Nasze Miśki - custom COLT by pawela
pawela - 02-11-2008, 20:39
rosomak1983 napisał/a: | Automat w miescie to nie jest dobry pomysł |
jeśli chodzi o komfort - to genialny pomysł. Strata osiągów była, a i tak zapierniczał Ale ekonomika...
londolut napisał/a: | mkm napisał/a: | Jakie roznice w ogumieniu | Pawela ma 16" 195/50 o ile dobrze pamiętam a Stein 15" 195/50.
mkm napisał/a: | jakie roznice w wydechach miedzy Waszymi Miskami? | U Paweli tylko końcówa jest a`la mugen. |
Prawie dobrze Tomi
ja koła 195/45/16
Stein 195/50/15
Ja wydech końcowy a'la Mugen, w miejscu oryginalnej puszki rurka o średnicy wewn reszty wydechu
Stein seria
rosomak1983 napisał/a: | londolut napisał/a: | Czyli jak to rozumiec przy wyzszym biegu demon traci troche werwy??? | To normalne w każdym samochodzie. Zauważ u siebie, że przyspieszając równomiernie, po przekroczeniu pewnego zakresu obrotów, przyspieszanie zaczyna być mozolne a samochód bardziej "wyje". |
zgadza się
ale i tak jestem MEGA ZADOWOLONY
rosomak1983 - 02-11-2008, 21:13
pawela napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
londolut napisał/a:
Czyli jak to rozumiec przy wyzszym biegu demon traci troche werwy???
To normalne w każdym samochodzie. Zauważ u siebie, że przyspieszając równomiernie, po przekroczeniu pewnego zakresu obrotów, przyspieszanie zaczyna być mozolne a samochód bardziej "wyje". |
chodziło mi bardziej ze Steina auto na wyzszych biegach juz lepiej przyspiesza... niz nasz demon. Ale za to Pawela jest teraz królem świateł i krętych uliczek
Jogurt - 02-11-2008, 21:39
karolgt napisał/a: | i bardzo realne jak dla mnie wyniki W sumie mowicie o łagodnej jeździe CA0 | ja łagodnie jeżdże na zimnym silniku. pozatym to dynamicznie rozpędzam, hamuję silnikiem i kręce tylko do 6 tyś rpm bo powyżej i tak nic się nie dzieje a tylko silnik nie potrzebnie dostaje popalić. pamiajcie że silnik więcej pali i zużywa się gdy go mulimy na wolnych obrotach. pozatym regularna wymiana oleju, świec, filtra powietrza itp. jak mam cao 3,5 roku to raz miałem spalanie powyżej 8 litrów - w baaaardzo ostrą zimę.
pawela - 04-11-2008, 17:09
wczoraj zrobiłem sobie home made short shifter
czyli uciąłem drążek zmiany biegów o ok 7cm. Wydaje się, że to dużo, jednak mam nieoryginalną, dość wysoką gałkę. Skoki lewarka wynoszą teraz ze 2cm, bardzo mi to odpowiada, biegi zmienia sie szybciutko. I nie uderzam już łokciem o trzymanie boczne foteli przy zmianie na 2, 4 i R...
Ponadto naprawiłem alarm, bo po ściąganiu plastiku pod kierownicą przestał zamykać drzwi z pilota, a otwierał pilotem. Szybka diagnoza: rozpiął się jeden kabelek.
Stoczyłem też walkę ze światłami wstecznego biegu. Po zmianie skrzyni ich nie mam, więc przeciągnąłem kable od czujnika bezpośrednio pod tylną żarówkę, i nic... Gdy podpinam się bezpośrednio pod aku, obie żarówki święcą, więc pewnie czujnik to wymiany.
Anonymous - 05-11-2008, 01:59
pawela napisał/a: | wczoraj zrobiłem sobie home made short shifter |
foto foto foto!!
rafq - 05-11-2008, 15:14
Jeśli czujnik będzie pasował ze skrzyni od 4G15 to wiesz gdzie mieszkam
Jogurt - 05-11-2008, 20:55
pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował
pawela - 05-11-2008, 23:01
Jogurt napisał/a: | pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował |
tak zrobiłem i nie działa
rafq napisał/a: | Jeśli czujnik będzie pasował ze skrzyni od 4G15 to wiesz gdzie mieszkam |
a tak zrobię i mam nadzieje, że zadziała
i dziś kupiłem Colciakowi coś EXTRA
Jak przyjdzie - poinformuję
Rafal_Szczecin - 05-11-2008, 23:13
pawela napisał/a: | Jak przyjdzie - poinformuję |
dokladke ?
rosomak1983 - 06-11-2008, 02:26
Rafal_Szczecin napisał/a: | dokladke ? |
bankowo!!!
londolut - 06-11-2008, 03:13
rosomak1983 napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | dokladke ? |
bankowo!!! | A ja znowu wiem Nie jest to dokładka
pawela - 06-11-2008, 10:49
londolut napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | dokladke ? |
bankowo!!! | A ja znowu wiem Nie jest to dokładka |
sie ciesz
wyczekuje przesyłki
mkm - 06-11-2008, 10:49
Pewnie progi...
ictus - 06-11-2008, 17:55
ale wiesz ze bez dokladni zderzaka to bedzie wygladalo w najlepszym wypadku kiepsko
karolgt - 06-11-2008, 17:58
ictus napisał/a: | ale wiesz ze bez dokladni zderzaka to bedzie wygladalo w najlepszym wypadku kiepsko |
tylko skąd taka wykombinować...
|
|
|