To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant SE i trzynastki w tle

stary alfer - 26-06-2011, 20:18

Hugo napisał/a:
nałóż ultracieńką warstwę silikonu i skręć

Hugo, jaki to ma być silikon?

Cezar - 26-06-2011, 20:35

Hugo napisał/a:
Cezar napisał/a:
Cieklo i na bank to wina uszczelki
Jak mogłeś doprowadzić do takiego wycieku żeby kapało pod auto?

Uszczelke wymienilem 1,5 roku temu na Ajusa, wytrzymala rok czasu i zaczela puszczac olej. Pod autem nie bylo zadnych plam oleju :wink:

Hugo - 26-06-2011, 21:15

stary alfer napisał/a:
Hugo, jaki to ma być silikon?
Wysokotemperaturowy, typowy do silników.
Cezar napisał/a:
Pod autem nie bylo zadnych plam oleju
To wyobrażasz sobie 1 litr oleju na silniku, jaki tam musiałby być syf. Napewno łyka też przez uszczelniacze zaworów.
P.S. jak tam gadżet w tylnej części auta zamontowany? Mi to zajęło max. 10 min. a Ty jeszcze nie znalazłeś czasu? :wink:

Cezar - 26-06-2011, 21:41

Hugo napisał/a:
oleju na silniku, jaki tam musiałby być syf

ano jest, zniknie po wymianie oleju :wink:
Hugo napisał/a:
Napewno łyka też przez uszczelniacze zaworów.

Bardzo mozliwe, nie bardzo sie na tym znam.
Hugo napisał/a:
jak tam gadżet w tylnej części auta zamontowany?

Nici z gadzetu - Owczar wycofal sie z dillu i montuje lampy u siebie :|
Mowi sie trudno, peknieta lampa dziala wiec pozostaje mi obserwowac allegro.

Hugo - 26-06-2011, 21:52

Cezar napisał/a:
Nici z gadzetu - Owczar wycofal sie z dillu i montuje lampy u siebie
Oj to nieładnie. Przykro mi.
Cezar napisał/a:
pozostaje mi obserwowac allegro
http://allegro.pl/mitsubi...1668698231.html http://allegro.pl/mitsubi...1668698245.html Cena dobra i zdaje sie, że w tej samej cenie miałeś kupić :D
fj_mike - 26-06-2011, 21:59

Hugo napisał/a:
Oj to nieładnie. Przykro mi.

Sam swoją uszkodził :mrgreen: Głupia sytuacja, bez względu jakiego dokonał by wyboru ;)

Cezar - 26-06-2011, 22:06

Hugo napisał/a:
http://allegro.pl/mitsubi...1668698231.html http://allegro.pl/mitsubi...1668698245.html Cena dobra i zdaje sie, że w tej samej cenie miałeś kupić :D

Widzialem je, ale w tej chwili temat lamp przesuwam na inny termin - mam pilniejsze wydatki :wink:

Owczar - 27-06-2011, 17:32

fj_mike napisał/a:
Sam swoją uszkodził :mrgreen: Głupia sytuacja, bez względu jakiego dokonał by wyboru ;)

Dokładnie, przygoda parkingowa. Na PW już pisałem, ale jeszcze raz przepraszam tutaj. Na allegro są w tej samej cenie co ja oferowałem i troszkę bez sensu byłoby sprzedawać swoje, a potem dokładać do przesyłki.

Hugo napisał/a:

Miałem Ci wysłać na PW, ale widzę, że Hubert mnie uprzedził ;)

Jeśli chodzi o olej to ja bym pozostał przy mobilu 5W50 z pewnego źródła. Inne typy to tylko Valvo 5W40 lub Liqui Moly 5w40. Reszta 5W40 to oleje HC lub półsyntetyczne. Nawet Mobil i Shell nie ma dla tej charakterystyki nic w pełni syntetycznego.

m6riano - 27-06-2011, 17:37

A Motul?lub Amsoil(ktoś próbował?)
Hugo - 27-06-2011, 23:29

Motula miałem. Żaden szał, po kilku tysiącach popychacze klepały, ale okazało się, że ponoć była to podróba.
Cezar - 27-06-2011, 23:56

Jutro podjade do makro i zobacze jakie maja oleje - Mobil1 5w50 w IC to 130zl, w Makro 110 :wink:
Cezar - 18-07-2011, 19:12

KaWu napisał/a:
Cezar napisał/a:
Szef zakladu sam powiedzial ze to wymieni na gwarancji, wiec narazie jestem o to spokojny i czekam do....

Dowiedz sie bo raczej wymienia tylko oringi w nich.

30.VI - Wtryski gazu wymienione na gwarancji :wink:
Mobil 5W50 i filtr Knecht OC230 czekaja na wymiane, zapewne w tym tygodniu.

Bylo tez kuku, co prawda nie 13, ale 14.VII czyli blisko :P
Cale szczescie ze akcja dziala sie na parkingu, wiec i predkosci byly male. Chlopak wyjezdzal z parkingu, ja za nim. On stop to i ja, zauwazylem tylko ze ktos wjezdza waska droga na P i juz wiedzialem ze kolo z VelSatisa bedzie chcial cofac. Ja klakson, on wsteczny i jebut mi w przedni zderzak :roll: Potem mowil ze nie slyszal zadnego klaksonu, Czarna go na koncu parkingu slyszala, no coz. W najwiekszym szoku byla zona sprawcy, ktora byla w ciazy (zapewne juz urodzila, bo termin byl juz juz). Kobiete trzeba bylo uspakajac i spisac oswiadczenie.
Auta spotkaly sie pod kontem
Szkoda od razu zgloszona w Concordii (kolejny raz sprawca z tego TU :P ) i w sobote wizyta u rzeczoznawcy.
Wyszlo tylko malowanie i 'modelowanie' zderzaka, ale dostalem sugestie, ze jak po zdjeciu zderzaka beda jakies szkody to oczywiscie bedzie mozliwa zmiana kwalifikacji szkody :wink:
Chyba pekl mi prawy skrajny zaczep zderzaka :twisted: Wyskoczyla tez zaslepka na dole, ale to sie nie liczy.

Ma ktos pogiete wzmocnienie zderzaka na zbyciu? :finga:

Tomek - 18-07-2011, 19:21

Cezar napisał/a:

Ma ktos pogiete wzmocnienie zderzaka na zbyciu? :finga:

ja mam, ale nie chce iść siedzieć za pomocnictwo

Anonymous - 18-07-2011, 19:47

to " modelowanie" zderzaka to wcale nie takie hop siup :P a listwę u siebie i tak masz raczej pogiętą, szkoda misia ale dobrze że zostanie na jeszcze jakieś fanty po zrobieniu :) (tylne lampy jeszcze są na allegro :P )

a co do wtrysków magica, to dziś mój gazownik powiedział, że wrzucił do siebie na testy nowy komplet bez żadnego filtra po drodze :mrgreen: po 15 tys jeden zaczął cykać :P a wcześniej na innym komplecie zrobił prawie 50 tysi bez problemu - oczywiście taki wynik był z kompletem filtrów i ich wymianą co 10 tysi, więc można uznać że w kwestii cena/jakość magic dają radę :)

Cezar - 27-07-2011, 14:16

Derpin napisał/a:
listwę u siebie i tak masz raczej pogiętą

Listwa ma sie calkiem dobrze i nawet nie jest drasnieta :wink:
Wywalilem z pod zderzaka plyte aluminiowa i chwilowo sciagnalem dolna zaslepke - zamontuje to na nowo jak wyzdrowieje.

Wczoraj doslalem jeszcze zdjecia 3 uszkodzonych elementow i dzis dostalem odpowiedz o zmianie kwalifikacji szkody: nie naprawa, a wymiana zderzaka 8)
Pozostaje juz tylko czekac na przelew :P