Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II
karol_alasz - 09-02-2009, 11:11
Mi w salonie "dorzucili" FULDA...jak zejde do garazu i nie zapomne to spisze jakie konkretnie...
Anonymous - 09-02-2009, 11:19
Zima na dobra sprawe juz sie skonczyla, ale decyzja nalezy do Ciebie
kosiar - 09-02-2009, 11:48
CEBULL NAPISAŁ
mozesz napisac gdzie je mozna dostac? i jakie?
ja sprawdzalem okolice warszawy no i oczywiscie wszystkie sklepy internetowe i rozne hurtownie i jest straszna bieda
też planuję zakup opon 16" mnie interesuje rozmiar 215/65 do mojego OUTKA TURBO ostatnio sprawdzałem oferty sklepów internetowych i raczej problemu nie było, najlepiej wybierać te sklepy z którymi jest kontakt telefoniczny lub/i GG i można bespośrednio przed zamówieniem sprawdzić dostępność wybranego produktu
mi wpadło w oko cosik takiego: http://www.netcar.pl/opon...548638,szi.html i najważniejsze możesz płacić przy odbiorze a wysyłka gratis
cebull - 09-02-2009, 13:03
kosiar,
ja na razie sprawdzalem 18tki ale teraz zaczynam sie zastanawiac nad 16mi...
netcar chyba ma przystepne ceny?
[ Dodano: 12-02-2009, 07:51 ]
My zamowilismy wczoraj oponki z felgami 16tki
dezent m + nokian wr g2 suv
[ Dodano: 16-02-2009, 21:09 ]
mala zmiana planow nastapila w miedzyczasie
kupilismy opony te same ale felgi att640
jarekN - 18-02-2009, 22:55
ja obulem swojego w coopery ms sport oczywiście 16
złego slowa o nich nie słyszałem i sam to potwierdzam, a zima na razie daje ostro ognia
wowo - 23-02-2009, 01:56
Witajcie
Ja mam 16" felgi Advanti z oponami Michelin Alpin 4x4
http://www.alufelgi-opony...Advanti-ADV-60H
albo ich strona oficjalna - www.advanti.pl
darek1 - 24-02-2009, 10:01
Przy okazji genialnie przedstawione oznaczenie opon
KowaliK - 24-02-2009, 18:36
Troszkę późno się obudziłem z pomysłem, ale w końcu lepiej późno niż wcale.
Aby uniknąć dziesiątek postów, o tą samą rzecz, może warto założyć i przykleić temat, w którym będą zdjęcia Outka I/II na danej feldze + nazwa/rozmiar opony? Wtedy wszyscy zainteresowani wchodzą do takiego tematu i widzą, co mają do wyboru do swojego auta. Dużo łatwiej wybrać felgę do danego samochodu, widząc auto w takiej konfiguracji na zdjęciu.
Pierwszy post byłby co jakiś czas aktualizowany i moderator wrzucałby zdjęcia z założonymi danymi felgami i opisanymi oponami.
Np.:
"OUTLANDER I
[img]zdjęcie[/img]
Auto na zdjęciu z felgami XXX i oponami XXX o rozmiarze XXX
Polecamy: tak/nie"
Hmmm..?
TomekSz - 24-02-2009, 19:44
KowaliK napisał/a: | warto założyć i przykleić temat, w którym będą zdjęcia Outka I/II na danej feldze + nazwa/rozmiar opony |
ja jestem za
Hiszpan - 24-02-2009, 22:04
KowaliK, fajny pomysł
Wklejajcie fotki - jak coś będzie nie tak to zrobimy porządek
rezon - 25-02-2009, 20:13
TomekSz napisał/a: | MAK VERTIGO | nie za cienkie szprychy do Outka? w końcu trochę waży....
Hiszpan - 25-02-2009, 21:16
yesko, art, jeśli macie jakieś bardziej aktualne zdjęcia to dawajcie
Jeżeli nie to wstawię do "galerii" Wasze zdjęcia znalezione w tym temacie.
Przydało by się jeszcze zdjęcie całego Outka.
wowo, podaj proszę wymiary opon. Też się przydadzą.
Mam nadzieję, że Wam się podoba pomysł Kowalika http://forum.mitsumaniaki...p=439974#439974
Zdjęcia Outków będą w pierwszym poście, szczegóły z danymi w postach poniżej. Całą dyskusję pozostawimy tutaj
[ Dodano: 25-02-2009, 21:19 ]
P.S. Dodajcie wg uznania: Polecam: tak/nie
KowaliK - 25-02-2009, 21:46
TomekSz napisał/a: | Lato standardzik 18" jak to w Instyle
- zrobi się cieplej to zrobią się zdjęcia i z latem. |
Czy jest sens wrzucania zdjęć z seryjnymi 18"? Niech w tamtym temacie spoczywają wszystkie inne felgi, nieseryjne. Standardowe 18" 5cio ramienne i te z "diamentową" obróbką zostawmy w spokoju.
Do takiego luźnego "chwalenia się" zrobiłbym również oddzielny temat, tylko ze zdjęciami naszych Outków.
TomekSz - 25-02-2009, 21:50
rezon napisał/a: | TomekSz napisał/a: | MAK VERTIGO | nie za cienkie szprychy do Outka? w końcu trochę waży.... |
Mam je drugi sezon i już niejedno ze mną przeszły - jakiś miesiąc temu sprawdzałem je na wyważarce i wszystko OK.
Jak dobrze pamiętam to są wzmacniane tak mnie poinformowano przy wyborze w firmie Inbud Faro która zajmuje się bezpośrednim importem MAKa
a jako że współpracuję z nimi już od ponad 5-ciu lat to mam do nich zaufanie.
Także szczerze mogę polecić ten zestaw z Nokianami - już niejedną zaspę nimi przekopałem
a poza tym fajnie wygląda czarny outek z czarnymi wewnątrz felgami z polerowanymi ramionami
Anonymous - 12-03-2009, 08:52
Witam
Zejdę trochę z dyskusji i mam pytanie o opony na lato, bo zima już chyba za nami, jakie wybrać żeby trochę zyskać na komforcie jazdy oryginały 18" brigestona są fajne ale twarde i jak asfalt jest taki jaki ja przemierzam to trochę mi szkoda zawieszenia - znalazłem opony Uniroyal i w/g opinii maja najmiększą gumę a co za tym idzie chyba największy komfort tylko że marka jakaś taka sobie .. może macie jakieś inne doświadczenia ???
|
|
|