To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II

Mariusz4 - 07-10-2009, 19:52

mitsu00 napisał/a:

[url=http://images46.foto...99m.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://images47.foto...26m.jpg]Obrazek[/URL]

bardzo fajnie wygląda z tymi wszystkimi dodatkami :P . gratki :!:

pozdrawiam,
Mariusz

mitsu00 - 07-10-2009, 19:59

Dzięki. Polecam szczególnie lakierowane listwy ochronne na drzwi. Wielokrotnie uchroniły już miśka przed zarysowaniami :biggrin:

Pozdr.

Tomaszek - 07-10-2009, 21:25

Sorki Szanowni MitsuManiaki, ale te progi mitsubishi o których piszecie, wygladają dosyć tandetnie. Proponuję jednak obejrzeć te na c-crosserze
krzypolo - 07-10-2009, 23:00

a znacie dodatki firmy Cobra ?

i rura z dziennymi ledami

pretor - 08-10-2009, 00:42

W mojej ocenie dodatki od cobry tylko pogarszają wygląd.
Hiszpan - 08-10-2009, 06:53

pretor napisał/a:
W mojej ocenie dodatki od cobry tylko pogarszają wygląd.
Też jestem tego zdania. Nie dość, że go oszpecają to stosunkowo małe prześwity i kąty wejścia/zejścia zostały zmniejszone. Miałem okazję widzieć raz na żywo. :doubt:
Tomaszek - 08-10-2009, 09:33

Ogólnie cobra narzuca odpustowy styl, czego nie cierpię. Jeżeli juz jakiekolwiek stopnie to w stylu pajero, lub malowane proszkowo na czarno. A tak przy okacji, to może jednak może któś bedzie w stanie odnieść się do tego czy wcześniej wspomniane progi c-crossera pasuja technicznie do outka?

Ps.Wiem, że może trochę śmieszne pytanie, ale napisz Krzypolo jak wstawić fotki tak jak Ty?

Mariusz4 - 08-10-2009, 09:46

Tomaszek napisał/a:
Ogólnie cobra narzuca odpustowy styl, czego nie cierpię. Jeżeli juz jakiekolwiek stopnie to w stylu pajero, lub malowane proszkowo na czarno. A tak przy okacji, to może jednak może któś bedzie w stanie odnieść się do tego czy wcześniej wspomniane progi c-crossera pasuja technicznie do outka?

Ps.Wiem, że może trochę śmieszne pytanie, ale napisz Krzypolo jak wstawić fotki tak jak Ty?

jak wstawić foty na forum: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=9261

pozdrawiam,
Mariusz

karol_alasz - 09-10-2009, 05:45

Tomaszek napisał/a:
Proponuję jednak obejrzeć te na c-crosserze

Też wymagają dołożenia plastikowych "fartuchów"...Tyle tylko,że element z nierdzewki jest w 4 kawałkach (po 2 na każdej stronie) i może być łatwiejsze spasowanie przy montażu.Jednakoż leżą one w dołku samego fartucha nie okalając (ochraniając ) całej tej "dostawki"-niezbyt chyba to praktyczne....

mitsu00,może dlatego wszystko było idealnie ,bo kupowałeś w Szwecji :roll: ?A jeśli można wiedzieć po czemu były te nakładki na lusterka-jakoś tak chce mi sie ich mieć :D
Siatke na muchy też masz :?: No i zauważyłem brak tej chromowanej listwy z tyłu pod znaczkiem Mitsu-sam kazałeś zdjąć czy taki był wypust?Wydawało mi się ,że różnica była w jej długości a nie braku we wcześniejszych seriach modelowych...
Na mój gust (bez żadnych uszczypliwości) to brakuje już tylko top lights takich jak w Porsche Cayenne Transsiberian. 8) Ale tam masz boxa juz...No to chociaż D-Pilar Decoration... Zaintersowanych tym i owym odsyłam do Outlander UK-Accessories

mitsu00 - 09-10-2009, 13:17

Karol_alasz>>>>> Siatka na muchy jest zamontowana na grilu i na dole. jest zrobiona z nierdzewki i naprawde zmienia przód Miśka (Hiszpan widział na zlocie więc może potwierdzić :wink: ) Nakładki chromowane na lusterka też są fajne. Można powiedzieć że poniosło mnie trochę przy doposażaniu Outka i zamówiłem chyba wszystkie dodatki stylistyczne co były dostępne w katalogu Mitsu w paźdź. 2007.

Co do progów to szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego ktoś mówił wcześniej że wygląda to tandetnie. W moim przypadku wygląda to bardzo ładnie i nakladka na próg jest też z nierdzewki. Mam też chlapacze na przód i tył i przyznam że spełniają swojąrolę. auto nie brudzi się tak bardzo.

Pozdr.

P.S. Modele z początku rocznika 2008 nie posiadały listwy alu. nad teblicą rejestracyjną z tyły. To samo dotyczy ramek okiennych. Były one całe czrne.

karol_alasz - 10-10-2009, 01:42

mitsu00 napisał/a:
To samo dotyczy ramek okiennych. Były one całe czrne.

Co do ramek to wiem,bo kupowalem w 2008 ale juz rok modelowy 2009 i w nim dopiero to bylo (co tylko bardziej mnie ucieszyło-żonka bardzo chciala miec te obwolute :biggrin: ) za to klamki mam w kolorze nadwozia a nie srebrzanki.
A ciagnac dalej ten temat to u Ciebie juz ramka chyba by tylko popsuła efekt za to ten D-Pilar moglby byc wisienka na torcie :wink:
A o siatce na muchy było już od początku tego tematu-kosztowna dekoracja,ale czego się nie robi dla swojego uwielbionego miśka :D

13zbyszek13 - 06-01-2010, 09:53

pablo_escobar
Czesc pablo
Bardzo podobają mi się twoje lampy w outlanderze , mam pytanko : czy jestes w stanie wykonac takie cudenko dlamnie .Pozdrawiam Zbyszek

dab - 06-01-2010, 20:30

mitsu00 napisał/a:
Dzięki. Polecam szczególnie lakierowane listwy ochronne na drzwi. Wielokrotnie uchroniły już miśka przed zarysowaniami :biggrin:

Pozdr.

tak przy okazji spytam, czy u ciebie kolor tej listwy - srebrny - pod zderzakami z przodu (standard) i z tylu (za to doplaciles) jest taki sam? Kiedys widzialem w salonie przygotowanego do wydania outka i tam ta tylnia oslona byla w zupelnie inym kolorze- odcieniu srebrnego niz z przodu - i nie byla to delikatna roznica :? :roll:
Tez tak masz? Czy sa obie czesci identyczne?"

mitsu00 - 06-01-2010, 22:31

Cytat:
tak przy okazji spytam, czy u ciebie kolor tej listwy - srebrny - pod zderzakami z przodu (standard) i z tylu (za to doplaciles) jest taki sam? Kiedys widzialem w salonie przygotowanego do wydania outka i tam ta tylnia oslona byla w zupelnie inym kolorze- odcieniu srebrnego niz z przodu - i nie byla to delikatna roznica
Tez tak masz? Czy sa obie czesci identyczne?"

U mnie jest niewielka różnica w odcieniu ale jest ona prawie niewidoczna.

mihoo - 07-01-2010, 09:55

dostałem wczoraj z Mitsu promocję na oryginalne pakiety tuningowe "upiększające"
nie jestem w ogóle zwolennikiem wstawiania srebrnych plastików gdzie tylko się da
trąci to trochę agrotuningiem ale oczywiście de gustibus...
totalną wioską w rzeczonych pakietach są dla mnie tzw. kratki błotników

szkoda, że nie dodali naklejki na klapkę wlewu paliwa :vom:
pozdrowienia