Pajero IV - [Pajero] pompa wtryskowa 3.2DI-D
Pukin - 12-05-2015, 12:47 Temat postu: Re: [Pajero] pompa wtryskowa 3.2DI-D
naderer napisał/a: | Witam serdecznie uzytkownikow mitsu.Prosze o pomoc w takim oto przypadku.
Pajero 3.2DI-D z 2002 roku,przebieg org.142 tys,pierwsze objawy juz w maju to check na desce i blad czujnika podcisnienia w kolektorze ssącym,auto przechodzilo jakby w tryb awaryjny i obroty silnika tylko do 2 tys,przy dodaniu gazu kleby czarnego dymu,pomagalo skasowanie tego bledu w serwisie albo na drugi dzien jakby nic sie nie stalo motor chodzil bez zarzutu.W/w objawy pojawiły sie 3 krotnie.Za 4 razem juz nie chcialy ustapic wiec po wizycie w serwisie wykryto bład nr 26 i 48,czyli chyba spadek cisnienia na pompie wtryskowej.Stwierdzono ze mam pompe do regeneracji i ze jest to dosc częsty przypadek.
Prosze o jakies info moze ktos juz miał taki przypadek z pompą,bo nie wiem czy ja dawac do regeneracji czy moze lepiej kupic używaną ?.Jeżdze tylko na paliwie z bp-ultimaate i dbam o auto wiec jestem bardzo niemiło zaskoczony.Z góry bardzo serdecznie dziękuje i pozdrawiam. |
Ja na przykład też znam ludzi, którzy jeżdżą wiele lat zregenerowanymi pompami. Nie wiem czy to nie jakas antyreklama dużo tańszej regeneracji. Ja teraz mam ten sam problem. Pompa mi padła i szukam dobrej osoby do naprawy. Słyszałem dużo o Turbo Centrum i na rzie sie skłaniam ku nim, ale chętnie poznam opinię innych.
[ Dodano: 12-05-2015, 12:48 ]
Ja na przykład też znam ludzi, którzy jeżdżą wiele lat zregenerowanymi pompami. Nie wiem czy to nie jakas antyreklama dużo tańszej regeneracji. Ja teraz mam ten sam problem. Pompa mi padła i szukam dobrej osoby do naprawy. Słyszałem dużo o Turbo Centrum i na rzie sie skłaniam ku nim, ale chętnie poznam opinię innych.
sum - 13-05-2015, 19:55
Ja bym spróbował w Bosch Service - Pawlik w Stalowej Woli jeden z lepszych diesel serwisów. Mój mechanik wszystkie Common Rail pompy i wtryskiwacze naprawia.
TangoKK - 14-05-2015, 13:19
sum napisał/a: | Ja bym spróbował w Bosch Service - Pawlik w Stalowej Woli jeden z lepszych diesel serwisów. Mój mechanik wszystkie Common Rail pompy i wtryskiwacze naprawia. |
Aha gościu ma jechać z Gdyni do Stalowej Woli, żeby naprawić auto?
bluecd - 14-05-2015, 15:14
TangoKK napisał/a: | sum napisał/a: | Ja bym spróbował w Bosch Service - Pawlik w Stalowej Woli jeden z lepszych diesel serwisów. Mój mechanik wszystkie Common Rail pompy i wtryskiwacze naprawia. |
Aha gościu ma jechać z Gdyni do Stalowej Woli, żeby naprawić auto? |
A w Warszawie/okolicach ktos porzadnie ogarnie ten temat - wie kos moze?
Czy sa jakies /sprawdzone/ opinie o Diesel Technika w Lublinie ?
MAGDA83 - 15-05-2015, 07:26
poczytaj kolego tu na forum było polecane warsztaty i te nie polecane pozdr
igor - 16-05-2015, 03:39
Ja robiłem ostatnio w Woliński Diesel Centrum w Lublinie.
Nie ma się do czego przyczepić.
FastcarMarcin - 21-05-2015, 23:26
Witam wszystkich
Mam problem z moim miskiem i skonczyly mi sie juz pomysly coz to takiego .
Mianowicie codziennie rano lub po dluzszym postoju samochodu ( 5-7 godz.)
Po odpaleniu silnik pracuje nierowno i kopci bialym dymem na pol osiedla , po przejechaniu 1-2km przestaje dymic i chodzi poprawnie , po jakims dystansie 5-7 km nawet jak go przygazuje to nawet dymka nie pusci i pozniej juz czly dzien odpala nie dymi i pracuje poprawnie . Jeszcze jeden problem jaki mam to podbijanie obrotow przy odpalaniu , skacza na jaies 2-3 sek na 2200 a pozniej sie uspokaja .
Jesli moze ktos poradzic co moze byc przyczyna takiego zachowania albo polecis jakiegos mechanika co zna te silniki w okolicach wawy to bede wdzieczny
Pozdrawiam
Mietek.K - 22-05-2015, 17:35
bluecd napisał/a: | TangoKK napisał/a: | sum napisał/a: | Ja bym spróbował w Bosch Service - Pawlik w Stalowej Woli jeden z lepszych diesel serwisów. Mój mechanik wszystkie Common Rail pompy i wtryskiwacze naprawia. |
Aha gościu ma jechać z Gdyni do Stalowej Woli, żeby naprawić auto? |
A w Warszawie/okolicach ktos porzadnie ogarnie ten temat - wie kos moze?
Czy sa jakies /sprawdzone/ opinie o Diesel Technika w Lublinie ? |
Wiem Kolego że do Zbyszka daleko ale miałem ten dylemat dwa lata temu . Pojechałem wymieniłem i jeżdżę bez problemu do dzisiaj . Będzie bolało ale warto .
5eba - 09-06-2015, 22:53
Przy kupnie Pajero po czym rozpoznać uszkodzoną pompę ??? Dymienie, problemy z odpaleniem to wszystkie symptomy uszkodzonej pompy?? Oglądałem dziś Pojarę i silnik odpalił od strzała, dymu żadnego nie puscił.
zbyszekm2 - 10-06-2015, 08:11
Po wszystkim co zdradza niepokojący objaw.
5eba - 10-06-2015, 09:22
Acha
Czyli jeśli auto pracuje normalnie, jest szansa uratować co nieco lub było już naprawiane - przebieg 250tyś 2000rocznik.
Jeśli go kupię to z pewnością do Ciebie wpadnę na jakąś diagnostykę.
Besiek - 16-06-2015, 08:23
Szansa na ratunek jest zawsze, kwestia tylko kosztów. Ja właśnie wczoraj zostawiłem swojego u Zbyszka, po jednej hecy którą mi misiek wywinął, diagnoza-pompa. Drogę do Zbyszka, prawie 400km przebyłem bez żadnych niepokojących objawów, a jednak pompa do naprawy. A Ty po zakupie, od razu leć do Zbyszka i rób pakiet startowy ze zbiornikiem i płukaniem układu, ja zwlekałem i się doczekałem.
Mietek.K - 16-06-2015, 14:30
Besiek napisał/a: | Szansa na ratunek jest zawsze, kwestia tylko kosztów. Ja właśnie wczoraj zostawiłem swojego u Zbyszka, po jednej hecy którą mi misiek wywinął, diagnoza-pompa. Drogę do Zbyszka, prawie 400km przebyłem bez żadnych niepokojących objawów, a jednak pompa do naprawy. A Ty po zakupie, od razu leć do Zbyszka i rób pakiet startowy ze zbiornikiem i płukaniem układu, ja zwlekałem i się doczekałem. |
Albo szukaj sztuki już po wymianie pompy i zbiornika . Wtedy nie będziesz musiał wróżyć z fusów .
mgnor - 23-08-2015, 18:24
Witam. Kupiłem Pajero lll . Niestety prawdopodobnie siedzi pompa, aukto ciezko pali i nie ma mocy. Mam pytanie, czy to pewne ze pompa siedzi i czy moze ktos z kolegow z dłuzszym stazem ma taka pompe do sprzedania? Bede wdzieczny za kazda informacje.
Pozdrawiam
PiotrKw - 24-08-2015, 10:44
http://e-katalog.intercar...188/1401000000/
http://allegro.pl/pompa-z...5568835926.html
Albo naprawa np. w E-Pajero. ( Zbyszek2m)
|
|
|