[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?
krzychu - 05-02-2009, 23:33
Hubeeert napisał/a: | Teraz już wiem ale przez moment poczułem pewien niepokój |
hehehe trzeba dbać o krążenie admina No i 10 postów offtopic bywa.
A na poważnie nie wiem czemu ludzie interpretują mnie często jako ataki...
piomic - no tak pociągnęli kawałek rury od klimy. Ale żeby nie było to joke.
Krzychu
piomic - 06-02-2009, 22:05
Dla pewności dawaj na końcu emotkę - wszystko jedno jaką, każdy i tak zinterpretuje po swojemu a ty będziesz miał wyjaśnienie, że to nie na poważnie.
sla - 06-02-2009, 22:38
Bastek77 napisał/a: | i tak wolę to auto od Skody, WV czy innych aut dla ludu, pozdr. |
Nie wiedziałem że Lancer jest jakimś specjalnym autem nie dla ludu Wszystko zależy od regionu, pojedź do Azji ,tam za taki samochód robi właśnie Skoda a Mitsu jest dla pospólstwa.
Do oceny wnętrza samochodu nie trzeba nim przejechać 100 tys.km, nie trzeba nawet 1kilometra, wystarczy wsiąść i pomacać. Ja krytykuję wszystkie samochody a swój to już chyba najbardziej, ponieważ traktuję go jako środek lokomocji a nie kultu. Nie ma samochodów idealnych poza służbowymi.
Bastek77 napisał/a: | Sla dlaczego jeżdzisz jeszcze CSem, a nie nowym Civicem, Volvo, Skodą, Mazdą-przecież wszystkie są lepsze od Mitsu??? |
Bo się do niego przyzwyczaiłem i nie wiem jeszcze na jaki go zamienić. Każdy ma swoje wady i zalety.
Bastek77 napisał/a: |
Jednak są na forum bardzo wymagający użytkownicy, którym nawet w Maybachu przeszkadzało by kilka niedoróbek |
Najbardziej przeszkadza mi kierownica bo jest droższa od całego mojego samochodu, reszta jest ok. No może barek troszkę za mały.
piomic - 07-02-2009, 08:23
sla napisał/a: | Najbardziej przeszkadza mi kierownica bo jest droższa od całego mojego samochodu | A z czego ją zrobiłeś? Złoto z wtopionymi szafirami?
Czy od drugiej strony - reszta wozu to taki trup (miałem kiedyś malucha, w którym najwięcej kosztowało paliwo w zbiorniku)?
jaca71 - 07-02-2009, 08:32
Mnie sie wydaje że on pisał o "mejbeku"
piomic - 07-02-2009, 09:56
A jak tak to spoko.
maxkrystian - 02-03-2012, 10:32
Ja sie zatanawiałem nad Hondą Accord, przy większej pojemnosci 2.0 ma mniejsze spalanie o okolo 1,5 litra ale cenowo duzo drozej wychodzi od Mitshubishi, tak czy siak jeste bardzo zadowolony ze swojego nowego Lancerka....
mjsystem - 02-03-2012, 11:01
Ja chciałem kupić V50, ale nie było z kratą, więc wyszło na Lancerka. Teraz nie żałuję.
maxkrystian - 02-03-2012, 11:06
Ja nie załuje takze bo przesiadłem sie z malego niezawodnego ogórka Yarisa do Sportbacka,odczuwam tylko stacje benzynowe i dlatego troche mnie boli ze Accord potrafi mniej palic przy pojemnosci 2 litry ale generalnie jestem zadowolony i jezdzi sie super
Janek_W - 02-03-2012, 12:31
maxkrystian, no wątpię czy Accord potrafi spalić mniej... Mój dobry przyjaciel kupił Accorda 2.0 tyle że w automacie (co na pewno negatywnie odbija się na spaleniu) i przy jeździe tymi samymi trasami zawsze Honda pali mu więcej niż mój 2 litrowy Lancer. Katalogowe spalanie Accorda 5,6 litra na 100km w trasie jest nad wyraz optymistyczne
Stylistyka i wykończenie wnętrza czy wyciszenie jest z pewnością jest o klasę wyższe w Accordzie niż w Lancerze ale w lepszą ekonomikę nie uwierzę:p
maxkrystian - 02-03-2012, 13:08
Moj znajomy ma Accorda 2 litrowgo manuala i pali mu dokladnie tyle ile pokaują dane producenta czego nie mozna niestety powiedziec w naszym przypadku, ja mam Sportbacka 1.8 i pali mi srednio 10 l a nie tyle ile podaje producent....
Janek_W - 02-03-2012, 13:27
No to widzisz, wszystko zależy widocznie od stylu jazdy i użytkowania, ten mój kolega nigdy się nie zbliżył do danych katalogowych w Accordzie:p
Ja nie narzekam, mam średnie spalanie wg. kompa w swoim Lancerze 7.3 litra, więc sporo mniejsze niż podaje producent, ale na pewno dlatego, że dużo jeżdżę w trasie.
gzesiolek - 02-03-2012, 13:33
maxkrystian, ale wg dokladnych paragonow, czy wg kompa...
Sorki, ale nie uwierze, ze Accord 2.0 pali mniej niz Civic 1,8...
A roznica miedzy Civiciem 1,8 a Lancerem 1,8 (obydwa sedany, Honda 2006, Lancer 2008) jest niecaly litr (ok. 0,6l/100km) na korzysc Hondy (podobne przebiegi i kierowcy)
Wyliczone dokladnie wg faktur...
1,5l/100km mniej to pali moj Lancer 1,5, a nie Accord 2,0...
Nie wiem jak najnowszy... kumpel ma Accorda 2004 wagon 2,0 155KM, pali mu srednio ok. 8,5-9l/100km... wiec bardzo podobnie do Lancera 2,0/1,8
a zeby nie bylo OT, to sam chetnie bym przytulil takiego nowego Accorda, ale to prawie 2x drozsze auto od Lancera... a i uzywane dobrze wartosc trzymaja...
Jednak ze wzgledu na finanse bardziej patrzylem w strone Civica i teraz czekam tez zeby na zywca nowego 4D przebadac... dopuszczam zmiane marki, zwlaszcza jak nowy Outek nie spodoba mi sie na zywca, a nic do sredniej nie wprowadza...
maxkrystian - 02-03-2012, 13:44
Janwno ja jezdze głównie w miescie takze dlatego srednie wychodzi koło 10l ale na trasie zeszłem do niecałych 8l. Znajomego Accord jest chyba z 2010 roku a spalanie to wg paragonów. Gzesiolek takjak npaisałes pali bardzo podobnie ale przy 2.0 Accord jednak troche mniej niz moj 1.8....
pozdrawiam
piomic - 02-03-2012, 14:31
maxkrystian napisał/a: | 2.0 Accord jednak troche mniej niz moj 1.8 | Po jakim przebiegu oszczędność na paliwie pokryje różnicę w cenie?
To jak z kupowaniem diesla bo mniej pali. W Lancerze zwróci się po jakichś 200 000 km.
ps. Nie żebym miał coś przeciwko, Accord to chyba najładniejsze kombi jakie znam.
|
|
|