Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle
stary alfer - 26-06-2011, 20:18
Hugo napisał/a: | nałóż ultracieńką warstwę silikonu i skręć |
Hugo, jaki to ma być silikon?
Cezar - 26-06-2011, 20:35
Hugo napisał/a: | Cezar napisał/a:
Cieklo i na bank to wina uszczelki
Jak mogłeś doprowadzić do takiego wycieku żeby kapało pod auto? |
Uszczelke wymienilem 1,5 roku temu na Ajusa, wytrzymala rok czasu i zaczela puszczac olej. Pod autem nie bylo zadnych plam oleju
Hugo - 26-06-2011, 21:15
stary alfer napisał/a: | Hugo, jaki to ma być silikon? | Wysokotemperaturowy, typowy do silników. Cezar napisał/a: | Pod autem nie bylo zadnych plam oleju | To wyobrażasz sobie 1 litr oleju na silniku, jaki tam musiałby być syf. Napewno łyka też przez uszczelniacze zaworów.
P.S. jak tam gadżet w tylnej części auta zamontowany? Mi to zajęło max. 10 min. a Ty jeszcze nie znalazłeś czasu?
Cezar - 26-06-2011, 21:41
Hugo napisał/a: | oleju na silniku, jaki tam musiałby być syf |
ano jest, zniknie po wymianie oleju
Hugo napisał/a: | Napewno łyka też przez uszczelniacze zaworów. |
Bardzo mozliwe, nie bardzo sie na tym znam.
Hugo napisał/a: | jak tam gadżet w tylnej części auta zamontowany? |
Nici z gadzetu - Owczar wycofal sie z dillu i montuje lampy u siebie
Mowi sie trudno, peknieta lampa dziala wiec pozostaje mi obserwowac allegro.
Hugo - 26-06-2011, 21:52
Cezar napisał/a: | Nici z gadzetu - Owczar wycofal sie z dillu i montuje lampy u siebie | Oj to nieładnie. Przykro mi. Cezar napisał/a: | pozostaje mi obserwowac allegro | http://allegro.pl/mitsubi...1668698231.html http://allegro.pl/mitsubi...1668698245.html Cena dobra i zdaje sie, że w tej samej cenie miałeś kupić
fj_mike - 26-06-2011, 21:59
Hugo napisał/a: | Oj to nieładnie. Przykro mi. |
Sam swoją uszkodził Głupia sytuacja, bez względu jakiego dokonał by wyboru
Cezar - 26-06-2011, 22:06
Widzialem je, ale w tej chwili temat lamp przesuwam na inny termin - mam pilniejsze wydatki
Owczar - 27-06-2011, 17:32
fj_mike napisał/a: | Sam swoją uszkodził Głupia sytuacja, bez względu jakiego dokonał by wyboru |
Dokładnie, przygoda parkingowa. Na PW już pisałem, ale jeszcze raz przepraszam tutaj. Na allegro są w tej samej cenie co ja oferowałem i troszkę bez sensu byłoby sprzedawać swoje, a potem dokładać do przesyłki.
Miałem Ci wysłać na PW, ale widzę, że Hubert mnie uprzedził
Jeśli chodzi o olej to ja bym pozostał przy mobilu 5W50 z pewnego źródła. Inne typy to tylko Valvo 5W40 lub Liqui Moly 5w40. Reszta 5W40 to oleje HC lub półsyntetyczne. Nawet Mobil i Shell nie ma dla tej charakterystyki nic w pełni syntetycznego.
m6riano - 27-06-2011, 17:37
A Motul?lub Amsoil(ktoś próbował?)
Hugo - 27-06-2011, 23:29
Motula miałem. Żaden szał, po kilku tysiącach popychacze klepały, ale okazało się, że ponoć była to podróba.
Cezar - 27-06-2011, 23:56
Jutro podjade do makro i zobacze jakie maja oleje - Mobil1 5w50 w IC to 130zl, w Makro 110
Cezar - 18-07-2011, 19:12
KaWu napisał/a: | Cezar napisał/a:
Szef zakladu sam powiedzial ze to wymieni na gwarancji, wiec narazie jestem o to spokojny i czekam do....
Dowiedz sie bo raczej wymienia tylko oringi w nich. |
30.VI - Wtryski gazu wymienione na gwarancji
Mobil 5W50 i filtr Knecht OC230 czekaja na wymiane, zapewne w tym tygodniu.
Bylo tez kuku, co prawda nie 13, ale 14.VII czyli blisko
Cale szczescie ze akcja dziala sie na parkingu, wiec i predkosci byly male. Chlopak wyjezdzal z parkingu, ja za nim. On stop to i ja, zauwazylem tylko ze ktos wjezdza waska droga na P i juz wiedzialem ze kolo z VelSatisa bedzie chcial cofac. Ja klakson, on wsteczny i jebut mi w przedni zderzak Potem mowil ze nie slyszal zadnego klaksonu, Czarna go na koncu parkingu slyszala, no coz. W najwiekszym szoku byla zona sprawcy, ktora byla w ciazy (zapewne juz urodzila, bo termin byl juz juz). Kobiete trzeba bylo uspakajac i spisac oswiadczenie.
Auta spotkaly sie pod kontem
Szkoda od razu zgloszona w Concordii (kolejny raz sprawca z tego TU ) i w sobote wizyta u rzeczoznawcy.
Wyszlo tylko malowanie i 'modelowanie' zderzaka, ale dostalem sugestie, ze jak po zdjeciu zderzaka beda jakies szkody to oczywiscie bedzie mozliwa zmiana kwalifikacji szkody
Chyba pekl mi prawy skrajny zaczep zderzaka Wyskoczyla tez zaslepka na dole, ale to sie nie liczy.
Ma ktos pogiete wzmocnienie zderzaka na zbyciu?
Tomek - 18-07-2011, 19:21
Cezar napisał/a: |
Ma ktos pogiete wzmocnienie zderzaka na zbyciu? |
ja mam, ale nie chce iść siedzieć za pomocnictwo
Anonymous - 18-07-2011, 19:47
to " modelowanie" zderzaka to wcale nie takie hop siup a listwę u siebie i tak masz raczej pogiętą, szkoda misia ale dobrze że zostanie na jeszcze jakieś fanty po zrobieniu (tylne lampy jeszcze są na allegro )
a co do wtrysków magica, to dziś mój gazownik powiedział, że wrzucił do siebie na testy nowy komplet bez żadnego filtra po drodze po 15 tys jeden zaczął cykać a wcześniej na innym komplecie zrobił prawie 50 tysi bez problemu - oczywiście taki wynik był z kompletem filtrów i ich wymianą co 10 tysi, więc można uznać że w kwestii cena/jakość magic dają radę
Cezar - 27-07-2011, 14:16
Derpin napisał/a: | listwę u siebie i tak masz raczej pogiętą |
Listwa ma sie calkiem dobrze i nawet nie jest drasnieta
Wywalilem z pod zderzaka plyte aluminiowa i chwilowo sciagnalem dolna zaslepke - zamontuje to na nowo jak wyzdrowieje.
Wczoraj doslalem jeszcze zdjecia 3 uszkodzonych elementow i dzis dostalem odpowiedz o zmianie kwalifikacji szkody: nie naprawa, a wymiana zderzaka
Pozostaje juz tylko czekac na przelew
|
|
|