co tylko z nazwy jeszcze Twój,
gdzie czerwoni płaczą na grobach Tych,
których sami zabili by żyć...

miczon - 06-10-2007, 14:26

Hubeeert napisał/a:
Nie jestem nigdzie zameldowany w Polsce

Hmm... A tak się da? A co masz wpisane w paszporcie albo dowodzie osobistym? Do jakiegoś okręgu chyba musisz być przypisany, bo inaczej tak jakby Cię nie było... Ciekawe....

sruba - 06-10-2007, 14:29

miczon napisał/a:
A tak się da?

Pewnie. I wcale nie musisz przebywać w Anglii. Możesz żyć w IV RP, a w dowodzie, w miejscu meldunku mieć wpisane "brak". Bo obowiązku meldunkowego już dawno nie ma...

Hubeeert - 06-10-2007, 14:31

Sruba, wydaje mi się, że takie podbijanie nie ma sensu

Po kolei z czego zapamiętałem kolejnych premierów
"Siła spokoju" Mazowiecki - gruba kreska i rządy Balcerowicza. Poczatki dzikiej prywatyzacji.
"Milka" Bielecki - wciąż Balcerowicz, doszedł Lewandowski oraz "cieniasy" z KLD. Najbardziej sprzedajny i dyspozycyjny rząd w historii Polski. Na imprezie u sponsora musicalu "Metro" było na jego telefoniczne wezwanie 3 ministrów z Lewandowskim na czele, który przepraszał, że Bielecki ma w tym czasie jakieś spotkanie.
"Krzaczasty" "Łupież" "Dzikie oczy" Olszewski - był nijaki zupełnie. Z jego rządów zapamiętałem Maciarewicza. I wojnę na górze u Wałęsy.
"niemota" Pawlak - nawet rządu nie umiał utworzyć
"prawie jak Thatcher" Suchocka - dzika prywatyzacja u szczytu, jedyny rząd który rządził przez pół roku bez nadzoru Sejmu, tam rozpoczęła się naprawdę kariera JM Rokity.
Znów Pawlak. Taka sama niemota.
"Łysa pała" Oleksy. Rządy kolesi z SLD. CZerwone świnie dorwały się wreszcie po przerwie do koryta. Początek filozofii TKM, którą na wyżyny zaprowadził M. Krzaklewski za czasów Buzka. Afera z listą Milczanowskiego. Wielka przegrana Wałęsy.
"Cimoszka" Cimoszewicz. Facet jak dla mnie bez jaj i kręgosłupa moralnego. Skończyłem.
"Pacynka" Buzek - a właściwie marionetka w rękach Krzaklewskiego. A swoją drogą fenomen - mimo afer jedyny premier, który przetrwał 4 lata.
"Katastrofa" Miller - zbyt duzo żeby wymieniać. S******
Belka - ja go oceniam jako fachowca. Za obu jego rządów.

No i na koniec Kaczyński² - tego się nie da opisać

miczon - 06-10-2007, 14:35

Sruba napisał/a:
Pewnie. I wcale nie musisz przebywać w Anglii. Możesz żyć w IV RP, a w dowodzie, w miejscu meldunku mieć wpisane "brak". Bo obowiązku meldunkowego już dawno nie ma...

To jak w takim razie głosować? Do jakiego okręgu jest się przypisanym?
BTW. Niedawno rozmawiałem z policjantem i twierdził, że przespis o obuwiązku meldunkowym z 64r nadal obowiązuje... W konia mnie robił?

sruba - 06-10-2007, 14:40

miczon napisał/a:
To jak w takim razie głosować? Do jakiego okręgu jest się przypisanym?

Normalnie.
Idziesz i w okręgu w którym mieszkasz prosisz o dopisanie cię do listy wyborczej.

A wierz mi, że tak jest - pracuję w banku i już kilkukrotnie spotkałem się z przypadkiem adres zameldowania - brak