[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback
megas1 - 11-08-2009, 16:31
Nie ruszam tego - jak napisałem mam to auto tylko dla siebie, a Panowie z salonu mi odradzali ze względu na jakieś podatkowe konsekwencje w przypadku braku kratki więc zostawiłem. Jak trzeba będzie zdemontować - to tylko 4 śruby do odkręcenia.
roobku - 11-08-2009, 17:57
normalnie siekiera się w kieszeni otwiera jak się widzi co nasi rządzący wyprawiają, co by się stało jakby auto tego typu (z kratką) było 5-cio osobowe?
wybierzmy w najbliższych wyborach jakiś normalnych rządzących a nie obiecywaczy/doopolejców
gzesiolek - 11-08-2009, 18:02
roobku napisał/a: | wybierzmy w najbliższych wyborach jakiś normalnych rządzących |
Niby jakich? ja znam tylko obiecywaczy/doopolejcow...
co najwyzej innej grupie sie wiecej obiecuje
roobku napisał/a: | co by się stało jakby auto tego typu (z kratką) było 5-cio osobowe? |
chore to w ogole jest auto z kratka... kto to wymyslil zeby Lancer udawal ciezarowke... nie mowiac np o Seicento czy innych
po prostu kupujesz na firme to odliczasz VAT, jak użytkujesz prywatnie odprowadzasz podatek jako dodatku do wynagrodzenia i tak jest w kazdym normalnym kraju, ale nie u nas...
roobku - 11-08-2009, 18:09
może UPR kiedyś mieli bardzo fajny program - potem przestałem się interesować polityką bo chcę dożyć późnej starości a nie z nerwów w młodym wieku zejść na serce
gzesiolek - 11-08-2009, 18:15
Pare pomysłów Korwina było bardziej niz OK, ale generalnie więcej pomysłów niż racjonalnych metod na ich osiągnięcie...
Ogóleni rzecz ujmując żyjemy w takim kraju, że zawsze ten na górze będzie zły niezależnie czy robi dobrze czy źle, więc pchają się tam nie Ci którym zależy żeby coś zmienić bo to nierealne w polskiem piekiełku, ale Ci co chcą się nachapać
redundantor - 11-08-2009, 18:53
@Megas1 to jeszcze jedno pytanie bo w innym poście się chyba nie doczekam. Masz taką samą wersję, na jaką ja czekam. Jest tam dodatkowe gniazko zasilania w bagażniku?
Czy tylko to jedno przy kierowcy.
Jedno gniazdko jest problemem przy CB+nawigacja jednocześnie, a czasami jest taka potrzeba.
Crimson - 11-08-2009, 19:09
redundantor napisał/a: | Jedno gniazdko jest problemem przy CB+nawigacja jednocześnie, a czasami jest taka potrzeba. |
Możesz zastosować rozdzielacz (rozgałęźnik) 1 na 2 lub 1 na 3 plus gniazdo usb do ładowania urządzeń korzystających z portu USB. Cena około 30 zł. Minus to dodatkowy klamot w samochodzie.
Luk - 11-08-2009, 20:00
A ja chciałbym wrócić na chwilę do tematu kratki...
redundantor, to co umieściłeś na zdjęciu (ten podłokietnik) to jest po prostu masakra jakaś...
Czy ktoś może mi wytłumaczyć dlaczego montują na stałe te podłokietniki (np. Toyota tak samo)? O ile mi wiadomo w homologacji jest zapis o oddzieleniu przestrzeni ładunkowej (kratka) i ładowności - dlatego w dowodzie masz na 4 osoby, a nie na 5. No i fajnie. Nie możesz jeżdzić w 5 osób, tak samo, jak normalnie nie możesz jeżdzić w 6. Ale nikt w samochodach nie montuje np. belki nad siedzeniami, żeby przypadkiem ktoś nie wziął na kolana drugiej osoby . Czy aby serwisy nie wykazują się jakąś absurdalną nadgorliwością montując ten podłokietnik i (sic!)usuwając środkowy pas bezpieczeństwa!?!
megas1 - 11-08-2009, 20:32
Brak gniazdek w moim inwicie.
mazin - 11-08-2009, 21:10
Crimson napisał/a: | redundantor napisał/a: | Jedno gniazdko jest problemem przy CB+nawigacja jednocześnie, a czasami jest taka potrzeba. |
Możesz zastosować rozdzielacz (rozgałęźnik) 1 na 2 lub 1 na 3 plus gniazdo usb do ładowania urządzeń korzystających z portu USB. Cena około 30 zł. Minus to dodatkowy klamot w samochodzie. |
W MM są takie za 19,90. Ja osobiście zastosowałem prostszy patent -jedna wtyczka do zapalniczki doCB i do navi, sprawdza się bardzo dobrze.
Trik - 11-08-2009, 21:28
redundantor napisał/a: | @Megas1 to jeszcze jedno pytanie bo w innym poście się chyba nie doczekam. Masz taką samą wersję, na jaką ja czekam. Jest tam dodatkowe gniazko zasilania w bagażniku?
Czy tylko to jedno przy kierowcy.
Jedno gniazdko jest problemem przy CB+nawigacja jednocześnie, a czasami jest taka potrzeba. |
Wydaje mi się że w żadnym Invite nie będzie dodatkowego gniazda. Możesz sobie dorobić 185pln gniazdo plus 180 obudowa do gniazda plus kabelek i robocizna. Wszystko to do montażu w podłokietniku.
Mi jegomość z ASiO polecił dodatkowe gniazdo jakie wstawiają do KIa-nek policyjnych za ok 30 pln tylko muszę do tego sklepiku sie wreszcie udać.
redundantor - 11-08-2009, 21:52
Crimson, --> Widziałem te rozgałęźniki w MM, ale to właśnie ostateczność. Swoją drogą to te przedpotopowe gniazdka już dawno powinny wypaść z użycia. Przecież teraz powinno się montować 5x micro USB i byłby spokój. Po co takie wielkości szyjki od butelki. Ani to ładne ani praktyczne.
500 zł za montaż w ASO też mi trochę szkoda. Trik, jak znajdziesz to gniazdko to zapodaj informację - też bym się skusił.
mazin tzn. masz rozgałęźnik na 2 wtyki?
Luk, z tego co wiem to ten podłokietnik oznacza, że nad nim jest również przestrzeń bagażowa. Sam bagażnik oddzielony kratką nie wystarcza (kubatura), aby mógł być uznany za ciężarowy i uzyskać homologację. Bez niego też jest ok, pod warunkiem, że nikt tam nie siedzi . Jakbyście np. wstawili fotelik + zapodali 2 osoby to popełniacie wykroczenie podatkowe + jeszcze drogowe (samochód wykorzystywany niezgodnie z przeznaczeniem - nie pamiętam, które to wykroczenie).
Ale, żeby wrócić z offtopu - jakbym miał ułożyć praktyczność SB i Sedana to będzie tak:
1. SB
2. Sedan
80. SB+kratka
A wygląd
1. Sedan
2. SB
100. SB + kratka
mazin - 11-08-2009, 22:38
redundantor napisał/a: |
mazin tzn. masz rozgałęźnik na 2 wtyki?
|
Mam rozgałęźnik, ale używam tylko wtedy, gdy podpinam laptopa + ew.inne rzeczy, a normalnie, czyli praktycznie "na stałe" mam tam wetkniętą jedną wtyczkę,z której wychodza kabeli do navi i do CB-radia - 5 minut z lutownicą i po sprawie
megas1 - 19-08-2009, 16:50
A w ogóle to to właśnie oglądam fotki Lancera Dakar 2009 i widzę że to Sportback (nawet grill taki sam jak w moim) - znaczy się SB jest lepszy, bardziej wytrzymalszy od Sedana
Trik - 19-08-2009, 17:00
megas1 napisał/a: | A w ogóle to to właśnie oglądam fotki Lancera Dakar 2009 i widzę że to Sportback (nawet grill taki sam jak w moim) - znaczy się SB jest lepszy, bardziej wytrzymalszy od Sedana |
No patrzac na efektywność w rajdzie to faktycznie wytrzymalszy, poza silnikiem Na szczęście to tylko skorupa prypominająca SB
|
|
|