To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

pawela - 02-11-2008, 20:39

rosomak1983 napisał/a:
Automat w miescie to nie jest dobry pomysł

jeśli chodzi o komfort - to genialny pomysł. Strata osiągów była, a i tak zapierniczał :) Ale ekonomika...

londolut napisał/a:
mkm napisał/a:
Jakie roznice w ogumieniu
Pawela ma 16" 195/50 o ile dobrze pamiętam a Stein 15" 195/50.
mkm napisał/a:
jakie roznice w wydechach miedzy Waszymi Miskami?
U Paweli tylko końcówa jest a`la mugen.

Prawie dobrze Tomi :)
ja koła 195/45/16
Stein 195/50/15
Ja wydech końcowy a'la Mugen, w miejscu oryginalnej puszki rurka o średnicy wewn reszty wydechu
Stein seria
rosomak1983 napisał/a:
londolut napisał/a:
Czyli jak to rozumiec przy wyzszym biegu demon traci troche werwy???
To normalne w każdym samochodzie. Zauważ u siebie, że przyspieszając równomiernie, po przekroczeniu pewnego zakresu obrotów, przyspieszanie zaczyna być mozolne a samochód bardziej "wyje".

zgadza się
ale i tak jestem MEGA ZADOWOLONY :D

rosomak1983 - 02-11-2008, 21:13

pawela napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
londolut napisał/a:
Czyli jak to rozumiec przy wyzszym biegu demon traci troche werwy???
To normalne w każdym samochodzie. Zauważ u siebie, że przyspieszając równomiernie, po przekroczeniu pewnego zakresu obrotów, przyspieszanie zaczyna być mozolne a samochód bardziej "wyje".

chodziło mi bardziej ze Steina auto na wyzszych biegach juz lepiej przyspiesza... niz nasz demon. Ale za to Pawela jest teraz królem świateł i krętych uliczek :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Jogurt - 02-11-2008, 21:39

karolgt napisał/a:
i bardzo realne jak dla mnie wyniki :) W sumie mowicie o łagodnej jeździe CA0
ja łagodnie jeżdże na zimnym silniku. pozatym to dynamicznie rozpędzam, hamuję silnikiem i kręce tylko do 6 tyś rpm bo powyżej i tak nic się nie dzieje a tylko silnik nie potrzebnie dostaje popalić. pamiajcie że silnik więcej pali i zużywa się gdy go mulimy na wolnych obrotach. pozatym regularna wymiana oleju, świec, filtra powietrza itp. jak mam cao 3,5 roku to raz miałem spalanie powyżej 8 litrów - w baaaardzo ostrą zimę.
pawela - 04-11-2008, 17:09

wczoraj zrobiłem sobie home made short shifter :D
czyli uciąłem drążek zmiany biegów o ok 7cm. Wydaje się, że to dużo, jednak mam nieoryginalną, dość wysoką gałkę. Skoki lewarka wynoszą teraz ze 2cm, bardzo mi to odpowiada, biegi zmienia sie szybciutko. I nie uderzam już łokciem o trzymanie boczne foteli przy zmianie na 2, 4 i R...
Ponadto naprawiłem alarm, bo po ściąganiu plastiku pod kierownicą przestał zamykać drzwi z pilota, a otwierał pilotem. Szybka diagnoza: rozpiął się jeden kabelek.
Stoczyłem też walkę ze światłami wstecznego biegu. Po zmianie skrzyni ich nie mam, więc przeciągnąłem kable od czujnika bezpośrednio pod tylną żarówkę, i nic... Gdy podpinam się bezpośrednio pod aku, obie żarówki święcą, więc pewnie czujnik to wymiany.

Anonymous - 05-11-2008, 01:59

pawela napisał/a:
wczoraj zrobiłem sobie home made short shifter :D

foto foto foto!!

rafq - 05-11-2008, 15:14

Jeśli czujnik będzie pasował ze skrzyni od 4G15 to wiesz gdzie mieszkam :)
Jogurt - 05-11-2008, 20:55

pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował
pawela - 05-11-2008, 23:01

Jogurt napisał/a:
pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował

tak zrobiłem :) i nie działa

rafq napisał/a:
Jeśli czujnik będzie pasował ze skrzyni od 4G15 to wiesz gdzie mieszkam :)

a tak zrobię :) i mam nadzieje, że zadziała

i dziś kupiłem Colciakowi coś EXTRA :D

Jak przyjdzie - poinformuję :D

Rafal_Szczecin - 05-11-2008, 23:13

pawela napisał/a:
Jak przyjdzie - poinformuję

dokladke ? :P

rosomak1983 - 06-11-2008, 02:26

Rafal_Szczecin napisał/a:

bankowo!!!

londolut - 06-11-2008, 03:13

rosomak1983 napisał/a:

bankowo!!!
A ja znowu wiem :P Nie jest to dokładka :D
pawela - 06-11-2008, 10:49

londolut napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:

bankowo!!!
A ja znowu wiem :P Nie jest to dokładka :D

sie ciesz :D
wyczekuje przesyłki :D

mkm - 06-11-2008, 10:49

Pewnie progi...
ictus - 06-11-2008, 17:55

ale wiesz ze bez dokladni zderzaka to bedzie wygladalo w najlepszym wypadku kiepsko
karolgt - 06-11-2008, 17:58

ictus napisał/a:
ale wiesz ze bez dokladni zderzaka to bedzie wygladalo w najlepszym wypadku kiepsko

tylko skąd taka wykombinować... :?