[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Pompa wspomagania
artufcb - 14-03-2015, 23:14
Witajcie, moja pompa prosi się o wymianę. Posiadam MR333800 ktora strasznie ciężko znaleźć a jak już znajdę to kosztuje 2x więcej niż inne. Miałem już kilka innych w rękach i różniły się mocowaniem..czy gdyby razem z pompa wymienić ten metalowy stelaż przykrecany do bloku silnika to wtedy chyba mocowanie by pasowało. Rzezbil ktoś tak?
robertdg - 15-03-2015, 09:19
artufcb, nie kombinuj, bo poza pompą są jeszcze różnice w węzach, kup własciwą http://www.troja.sklep.pl...3800-p-897.html
artufcb - 08-04-2015, 16:24
do czego służy ten czujnik na pompie? Przy maksymalnym skręceniu wysyła sygnał do ECU, aby ten podbił obroty? Nic takiego u mnie się nie dzieje. Przy maksymalnym skręcie obroty spadają o 50-100 obr/min. Jak sprawdzić czy to coś jest sprawne?
robertdg - 08-04-2015, 21:00
Ten czujnik działa w momencie kiedy zaczynasz ruszać kierownicą, wtedy powinny być delikatnie podbite obroty
galnl - 27-04-2015, 15:59
Witam wszystkich. Wczoraj będąc w trasie usłyszałem, że pompa od wspomagania zaczęła głośno pracować. Zatrzymałem auto, macha w górę i moim oczom ukazał się mega wyciek z pompy. W zbiorniczku sucho, więc aby nie zarżnąć pompy do końca zrzuciłem pasek od wspomagania i tak dojechałem do domu. Dzisiaj wyjąłem pompę i ją rozebrałem (oczywiście uszczelka była przeżarta). Zdziwiło mnie tylko to, że pompa była skręcona na 3 śrubach a nie nie na 4 (chyba tak powinno być). Mam odnośnie tego 2 pytania. Czy mogę dobrać śrubę po wymiarze czy ma ona specjalną twardość itp.? oraz czy uszczelkę mogę zastąpić silikonem Dirko?
robertdg - 27-04-2015, 17:48
Pompa wspomagania jezeli mi się dobrze wydaje fabrycznie jest skrecona na 3 śrubach, dwie od strony piasty/koła pasowego, jedna od tyłu, uszczelki nie mozna zastapić sylikonem
herkules - 27-04-2015, 20:02
Hugo opanowałeś wspomaganie?
Hugo - 27-04-2015, 20:58
herkules napisał/a: | Hugo opanowałeś wspomaganie? | Gdzie? W czym?
galnl - 27-04-2015, 22:44
Nie chodzilo mi o sruby mocowania pompy tylko o sruby laczace ze soba dwie czesci pompy. Tam chyba powinny byc cztery. Skoro nie mozna dac silikonj kupie po prostu uzywana pompe. Zanim to jednak nastapi minie kilka dni. Auto potrzebuje codziennie wiec mam pytanie. Czy jazda bez pompy wspomagania ma jakis negatywny wplyw na reszte ukladu? Moge tak jezdzic przez kilka dni?
Witek vel Mysza - 28-04-2015, 07:25
Możesz uszkodzić maglownicę. Na wałku kierowniczym w rozdzielaczu jest element podatny, który może się wygnieść przy kręceniu kierownicą kiedy listwa nie jest wspomagana i stawia duży opór. Nie mówię że może stać się to po jednym dniu jeżdżenia, ale im mniej będziesz jeździł bez wspomy, tym lepiej.
herkules - 28-04-2015, 19:30
Hugo, chodzi mi o Twój stary wpis ze strony 11 tego tematu (2012r). Interesuję się, bo jak spada temperatura poniżej 5 stopni to przy rozruchu skrzeczy, jak nieodbijający bendix. Wymieniłem rozrusznik, bo byłem pewny na 100%, że to on, ale bez zmian. Zastanawiam się czy nie pomogłoby, jakbym wymienił Dexron II na Dexron III, bo jest trochę rzadszy. Dzieje się to tylko przy rozruchu gdy jest zimno i płyn jest zgęstniały. Trwa to od 0,5 do 2 sekund przy ujemnej temperaturze. Jak pompa rozbije płyn jest cisza. Od wiosny do jesieni jest ok.
Hugo - 28-04-2015, 20:45
Aha, nie w tamtym aucie tego nie ogarnąłem.
Witek vel Mysza - 28-04-2015, 21:14
A nówka pompa z jakiejś sonaty/magentisa nie podejdzie?
galnl - 28-04-2015, 22:52
Wyjąłem swoja pompę i widnieje na niej numer MR403335. Ciężko dostać taką pompę. Czy będzie pasowała pompa o innym numerze? Na allegro znalazłem tylko jedna sztukę, ale sprzedawca nie wysyła za granicę.
Witek vel Mysza - 30-04-2015, 08:01
A ja patrzyłem wczoraj na pompę od Magentisa i wygląda bardzo podobnie. Tyle że czujnik jest nie z przodu silnika a z góry.
|
|
|