[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA
deejay - 29-03-2009, 21:22
a oto kilka fotek z dnia dzisiejszego w dziennym świetle

a tak prezentuje sie wiązka swiatła
Anonymous - 03-04-2009, 19:51
Teraz moja kolej. Może nie "projekt bi-xenon" ale xenon na pewno.
Lampy z jakiegoś "Merola"
swinks_UK - 03-04-2009, 20:06
To widzę po zdjęciach, że ci twoje maleństwo rozklejało lampy i robiło xenony...
Ładnie to tak dzieci wykorzystywać??
Anonymous - 03-04-2009, 20:52
Moje maleństwo pcha się do wszystkiego, żeby pomagać. Jak daje się wykorzystywać to trzeba to robić, póki można. Jak będzie starsza to tak łatwo nie będzie
Żaróweczki kolor "jedyny słuszny" 4300k
Pzdr
SzefSzefow - 03-04-2009, 21:24
hmmm... podobaja mi sie coraz bardziej te xenony, choc jestem wielkim przeciwnikiem tego tupu przerobek... mozna gdzies znalezc jakiegos manuala?
Anonymous - 03-04-2009, 21:37
SzefSzefow napisał/a: | hmmm... podobaja mi sie coraz bardziej te xenony, choc jestem wielkim przeciwnikiem tego tupu przerobek... mozna gdzies znalezc jakiegos manuala? |
Nie polecam bez soczewek... Miałem i cały czas gryzło mnie sumienie, czy przypadkiem ZA MOCNO nie oślepiam jadących z naprzeciwka. Bo na pewno coś się oślepia - mniej lub bardziej. Jeśli ustawiałem, tak żeby nie oślepiać, to widziałem 5m przed sobą.
Ja całkowicie wyciągnąłem odbłyśnik i wstawiłem swojego pomysłu "blaszkę". Do tego doczepiłem soczewkę.
Pzdr
deejay - 03-04-2009, 22:10
mozna i odbłyśnik pomalowac na czarny mat , tak jak ja u siebie zrobiłem , wtedy razem z odbłyśnikiem do którego jest przykrecona soczewka , działa również regulacja wysokosci swiateł
Anonymous - 04-04-2009, 07:41
deejay napisał/a: | mozna i odbłyśnik pomalowac na czarny mat , tak jak ja u siebie zrobiłem , wtedy razem z odbłyśnikiem do którego jest przykrecona soczewka , działa również regulacja wysokosci swiateł |
Niestety, moja soczewka jest z gatunku tych większych (ok.9cm średnicy sama soczewka). To już nie jest soczewka, a SOCZEWA . Na szczęście jest bardzo krótka, bo ok. 13cm. Odbłyśnik musiałem wyciągnąć i wstawiłem blaszkę, odpowiednio wycinając to i owo, aby regulacja działała. Nie ma tu nic na klej, tylko wsio poprzykręcane na śrubeczkach. Efekt mnie bardzo miło zaskoczył, perfekcyjna granica światła i cienia - jak od linijki.
Co do manuala, to niestety każdy musi to przeżyć na własnej skórze i dopasować się do soczewki, którą zdobędzie.
Pzdr
PabloGal - 04-04-2009, 08:16
Witam. Słuchajcie, a możecie mi powiedzieć co lepiej zda egzamin? Czy szukać soczewek od jakiegoś rozbitka czyli dobieranie odpowiedniej średnicy i głębokości czy kupić taki lub podobny zestaw jak ma swinks_UK i mieć to wszystko gotowe? Głównie chodzi mi o to co będzie lepiej świeciło i na dłużej starczy, że tak powiem. Kupno gotowych zestawów soczewek to około 700 zł. a nie wiem jaki jest koszt zakupu soczewek od rozbitego samochodu.
Pzdr.
Anonymous - 04-04-2009, 08:25
Ja kupilem u tego goscia: http://www.allegro.pl/ite...mpy_okazja.html
Zdjęcia widać powyżej, która to lampa. Gość ma lampy tylko z poważnych samochodów i trzeba troszke poszukać, żeby znaleźć na H7. Większość jest na xenon - D1S i inne. Roboty metodą chałupniczą, bez odpowiednich narzędzi i garażu u mnie było na dwa dni. Świeci jak wspomniałem zdecydowanie lepiej niż z odbłynikiem - w końcu są to normalne soczewki z normalnego samochodu
Pzdr
Jest to gość o nicku: burcyk i cały czas ma w sprzedaży te lampy
PabloGal - 04-04-2009, 08:36
No fajnie, ale czy te lampy kupiłeś od razu z żarówkami i przetwornicami. Bo coś te 50 zeta to malutko bardzo. Ile to trzeba jeszcze dopłacić żeby mieć komplet gotowy do założenia?
Anonymous - 04-04-2009, 11:38
PabloGal napisał/a: | No fajnie, ale czy te lampy kupiłeś od razu z żarówkami i przetwornicami. Bo coś te 50 zeta to malutko bardzo. Ile to trzeba jeszcze dopłacić żeby mieć komplet gotowy do założenia? |
Nie nie Zenony kupiłem wcześniej, żeby poprawić światełka (nie efekt). Kupiłem za 200zł 4300k na H7 i kolor jest naprawdę świetny. Niestety, nie dało się ustawić świateł - świeciło wszędzie, ale nie na drogę. Zastanawiałem się nad sprzedaniem zestawu, ale wtedy pojawił się ten temat. Znalazłem gościa z linku i wziąłem lampki od merola, i jakoś się udało. Bez soczewek zakup zenonów jest bezsensowny. Chyba, że mamy w nosie innych - wiem to z autopsji. Codziennie jadąc Miśkiem zastanawiałem się jak mocno oślepiam innych.
Pzdr
Owczar - 04-04-2009, 17:35
No nieźle. Niedorga alternatywa do Chińskich soczewek. Jakby dorwać niedorog jakieś lampy z anglika to móżna by się pobawić. Moich lamp mis zkoda bo kupiłem oryginalne, nieużywane rok temu. Nawet żąróweczki w oryginale, więc świecą świetnie Rozumiem, że znalazłeś jakie auta są z H7 i o takie pytałeś sprzedawcy? Czy poprosiłeś jakieś soczewki na żarówki H7?
Anonymous - 04-04-2009, 18:18
Owczar napisał/a: | No nieźle. Niedorga alternatywa do Chińskich soczewek. Jakby dorwać niedorog jakieś lampy z anglika to móżna by się pobawić. Moich lamp mis zkoda bo kupiłem oryginalne, nieużywane rok temu. Nawet żąróweczki w oryginale, więc świecą świetnie Rozumiem, że znalazłeś jakie auta są z H7 i o takie pytałeś sprzedawcy? Czy poprosiłeś jakieś soczewki na żarówki H7? |
Gość mieszka ok. 20-30km od Wrocławia, a że miałem akurat tam coś do zrobienia to podjechałem do gościa i z dosłownie "kupy" lam szukałem co jest na H7. Ma tam mnóstwo lamp od Volvo, Mazd, BMW i meroli, i właśnie te ostatnie mają H7 jako światła mijania. Reszta ma xenony, bixenony itp. Oczywiście gość może wysłać całe lampy, w rozbieranie raczej się nie będzie bawić. Można ewentualnie go poprosić, żeby poszukał i wysłał coś pod H7. Jak ktoś jest zainteresowany, to tu mam oznaczenia lampy, którą ja "wyhaczyłem":
Pzdr
PabloGal - 04-04-2009, 18:56
Znaczy się że wstawiłeś soczewkę a zamiast żarówki włożyłeś ksenon z zestawu HID? I to ładnie się odcina? Bo ja szczerze mówiąc mam teraz ten zestaw i fakt, świecą lepiej niż zwykłe żarówki ale też świecą wszędzie. O dobrym ustawieniu nie ma mowy. Chętnie bym to zmienił.
|
|
|