Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II
Mariusz4 - 07-10-2009, 19:52
bardzo fajnie wygląda z tymi wszystkimi dodatkami . gratki
pozdrawiam,
Mariusz
mitsu00 - 07-10-2009, 19:59
Dzięki. Polecam szczególnie lakierowane listwy ochronne na drzwi. Wielokrotnie uchroniły już miśka przed zarysowaniami
Pozdr.
Tomaszek - 07-10-2009, 21:25
Sorki Szanowni MitsuManiaki, ale te progi mitsubishi o których piszecie, wygladają dosyć tandetnie. Proponuję jednak obejrzeć te na c-crosserze
krzypolo - 07-10-2009, 23:00
a znacie dodatki firmy Cobra ?
i rura z dziennymi ledami
pretor - 08-10-2009, 00:42
W mojej ocenie dodatki od cobry tylko pogarszają wygląd.
Hiszpan - 08-10-2009, 06:53
pretor napisał/a: | W mojej ocenie dodatki od cobry tylko pogarszają wygląd. | Też jestem tego zdania. Nie dość, że go oszpecają to stosunkowo małe prześwity i kąty wejścia/zejścia zostały zmniejszone. Miałem okazję widzieć raz na żywo.
Tomaszek - 08-10-2009, 09:33
Ogólnie cobra narzuca odpustowy styl, czego nie cierpię. Jeżeli juz jakiekolwiek stopnie to w stylu pajero, lub malowane proszkowo na czarno. A tak przy okacji, to może jednak może któś bedzie w stanie odnieść się do tego czy wcześniej wspomniane progi c-crossera pasuja technicznie do outka?
Ps.Wiem, że może trochę śmieszne pytanie, ale napisz Krzypolo jak wstawić fotki tak jak Ty?
Mariusz4 - 08-10-2009, 09:46
Tomaszek napisał/a: | Ogólnie cobra narzuca odpustowy styl, czego nie cierpię. Jeżeli juz jakiekolwiek stopnie to w stylu pajero, lub malowane proszkowo na czarno. A tak przy okacji, to może jednak może któś bedzie w stanie odnieść się do tego czy wcześniej wspomniane progi c-crossera pasuja technicznie do outka?
Ps.Wiem, że może trochę śmieszne pytanie, ale napisz Krzypolo jak wstawić fotki tak jak Ty? |
jak wstawić foty na forum: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=9261
pozdrawiam,
Mariusz
karol_alasz - 09-10-2009, 05:45
Tomaszek napisał/a: | Proponuję jednak obejrzeć te na c-crosserze |
Też wymagają dołożenia plastikowych "fartuchów"...Tyle tylko,że element z nierdzewki jest w 4 kawałkach (po 2 na każdej stronie) i może być łatwiejsze spasowanie przy montażu.Jednakoż leżą one w dołku samego fartucha nie okalając (ochraniając ) całej tej "dostawki"-niezbyt chyba to praktyczne....
mitsu00,może dlatego wszystko było idealnie ,bo kupowałeś w Szwecji ?A jeśli można wiedzieć po czemu były te nakładki na lusterka-jakoś tak chce mi sie ich mieć
Siatke na muchy też masz No i zauważyłem brak tej chromowanej listwy z tyłu pod znaczkiem Mitsu-sam kazałeś zdjąć czy taki był wypust?Wydawało mi się ,że różnica była w jej długości a nie braku we wcześniejszych seriach modelowych...
Na mój gust (bez żadnych uszczypliwości) to brakuje już tylko top lights takich jak w Porsche Cayenne Transsiberian. Ale tam masz boxa juz...No to chociaż D-Pilar Decoration... Zaintersowanych tym i owym odsyłam do Outlander UK-Accessories
mitsu00 - 09-10-2009, 13:17
Karol_alasz>>>>> Siatka na muchy jest zamontowana na grilu i na dole. jest zrobiona z nierdzewki i naprawde zmienia przód Miśka (Hiszpan widział na zlocie więc może potwierdzić ) Nakładki chromowane na lusterka też są fajne. Można powiedzieć że poniosło mnie trochę przy doposażaniu Outka i zamówiłem chyba wszystkie dodatki stylistyczne co były dostępne w katalogu Mitsu w paźdź. 2007.
Co do progów to szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego ktoś mówił wcześniej że wygląda to tandetnie. W moim przypadku wygląda to bardzo ładnie i nakladka na próg jest też z nierdzewki. Mam też chlapacze na przód i tył i przyznam że spełniają swojąrolę. auto nie brudzi się tak bardzo.
Pozdr.
P.S. Modele z początku rocznika 2008 nie posiadały listwy alu. nad teblicą rejestracyjną z tyły. To samo dotyczy ramek okiennych. Były one całe czrne.
karol_alasz - 10-10-2009, 01:42
mitsu00 napisał/a: | To samo dotyczy ramek okiennych. Były one całe czrne. |
Co do ramek to wiem,bo kupowalem w 2008 ale juz rok modelowy 2009 i w nim dopiero to bylo (co tylko bardziej mnie ucieszyło-żonka bardzo chciala miec te obwolute ) za to klamki mam w kolorze nadwozia a nie srebrzanki.
A ciagnac dalej ten temat to u Ciebie juz ramka chyba by tylko popsuła efekt za to ten D-Pilar moglby byc wisienka na torcie
A o siatce na muchy było już od początku tego tematu-kosztowna dekoracja,ale czego się nie robi dla swojego uwielbionego miśka
13zbyszek13 - 06-01-2010, 09:53
pablo_escobar
Czesc pablo
Bardzo podobają mi się twoje lampy w outlanderze , mam pytanko : czy jestes w stanie wykonac takie cudenko dlamnie .Pozdrawiam Zbyszek
dab - 06-01-2010, 20:30
mitsu00 napisał/a: | Dzięki. Polecam szczególnie lakierowane listwy ochronne na drzwi. Wielokrotnie uchroniły już miśka przed zarysowaniami
Pozdr. |
tak przy okazji spytam, czy u ciebie kolor tej listwy - srebrny - pod zderzakami z przodu (standard) i z tylu (za to doplaciles) jest taki sam? Kiedys widzialem w salonie przygotowanego do wydania outka i tam ta tylnia oslona byla w zupelnie inym kolorze- odcieniu srebrnego niz z przodu - i nie byla to delikatna roznica
Tez tak masz? Czy sa obie czesci identyczne?"
mitsu00 - 06-01-2010, 22:31
Cytat: | tak przy okazji spytam, czy u ciebie kolor tej listwy - srebrny - pod zderzakami z przodu (standard) i z tylu (za to doplaciles) jest taki sam? Kiedys widzialem w salonie przygotowanego do wydania outka i tam ta tylnia oslona byla w zupelnie inym kolorze- odcieniu srebrnego niz z przodu - i nie byla to delikatna roznica
Tez tak masz? Czy sa obie czesci identyczne?"
_________________ |
U mnie jest niewielka różnica w odcieniu ale jest ona prawie niewidoczna.
mihoo - 07-01-2010, 09:55
dostałem wczoraj z Mitsu promocję na oryginalne pakiety tuningowe "upiększające"
nie jestem w ogóle zwolennikiem wstawiania srebrnych plastików gdzie tylko się da
trąci to trochę agrotuningiem ale oczywiście de gustibus...
totalną wioską w rzeczonych pakietach są dla mnie tzw. kratki błotników
szkoda, że nie dodali naklejki na klapkę wlewu paliwa
pozdrowienia
|
|
|