Sport - Inne - Extra skopana i dawna druga
McDoune - 23-01-2007, 01:19
Cytat: | Poza tym zaczął starania o organizację ME w Polsce i na Ukrainie - to na pewno powodowało że nie chciał zostawiać tego, co zaczął. |
przecież to jakiś absurd jest. W zeszłym roku byłem na jednym meczu w Niemczech i widziałem jak taka impreza jest zorganizowana.
U nas nie ma:
Stadionów (takich na ponad 50k widzów)
autostrad
przejazdu z lotnisk i dworców na obecne stadiony bez zakorkowania całego miasta na baaaaardzo długie godziny
Cytat: | A teraz wszyscy się odwrócili - bo jak Lato powiedział - dlaczego ma być odpowiedzialność zbiorowa |
Lato podobno na Słowacji na nartach popyla
Marcin-Krak napisał/a: | To trzymanie kurczowe się stołka też mnie wkurza. Ale z drugiej strony nie widzę jakiegoś godnego następcy |
a ja myślę że jednak jakby głębiej poszukać (odsiać czarneckich itp) to by się ktoś znalazł
harpagan napisał/a: | True true |
się wie w końcu stąd jestem
Marcin-Krak - 23-01-2007, 01:27
McDoune napisał/a: | przecież to jakiś absurd jest. W zeszłym roku byłem na jednym meczu w Niemczech i widziałem jak taka impreza jest zorganizowana.
U nas nie ma:
Stadionów (takich na ponad 50k widzów)
autostrad
przejazdu z lotnisk i dworców na obecne stadiony bez zakorkowania całego miasta na baaaaardzo długie godziny |
Zgoda - ale czas na to jest - aby to się zmieniło - choć nie wiem czy to jest mozliwe w naszym kraju
Ale np w Portugalii też to za wesoło nie wyglądało - a mimo tego się to im udało.
McDoune napisał/a: | a ja myślę że jednak jakby głębiej poszukać (odsiać czarneckich itp) to by się ktoś znalazł |
Sam nie wiem, dziś się Kosecki zadeklarował i prezes ligi żużlowej chyba również.
W sumie to dużo zalezy od tego jakich sobie współpracowników dobierze. W końcu od kilku lat to byli Ci sami ludzie - zatrudnieni głównie za zasługi i po znajomości.
Ale teraz nie ma w rządzie i w IV RP kolesiostwa więc i w PZPN go nie będzie
McDoune - 23-01-2007, 01:36
Cytat: | Ale teraz nie ma w rządzie i w IV RP kolesiostwa więc i w PZPN go nie będzie |
tiaaa no normalnie teraz to się trochę nawet ubawiłem.
a tak serio, to myślę że dlatego właśnie jest potrzebny okres kurateli, żeby pogonić tych wszystkich leśnych dziadków, a potem wybrać kogoś z jakąś optymistyczna i w miarę realną do spełnienia wizją...
Generalnie, wiele gorzej to już nie będzie...
harpagan - 23-01-2007, 01:44
Marcin-Krak napisał/a: |
Zgoda - ale czas na to jest - aby to się zmieniło
|
Stadiony moze przy okazju organizacji wielkiej imprezy i sporych dotacjach okej
Ale dojazdy czy autostrady - moim zdaniem nierealne
Marcin-Krak napisał/a: |
Ale teraz nie ma w rządzie i w IV RP kolesiostwa więc i w PZPN go nie będzie |
Taaa a dzieci przynosi bocian
McDoune - 23-01-2007, 01:48
Marcin-Krak napisał/a: | Ale np w Portugalii też to za wesoło nie wyglądało - a mimo tego się to im udało. |
ale jeśli tam nie było wesoło to u nas jest żenada, 5 poziomów pod poziomem. W Warszawie nie ma drogi bez dziur, nie ma metra i obwodnicy, a z lotniska na Legie w godzinach szczytu to się pewnie jedzie ze 2 godziny
Tak jak napisał sąsiad, stadiony to najmniejszy problem, ale całej infrastruktury ta za chiny nie dadzą rady zrobić.
A i jeszcze o Hotelach nie było...
Marcin-Krak - 23-01-2007, 01:48
harpagan napisał/a: | Ale dojazdy czy autostrady - moim zdaniem nierealne |
Znowu odwołam się do przykładu Portugalii. Moze jesteśmy większą pustynią pod tym względem niż oni wtedy - ale mimo wszystko tego typu impreza jest w stanie wygenerować ogromne środki na jej przygotowanie - ponieważ z czasem się ona zwróci.
harpagan napisał/a: | Taaa a dzieci przynosi bocian |
No a nie Jak żaby między kapustą szuka to czasem jakieś dziecko znajdzie
Anonymous - 31-01-2007, 16:09 Temat postu: PZPN Zdjęcie z przedostatniego zjazdu PZPN......................a tak wygląda to zdjęcie dzisiaj
Myśle ze jest wystarczająco wymowne i nie trzeba nic dodawać
Cezar - 31-01-2007, 16:24
Choc jeden nie winny sie zalapal
Anonymous - 31-01-2007, 18:08
hehehehhehehe -starał sie biedaczek ale mu sie nie udało
Anonymous - 01-02-2007, 19:00
Zawisza Bydgoszcz (Hydrobudowa-zwana hydroujozą) wycofany z 2. ligi!
PAP 18:05
Zarząd Zawiszy Bydgoszcz SA w czwartek ogłosił decyzję o wycofaniu drużyny z rozgrywek drugiej ligi piłki nożnej. Jako powód wskazano "fatalną atmosferę wokół polskiej piłki".
"W związku z fatalną atmosferą wokół polskiej piłki, zarząd spółki Zawisza Bydgoszcz podjął decyzję o wycofaniu drużyny seniorów z rozgrywek o mistrzostwo drugiej ligi piłki nożnej w sezonie 2006/27" - oświadczył na konferencji prasowej prezes klubu Bartłomiej Krasicki.
Zapewnił, że decyzję podjął wspólnie z właścicielem klubu Jerzym Wiśniewskim po głębokim namyśle. "Protestujemy w związku z sytuacją w polskim futbolu. Nie może być tak, że ktoś kto w piłkę angażuje grube miliony zbiera cięgi nie za swoje wojny" - podkreślił Krasicki.
Zarząd Zawiszy Bydgoszcz SA, który w czwartek ogłosił decyzję o wycofaniu drużyny z rozgrywek drugiej ligi piłki nożnej zapewnił, że spółka nadal będzie istnieć i w przypadku zmiany atmosfery wokół futbolu zaangażuje się w budowę wielkiej drużyny.
Prezes Zawiszy Bartłomiej Kracicki zapowiedział, że spółka wywiąże się ze wszystkich zobowiązań kontraktowych wobec zawodników i szkoleniowców, a także da im wolną rękę w wyborze nowych klubów.
Ocenił, że decyzja o wycofaniu zespołu rozgrywek będzie kosztować klub 2-2,5 mln zł. Zaznaczył, że budżet drużyny w rundzie wiosennej miał wynosić 2,5 mln zł i 1 mln zł na premie za awans do ekstraklasy.
goraco się robi
Marcin-Krak - 01-02-2007, 19:47
gumas_72 napisał/a: | Zarząd Zawiszy Bydgoszcz SA w czwartek ogłosił decyzję o wycofaniu drużyny z rozgrywek drugiej ligi piłki nożnej. Jako powód wskazano "fatalną atmosferę wokół polskiej piłki". |
Śmiech na sali
sruba - 01-02-2007, 22:00
gumas_72 napisał/a: | Zarząd Zawiszy Bydgoszcz SA w czwartek ogłosił decyzję o wycofaniu drużyny z rozgrywek drugiej ligi piłki nożnej. Jako powód wskazano "fatalną atmosferę wokół polskiej piłki". |
hehehehehe
kto nastepny ?????
Marcin-Krak - 01-02-2007, 22:32
Rusko podał sie do dymisji Jaja się już dzieją tam takie że szkoda pisać.
Szczerze to ja już się nie łapie tak naprawdę w tym wzystkim - wtedy nas mogą zawiesić , wtedy niekoniecznie - a wtedy nas nie zawieszą.
Ciekawe co to będzie dalej
akbi - 02-02-2007, 08:45
Ciesze się, że Rusko zrezygnował z tej "marnej" funkcji, miał u mnie dobrą opinię od lat kiedy to doprowadził Sparte Wrocław do Mistrzostwa Polski na żużlu.
Wkurza mnie ten Lipiec w swoim zacietrzewieniu
Mam nadzieje, że coś wskóra wczorajszy list od prezydenta UEFA do Kaczyńskiego
Marcin-Krak - 02-02-2007, 15:19
akbi napisał/a: | Mam nadzieje, że coś wskóra wczorajszy list od prezydenta UEFA do Kaczyńskiego |
No ale czy naprawdę musi się poityka w naszym kraju mieszać do wszystkiego
Co raz bardziej zastanawiam się czy to, że marcinkiewicz moze zostać prezesem PZPN jest żartem
|
|
|