Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?
Mario - 10-03-2008, 16:22
hstl napisał/a: | http://otomoto.pl/mitsubi...i-C4602984.html
Czy po tych kilku zdjęciach można coś o tym autku powiedzieć? |
Jest to Carisma EXE a brak jej halogenów. Lewy przedni kierunkowskaz jest napewno nowszy od reflektora (prawego dobrze nie widać).
Brak oznaczeń GDI na błotnikach.
Anonymous - 11-03-2008, 19:44
Witam,
Oglądałem dzisiaj Cari GDI 2001/02, wersja sport, sprowadzona maju ubiegłego roku.
W mitcarze stwierdzili, ze wszystko dobrze się prezentuje, jedynym wyjątkiem są mocowania przednich amorów (zdaniem serwisanta 60 zł za stronę), łączniki stabilizatora, klocki-wszystko przód. Generalnie drobne sprawy.
Mam tylko jedno pytanie-czy w tej wersji nie było oznaczeń GDI na błotnich, ten egzemplarz ich nie posiada.
Poza tym autko ma 127 000 tys. przebiegu, klima manulna, 4 PP, ABS, radio kaseciak ze zmieniarką i nawigacją (oczywiście nie działająca w Polsce), 2 komplety opon, podgrzewane fotele.
Lakier trochę z ryskami, jakieś drobne zadrapania, ale nic poważnego, środek dobrze utrzymany, nic nie poprzecierane, ani przepalane.
Gość w ubiegłym roku wymieniał rozrząd, sondę lambda, czyścił przepustnicę...
Właściciel życzy sobie za nią ok 22 tys. Warto?
????
Robson86 - 11-03-2008, 20:11
Chemik napisał/a: | Mam tylko jedno pytanie-czy w tej wersji nie było oznaczeń GDI na błotnich, ten egzemplarz ich nie posiada. |
powinny byc oznaczenia GDI na blotnikach i z tylu obok klapy bagaznika po lewej stronie
Pozdroo
Moomin - 11-03-2008, 21:52
Robson86 napisał/a: | Chemik napisał/a: | Mam tylko jedno pytanie-czy w tej wersji nie było oznaczeń GDI na błotnich, ten egzemplarz ich nie posiada. |
powinny byc oznaczenia GDI na blotnikach i z tylu obok klapy bagaznika po lewej stronie
Pozdroo |
Koło 2001/02 były lekkie dalsze modernizacje - ciemne światła, grill bez chromowanej obwódki, znaczek Mitsu srebrny, a nie czerwony i właśnie zdjęcie oznaczeń GDI z błotników. Jeśli to egzemplarz już po tych modyfikacjach to prawidłowo nie ma tych emblematów.
Morfi - 12-03-2008, 08:41
Cena jest dobra
Anonymous - 12-03-2008, 14:40
No właśnie przód ma jasne rflektory, nerka ze srebrnym obramowaniem, znaczek czerwony, kierownica z nowszych roczników...
Tylko oznakowań GDI brak
W serwisie powiedzieli, że wszystko wygląda ok, przedni pas zabezpieczony biteksem, "jak fabrrycznie," poduszki na swoim miejscu...
Poza tym Panowie serwisańci w ilości szt. 2 odradzali mi GDI, bo to silniki nie trwałe, klasycznie": popychacze, przepustnica...
Niezniechęcili mnie
P.S
Czy może mi ktoś podesłać linka, gdzie znajdę zdjęcia wersji SPORT z tego rocznika? Sam nie mogę znaleźć...
Mario - 12-03-2008, 19:31
Chemik napisał/a: | Niezniechęcili mnie |
Noi dobrze
Chemik napisał/a: | Czy może mi ktoś podesłać linka, gdzie znajdę zdjęcia wersji SPORT z tego rocznika? |
Ale w Polsce tylko ?
Anonymous - 12-03-2008, 20:08
...i chyba ma dość dużą rysę na tylnej klapie po prawej stronie nad napisem...
Moomin - 12-03-2008, 20:10
Chemik napisał/a: | No właśnie przód ma jasne rflektory, nerka ze srebrnym obramowaniem, znaczek czerwony, kierownica z nowszych roczników...
Tylko oznakowań GDI brak
W serwisie powiedzieli, że wszystko wygląda ok, przedni pas zabezpieczony biteksem, "jak fabrrycznie," poduszki na swoim miejscu...
Poza tym Panowie serwisańci w ilości szt. 2 odradzali mi GDI, bo to silniki nie trwałe, klasycznie": popychacze, przepustnica...
Niezniechęcili mnie
P.S
Czy może mi ktoś podesłać linka, gdzie znajdę zdjęcia wersji SPORT z tego rocznika? Sam nie mogę znaleźć... |
No to dziwne z tym brakiem oznaczeń, powinien mieć chyba.
A panowie serwisanci to w zamian coś zaproponowali? Jaka jest alternatywa dla GDI - diesel od Renault czy 1.6 100KM? Słaba alternatywa. Popychacze i przepustnica zgoda, ale czemu nietrwałe?
t_a_s - 12-03-2008, 21:56
Co myślicie o tym egzemplarzu, to jest chyba wersja EXE ?
http://moto.allegro.pl/it...ma_1_8_gdi.html
tylko ktoś na bakier z ortografią
I druga - bardziej mi odpowiadałaby, bo nie GDI, ale z kolei słabe wyposażenie
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4671408
Juiceman - 12-03-2008, 22:23
To jest chyba to czego szukałaś
Cezar - 13-03-2008, 01:40
t_a_s napisał/a: | to jest chyba wersja EXE ? |
Tak to jest EXE, ale chyba przod miala robiony
t_a_s - 13-03-2008, 07:37
Cezar napisał/a: | t_a_s napisał/a: | to jest chyba wersja EXE ? |
Tak to jest EXE, ale chyba przod miala robiony |
Też mi się tak wydaje, ale teraz kwestia tego, jak jest to zrobione.
[ Dodano: 13-03-2008, 10:02 ]
Jak wszystko się ułoży po mojej myśli, to nie będzie carismy, ale myślę, że autko też niczego sobie
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4140824
Cezar - 13-03-2008, 10:20
Tylko nie wierz w te 10l/100km, troche wiecej wyjdzie
Wymiana rozrzadu (z tego co czytalem) to troche kasy pochlania, taniej wyjdzie w Carismie GDI
W tej mazdzie siedzi sie bardzo nisko (jak dla kobiety oczywiscie), fotel kierowcy mozna regolowac co troche pomaga i najwazniejsze auto od klubowicza mazdaspeed
t_a_s - 13-03-2008, 15:02
Dziś kolega pójdzie mi zerknąć na tą carismę?
Macie jakieś uwagi, o co by zapytać, oprócz tego lekkiego wgniecenia na masce, to w sumie nie widać, żeby coś było nie tak
http://moto.allegro.pl/it...wde_warto_.html
|
|
|