Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
j-rules - 26-06-2010, 10:42
ale obiecaj ze z bliska nie ebdziesz patrzyl, z daleka i w bardzo ciemnych okularach
Wszyc - 26-06-2010, 12:06
zobaczysz mojego to od razu nie będziesz się wstydził jeszcze w życiu CBO w sedanie nie widziałem na żywo więc na pewno obadam jak co 15stego każdego miecha mamy zloty klubowe
j-rules - 28-06-2010, 10:52
a i jeszcze zapomniałem dodac, ze zastosowalem preparat do czyszczenia ukladu wtryskwego STP, aczkolwiek nie wiem czy tego typu produkty cokolwiek dają. Mysle, ze nie szkodza
No i zmienilem radyjko, na LG 3900, nawet fajnie gra i jest bardzo funkcjonalne. Do tego kolorem idelanie sie komponuje z konsola ;P
Wszyc, na 15ego zadnego mieisaca chyba bym nie mogl, w sensie nad morzem bede wtedy, ale mam tam tez obowiazki i tak daleko sie wyrwac bedzie ciezko. W sierpniu za to musialbym miec zastrzyk gotówki - jak takowy bedzie to chce na molo ;P
mitsu1234 - 28-06-2010, 19:36
j-rules napisał/a: |
No i zmienilem radyjko, na LG 3900, nawet fajnie gra i jest bardzo funkcjonalne. Do tego kolorem idelanie sie komponuje z konsola ;P |
i jakie ogolne wrazenia z odsluchu pod wzgledem jakosci dzwieku?? Jaki sprzet masz w ogole do tego??
edit:Poprawa cytatu
j-rules - 28-06-2010, 22:27
sprzęt zaden ;P z przodu 10tki kenwood z tylu ori mitasubiszi. Dzwiek troszke bardziej plastikowy jest, ale ogolnie niezle. Natomiast bardzo sprawnie wyszukuje stacje radiowe, wylapuje teraz mnostwo stacji o istnieniu ktorych pojecia nie mialem (pionek nie znajdywal nic poza podstawowymi), ma kilka funkcjonalnych udogodnien, ogolnie jest takie intuyicyjne w oblsudze, w przeciwienstwie do pionka ktory sprawial wrazenie kombajnu.
Jakosc dzwieku ladna ogolnie
j-rules - 08-07-2010, 12:22
aaa zapomnialem sie pochwalic ze urodizny byly w tym roku owocne dla miśka. Dostał(em) centralny zamek z pilota
Full wypas mowie wam
idas - 08-07-2010, 23:10
Ja mam LG 5800RU no i przyznam szczerze, że dźwięk mnie zawiódł nawet w porównaniu do soniaka najtańszego którego miałem wcześniej-GT20. Wymieniłem tylko dlatego że radio miało USB, a miałem dość wachlowania płytami, dodatkowo LG ma 4 wyjścia RCA!!! Przód i tył, co mnie bardzo zaskoczyło. U mnie radio gra razem ze wzmacniaczem czterokanałowym hifonics eagle, głośnikami odseparowanymi Mac Audio superaudio 2.16 wraz z tweeterami phonocar 2/418 i subwooferem axton cab256.
j-rules napisał/a: | Natomiast bardzo sprawnie wyszukuje stacje radiowe |
Może i sprawnie wyszukuje, ale ma problem z utrzymaniem sygnału i często go gubi...
W każdym bądź razie nie jest źle póki co:] Ale wkrótce wleci jakiś kenwood:)
Ogólnie za tą cenę w porządku (ja zapłaciłem rok temu 190zł).
j-rules - 09-07-2010, 10:25
Idas, ja sprzęt grajacy bardzo lubie i jestem dosc wymagajacy - ale nie do auta, gdzie i tak szumi powietrze i opony
Sony nie chcialem - opinia o Sony mocno zjechała w dół, poza tym rok gwarancji producenta, troche malo jak za taki brand, byle medion daje 2 latka
Ja tam jestem zadowolony, no i wspieram polską produkcje ;D
A Kenwood to made in china chyba obecnie?
Hugo - 09-07-2010, 10:44
j-rules napisał/a: | A Kenwood to made in china chyba obecnie? | Jak wszystko, jeszcze Made in Taiwan, Thailand, Vietnam itd.
idas - 09-07-2010, 11:12
j-rules napisał/a: | Sony nie chcialem - opinia o Sony mocno zjechała w dół, poza tym rok gwarancji producenta |
Sony gra dużo lepiej od LG:] A ten rok gwarancji to dziwne, ja miałem jeszcze 2 lata na 100 procent. Poza tym jeśli producent daje tylko rok gwarancji to na pewno masz jeszcze rok rękojmi bo takie jest prawo konsumenta. Rok to mogą sobie dawać na jakieś refurby a nie na nowe sprzęty... Ja się właśnie zastanawiam nad wymianą i do 400 zł nic oprócz clariona CZ209 EG nie oferuje 4 wyjść RCA i złącza USB w jednym modelu, a na tym mi również bardzo zależy. W każdym bądź razie LG jest ok, ale tylko ok:] I nie lubię ich bo mało płacą pracownikom:]
j-rules - 11-08-2010, 13:41
Witam po przerwie. Na wstepie maly raport spalania
Trasa : Tarnów --> Chłopy, dwie osoby, bagaznik po brzegi 5.9/100 z tym, ze odkad zapalila sie rezerwa jazda byla ekonomiczna z racji checi dojechania bez tankowania. Okazalo sie ze bez problemu dojechalem do wczensiej ustalonego punktu tankowania i jeszcze kilka litrow w baku bylo.
Powrót : Juz bez odpuszczania, dynamiczna jazda, wyprzedzania i wyszlo 6,1/100.
Tak jak Idas, zaczynam wierzyc w 5,5 a nawet mniej, tlyko kto lubi dluuugie i nuuudne trasy
A teraz pare mniej przyjemnych spraw
1. Po powrocie z wakacji, autko stalo kilka dni na deszczu. Efekt : woda w bagazniku, lewa strona podlogi w kufrze mokra jak pies. Czy podejrzewac lampe? Byla kiedys uszczelniana przez poprzedniego posiadacza, co mozna stwierdzic golym okiem. Moze to uszczelnienie puscilo? Trudno wyczuc, macalem lapskami i okolice lampy jakby suche. no chyba ze splynelo bez sladu.. Troche mnie to martwi, ostatnio co chmury to autko do garazu. Jak i czym uszczelnic? I gdzie najlepiej uszczelniac? Sa jakies okolice szczegolnie podatne na przeciek? Boje sie ze moze jakas rdza gdzies mnie podjada w jakims zakamarku ;(
2. zaczyna sie odzywac zawieszenie przód. Podejrzewam laczniki stabilizatora, gdyz glosne stukniecie slychac przy najezdzie na poprzeczna przeszkoda (np prog) Czy dobrze kombinuje? Szczegolnie slyszalne po zmianie amorków z tylu (tyl sie clakiem wyciszyl to slychac wyraznie przod)
3. Cos sie dzieje z chyba prawym zestawem hamulcowym z przodu. coś bardzo bardzo jęczy (od dawna w sumie jednak teraz coraz czesciej i glosniej) piszczy przy cofaniu ze skrecona w lewo kierownica. Pisk slychac z prawej strony, od prawego kola. Do tego podczas jazdy np po nieco ciasniejszym luku w prawo, jadac z otwarta szyba pasazera slychac metaliczne szelesty (c0s sie o cos ociera) czasami to slychac podczas hamowania na wprost (takie spokojnego, nie but w podloge). Co to moze byc? Cos z zaciskiem?
Oprocz tych spraw autko w wakacje sie spisalo i bez problemów pokonalo kilka tysiecy kilometrów. Niezawodnie
rosomak1983 - 11-08-2010, 13:50
j-rules napisał/a: | Tak jak Idas, zaczynam wierzyc w 5,5 a nawet mniej, tlyko kto lubi dluuugie i nuuudne trasy
|
a co nie wierzyliscie w moje 5,13 ?????
Jazda była mega ECO prawie bez hamowania jedynie pare redukcji przy wyprzedaniu.
Choc powiem ze mi bierze na trasie normalnie ok 6.5... dynamicznie jadac.
rosomak1983 - 11-08-2010, 13:53
j-rules napisał/a: | Czy podejrzewac lampe? |
u mnie tak było , wyjmij przreczysc i uszczelnij np masa uszczelaniajaca Bolla
j-rules napisał/a: | slychac metaliczne szelesty (c0s sie o cos ociera) |
sprawdz klocki moze warto juz wymienić. gdybys wymieniał przesmaruj przy okazji zaciski.
j-rules - 11-08-2010, 14:07
klocki sprawdzlaem przed wakacjami, bo juz wtedy mnie to irytowalo. Jeszcze bylo kawał klocka. Jeden znajomy mi podpiwiada ze to moga byc te blaszki co maja dawac znac o konczacym sie klocku, tyle tylko, ze klocek jak mowilem jeszcze ma sporo "mięsa" Chyba, ze te blaskzi jakos sie powykrzywialy, albo nie wiem zabrudzily?
Cytat: | a co nie wierzyliscie w moje 5,13 ????? | szczerze mowiac, to troche powątpiewałem ;p ale ty juz kochany musisz zapomniec o takich wynikach, gti sie klania ;D
(czyms sie trzeba pocieszac)
rosomak1983 - 11-08-2010, 15:30
j-rules napisał/a: | Cytat:
a co nie wierzyliscie w moje 5,13 ?????
szczerze mowiac, to troche powątpiewałem ;p ale ty juz kochany musisz zapomniec o takich wynikach, gti sie klania ;D
(czyms sie trzeba pocieszac) |
hehe nie znasz mozliwosci mistrza ecodrivingu pozatym bede miał silnik na długiej skrzyni takze zobaczymy
|
|
|