To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [FAQ] Olej automatycznej skrzyni biegów

Kmer - 05-02-2009, 07:14

roch_27 napisał/a:
Przemek czego nie zamierzają wyjmować :?: Żeby dokonać tzw. wymiany dynamicznej nie trzeba wyjmować skrzyni :P

junior81 cena jest całkiem przystępna :wink:

Fakt cena jest przystępna,ale jak mechanicy na dzień dobry wychodzą z założenia ze nie da się całego oleju spuścić,to ja bym tym panom podziękował i poszukał innego mechanika bo widać ze nie maja pojęcia o swojej pracy.

yaro1976 - 05-02-2009, 08:44

junior81 napisał/a:

Może ktoś poleci gdzie w Łodzi można oddać skrzynie w dobre ręce w celu kompleksowej wymiany oleju.

na początku ulicy 11 Listopada (Radogoszcz) jest warsztat zajmujący się głównie skrzyniami automatycznymi, nie znam ich, nie wiem jak robią robotę ale funkcjonują juz kilka lat więc chyba coś będą mogli zaradzić, lub warsztat na Wysokiej - p. Artur dłubie głównie w japońcach, więc też da radę ( z nim juz współpracowałem i generalnie polecam).

junior81 - 05-02-2009, 22:11

Jeśli chodzi o mniej wtajemniczonych to faktycznie źle się wyraziłem . Całego oleju się nie da spuścić ale na pewno da się wymienić.
Dzwoniłem do tego zakładu na 11-listopada ale zapomniałem wspomnieć o wymianie dynamicznej. Zadzwonię jeszcze raz i wypytam się dokładnie.
W IC Castrol Transmax Z kosztuje około 900zł, wiec cena 777zł wydaje się dość niską, jak jutro zamówię to może odbiorę pod koniec przyszłego tygodnia więc i tak z wymianą musze poczekać.
Jeszcze zostaje filtr kupić, ktoś może mi cos polecić gdzie w łodzi się zaopatrujecie w części?

yaro1976 napisał/a:
lub warsztat na Wysokiej - p. Artur dłubie głównie w japońcach, więc też da radę ( z nim juz współpracowałem i generalnie polecam).

Możesz podac bardziej dokłade namiary np. nr telefonu.

Juiceman - 05-02-2009, 22:17

junior81 napisał/a:

Jeszcze zostaje filtr kupić, ktoś może mi cos polecić gdzie w łodzi się zaopatrujecie w części?

Może, nie w Łodzi, ale polecam Japaneze

Marek Malik
Pabianice
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
GG: 1027199

Filtr do skrzyni ok. 150zł z przesyłką - cena raczej dobra :)

steve69 - 06-02-2009, 10:40

Ostatnio na Allegro pojawił się Castrol z Poznania, panowie podobno rozlewają do baniek takie ilości jak potrzeba i wysyłają, jeszcze nie sprawdzałem, ale może będę zmuszony.Transmax Z
Anonymous - 07-02-2009, 07:26

Cholera troszkę za późno ten namiar... Nawet miałbym możliwość osobistego odbioru oleju :/

Mówi się trudno :)

Pozdro

Anonymous - 16-02-2009, 12:54

yrdn napisał/a:
cuuube napisał/a:
Qoolarz napisał/a:
Cuuube czy czasem nie masz na zbyciu połowy tej beczuni

mam wspolnika do niej...

To chyba, ja...
z racji tego ze Jordan musial sprzedac auto zanim dokonalismy wymiany druga polowa beczuni TransmaxaZ jest wolna ...jeszcze zamknieta : :)
pudzian - 08-03-2009, 20:12

A czy ktoś może kupował filtr oleju w sklepie Midparts? Filtr wewnętrzny kosztuje u nich 69zł :shock: Cena widoczna jest po zalogowaniu... Filtr zewnętrzny jest jeszcze tańszy - 36zł. Warto się w to pchać w ogóle? Cena aż szokuje...
junior81 - 08-03-2009, 22:15

W dwuch sklepach filtr zew. do ASB kosztował około 170 zł. więc to napewno niejest odpowiedni filtr.
tosztotomasz - 08-03-2009, 22:16

Wygląda podobnie (dokładnie musiałbym skoczyć do garażu żeby porównać) ale za taką cenę chyba bym się obawiał co jest w środku i na ile będzie to spełniać swoją funkcję.
Lipa - 08-03-2009, 23:02

Japaneze ma filtr do automatu wkręcany za chyba 120zł(bardzo fajny gościu), no ale jest ten inny sposób, bierzesz swoje 4 litery, podjeżdżasz do salonu Hyundai-a, i mówissz o filtr do skrzyni automatycznej do Mitsubishi(od Hyundaia jest taki sam), wygłaszasz krótką śpiewkę, że jesteś mechanikiem np VW, ale kupiłes sobie japońca bo są lepsze :lol: , no i po rabacie dostajesz filterek za całe 45złociszy :roll:

Olej kupiłem z allegro, jakiś ze szwajcari, wszystko wporządku, śmiga aż miło żadnych szarpnięć nic

pudzian - 08-03-2009, 23:14

Ten filtr Midpartsu to chyba ich wyrób własny, dlatego trochę się obawiam. A dokładając do tego cenę rynkową normalnego oryginalnego filtru załącza mi się hamulec :P Chyba nie ma co na tym oszczędzać. Za duże mogą być potem straty.
Z ciekawości zadzwonię jutro do salonu Hyundaia :)

KaWu - 09-03-2009, 11:06

W moim Galancie poprzedni właściciel zmienial olej z filtrem w skrzyni w ub roku w marcu. Robil to w Zielonej Gorze w jakimś zakladzie co robią tylko skrzynie.
Na filtrze jest tylko jego data produkcji chyba listopad 2007 rok. Filtr kosztowal coś okolo 80 zl. Firmy nie widać bo akurat jest tak obrocony. Jak trzeba to będę kombinować :)

pudzian - 09-03-2009, 17:57

Dzisiaj zadzwoniłem do serwisu Hyundaia i niestety przy szukaniu części potrzebny jest numer nadwozia auta :( Tak więc na telefon nic nie załatwiłem. Po chwili namysłu zadzwoniłem do ASO Mitsubishi i tam pewien pan oznajmił mi, że mam u siebie dwa filtry: zewnętrzny (~560zł) i wewnętrzny (~210zł). Czy taka sytuacja jest możliwa? Powiedział, że wewnętrzny też trzeba wymienić.
Lipa - 09-03-2009, 19:46

jak będziesz miał dobrego gadanego :twisted: , to ten oryginał mitsubishi zewnętrzny wyrwiesz za 160złociszy :badgrin:

Numer nadwozia masz w dowodzie :butthead: