To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Mój mi¶kowóz :D:D

Psikus - 05-05-2010, 22:32

costa brawa napisał/a:
czyli grzalka sondy
czyli koszty :?
costa brawa - 05-05-2010, 22:34

no nic... trudno sie mowi...ale i tak jestem zadowolony z miska bo jakby nie bylo pierwszy jego wybryk od kad go mam .. bo z hamulcami to poprzedniemu wlascicielowi kiche zrobili bo oslon tloczka nie wymienili i zapieklo i sie bawilem z tym kilka razy ... jutro lece do sklepu zapytac co i jak zamowic i zeby wymienic w sobote jak sie uda
fj_mike - 05-05-2010, 22:36

Psikus napisał/a:
czyli koszty :?

Nie ma tragedii z kosztami wymiany sondy:
http://allegro.pl/item100...wodowa_ngk.html

Takie same mam u siebie :wink:
Nawet działa :mrgreen:
Polecam costa brawa :wink:

Psikus - 05-05-2010, 22:38

no takie koszty jeszcze można przyj±ć
costa brawa - 05-05-2010, 22:45

no wlasnie przegladalem teraz i tragedi nie ma... polece z rana do sklepu to mi moze przywioza do soboty bo i kable WN i swiece mam miec na piatek popoludniu to przy okazji by wymienil i to i to jak juz bede mial natchnienie na robote :D
fj_mike - 05-05-2010, 22:50

Musisz jedynie kostkę odci±ć od starej sondy i przełożyć do nowej. Jak poł±czyć ze sob± kable, masz podane w FAQ.
costa brawa - 05-05-2010, 23:16

damy rade :D wkoncu chodzilo sie te 4 lata do elektryka hehe
Hugo - 05-05-2010, 23:50

Tak podejrzewałem, że to będzie sonda. One tak kończ±. Mrugn± kilka razy CE i spokój. A ona nie żyje.
robertdg - 06-05-2010, 09:13

Lambda Denso kosztuja ~520zł
costa brawa - 06-05-2010, 22:08

zamowilem juz jakas tam ngk w sklepie ... przyjdzie jutro rano to popoludniu zaloze i zobaczymy - miala dzis byc ale juz nie zdarzylem sie zalapac na dzisiejsza dostawe
fj_mike - 07-05-2010, 09:28

Tutaj masz rozpiskę poł±czenia kabli (kolory się różni±). Post Mikey :wink:
costa brawa - 07-05-2010, 22:22

fj_mike, wiem wiem ... juz po zabiegu :) - 10 razy sprawdzalem wszystko zeby kabelkow nie pomylic :D a i tak taka nerwe dostalem jak zapalilem i sie swiecil CE ... dlaczego?... bo gamoń(ja) wtyczki nie podpial :D

misiek juz naprawiony -koszt 150 zl - jeszcze sprawdze czy spalanie jest na normalnym poziomie jak do tej pory (zatankowalem do pelna i zobaczymy)
do tego jeszcze jutro ¶wiece NGK i kabelki WN NGK (3 juz zmienilem :D ) wymienie jutro i powinno byc ok ... :)

fj_mike - 08-05-2010, 09:34

costa brawa, gdzie dostałe¶ kable WN NGK? Nie bardzo maj± takie u mnie w okolicy.
costa brawa - 08-05-2010, 12:32

heh mam takiego goscia co mi wszystko zalatwi tylko u niego z terminem dostawy to roznie ..tym razem udalo mu sie z dnia na dzien .. ale czasami na czesci z tydzien nawet dwa czekalem ... a na kablach nie pisze galant tylko Legnum .. dla silnika 6A13 6A12 i chyba 6A11 z tego co pamietam ..
bo u innego goscia co sie tez czesto zaopatruje w rozne czesci to powiedzial otwarcie zeby zapomniec o NGK bo nigdzie nie maja :D

costa brawa - 22-05-2010, 17:02

Dzis troszke "kosmetyki" przy misku ... swiece NGK platynowe , kable NGK , tacze tyl TRW i klocki TRW , odmalowanie zacisku (pewnie odpadnie farba bo nie piaskowane ale .. na chwile bedzie)
ogolnie nawet fajnie sprawnie mi to poszlo dzis .. 3 godzinki i gotowe - dzieki instrukcji z forum jak sie dobrac do kolektora poszlo sprawnie i bez problemow wiekszych
"niebiesko mi " :)

juz poskaladane - wszystko ladnie kluczem dynamometrycznym poskrecane - oslona silnika jest tylko akurat na zjeciu jeszcze czakala na montaz bo sprawdzalem 2 razy czy dobrze poskrecane wszystko :)

zeby ladnie wygladalo

tarcze juz zalozone

Powod wymiany tarcz tył

Misiek gotowy do drogi