Carisma - Techniczne - Wymiana rozrządu
Olek*Carisma - 26-02-2009, 21:50 Temat postu: [Cari 1.6] Rozrząd - wymiana Mam pytanie byłem u mechanika wycenił mi wymianę rozrządu:
- Pasek i napinacz Contitech 270zł
- pompa wody GMB 180 zł
- pasek wieloklinowy + pasek alternatora Gates 50zł
- robocizna 150zł
Teraz mam pytanie co to są za paski Mitsuboshi i napinacz NTN ewentualnie Sakura jest to coś warte bo koszt obniżyłby się o ok.80zł
Czy za każdym razem wymieniacie pompę wody???
Anonymous - 26-02-2009, 23:01 Temat postu: Re: Rozrząd - wymiana
Olek*Carisma napisał/a: | Mam pytanie byłem u mechanika wycenił mi wymianę rozrządu:
- Pasek i napinacz Contitech 270zł
- pompa wody GMB 180 zł
- pasek wieloklinowy + pasek alternatora Gates 50zł
- robocizna 150zł
Teraz mam pytanie co to są za paski Mitsuboshi i napinacz NTN ewentualnie Sakura jest to coś warte bo koszt obniżyłby się o ok.80zł
Czy za każdym razem wymieniacie pompę wody??? |
Paski Mitsuboshi to chyba najlepsze paski do Mitsu i ogólnie polecane tutaj na forum. U siebie w GDI mam wszystkie paski osprzętu i pasek rozrządu wymienione na Mitsuboshi
Generalnie pompę wody wymienia się co drugą wymianę rozrządu. Najlepiej sprawdzić też jej stan. Ja przy mojej pierwszej wymianie rozrządu (zaraz po zakupie auta) wymieniałem komplet czyli pompę i napinacz hydrauliczny też. Przy następnej wymianie zostaną do roboty tylko paski i rolki.
Za pompę wody GMB u Japaneze płaciłem dokładnie w zeszłym roku 135,00 zł.
Krzyzak - 27-02-2009, 09:35
u kolegi pasek Conti (na szczescie balansowy) tracil zeby po skrecaniu na boki - a mial dopiero 60 tkm...
ja odradzam
napinasz NTN - bardzo dobry, japonski; tak samo pasek Mitsuboshi
pompa wody GMB - bardzo OK, tylko cena wysoka
paski Gates - syf
Anonymous - 02-03-2009, 12:14
Chcę i ja zmienić rozrząd (GDI 2000r.) i w sumie wszystko co mogę - z typowych rzeczy.
Zrobiłem takie podsumowanie, co do części i producentów szperając po forum.
Czy zgadzacie się z tym poniżej, lub może jakieś alternatywy?
Czy każdy japoński zamiennik będzie ok (mowa o rolkach, napinaczach)?
ROZRZĄD+OSPRZĘT
Pasek rozrządu - Mitsuboshi
Rolka napinająca - Koyo/GMB
Rolka zwrotna/prowadząca - Koyo/GMB
Napinacz hydrauliczny - GMB/NTN
Uszczelniacz wałka rozrządu 2 szt. - NOK/Corteco
Uszczelniacz wału korbowego - NOK/Corteco
Pompa wody - GMB
Pasek alternatora; pasek klimy - 5PK1300; 4PK775 - producent mniej ważny (np. Dayco)
ŚWIECE+FILTRY
Świece 4szt - NGK IZFR6B
Filtr powietrza - Maxx/Knecht
Filtr kabinowy - Maxx/Knecht
Filtr paliwa - ???
Filtr oleju - Knecht OC230, Maxx
Rabol - 02-03-2009, 16:41
Wie ktoś może jaki jest seryjnie pasek osprzętu dla silnika 1,9 DID 102Km (2002r), albo może mi polecić jakiś dobry zamiennik?
piekarz10 - 08-03-2009, 20:33
Student napisał/a: | Szraga Marian
22 - 799 26 22 |
Ja również polecam p.Mariana z Radzymina . Szybka , profesjonalna robota , wymiana rozrządu i świec - 850 zł razem z częściami ( paski , rolki ,uszczelniacze...)
Moomin - 08-03-2009, 22:42
swistak81 napisał/a: |
Filtr paliwa - ???
|
Tylko oryginał. Po lifcie zamienników brak.
jurekkraków - 09-03-2009, 18:34
swistak81 napisał/a: | Chcę i ja zmienić rozrząd (GDI 2000r.) i w sumie wszystko co mogę - z typowych rzeczy.
Zrobiłem takie podsumowanie, co do części i producentów szperając po forum.
Czy zgadzacie się z tym poniżej, lub może jakieś alternatywy?
Czy każdy japoński zamiennik będzie ok (mowa o rolkach, napinaczach)?
ROZRZĄD+OSPRZĘT
Pasek rozrządu - Mitsuboshi
Rolka napinająca - Koyo/GMB
Rolka zwrotna/prowadząca - Koyo/GMB
Napinacz hydrauliczny - GMB/NTN
Uszczelniacz wałka rozrządu 2 szt. - NOK/Corteco
Uszczelniacz wału korbowego - NOK/Corteco
Pompa wody - GMB
Pasek alternatora; pasek klimy - 5PK1300; 4PK775 - producent mniej ważny (np. Dayco)
ŚWIECE+FILTRY
Świece 4szt - NGK IZFR6B
Filtr powietrza - Maxx/Knecht
Filtr kabinowy - Maxx/Knecht
Filtr paliwa - ???
Filtr oleju - Knecht OC230, Maxx |
Kolego w specyfikacji filtrów a dokładni filtra oleju podałeś Knechta OC 230 a wydaje mi się że powinien być OC 196 chyba że twój rocznik ma inny mój 1998.
marcnow - 09-03-2009, 20:32
jurekkraków napisał/a: | powinien być OC 196 chyba że twój rocznik ma inny mój 1998 |
Dobrze, że się dowiedziałem, bo mi sprzedali w inter-carsie OC 495, a ja mam właśnie rocznik '98 będę się musiał wybrać i wymienić...
szachal1 - 11-03-2009, 09:24
Panowie mam pytanie co do wymiany uszczelniaczy walkow rozrzadu. Czy ciezko jest to wymienic? Dodam ze wymianiam rozrzad samodzielnie i chcialbym wymienic rowniez uszczelniacze ale nie robilem tego wczesniej. Z gory dziekuje za pomoc i odpowiedzi.
Rabol - 11-03-2009, 18:31
Nie jest ciężko. Dzisiaj się przyglądałem jak robił to mechanik w mojej Carismie. Wykręcasz koła pasowe, ściągasz uszczelnienie z wałów i zakładasz nowe.
piromanek - 11-03-2009, 21:10
Witam,
jestem nowy na forum ale aktywnie szukam informacji
Mam pytanie zabieram się za wymianę rozrządu, kumpel powiedział że powinienem jeszcze pompe wody wymienić bo to jedna robota, mam przejechane 188 000.
Polecacie jakąś firmę? Które odradzacie?
autko to 1.9 TD z 10.1998 z tego co się dowiedziałem od właściciela: pierwszy właściciel (z niemiec) nie wymieniał a drugi w polsce też tego nie robił. (nie było potrzeby)
a przy takim przebiegu to chyba można dla profilaktyki wymienić?
Pozdrawiam
wichura1 - 11-03-2009, 21:46
Pompę kup GMB, generalnie powinieneś ją wymienić. Pompa wytrzymuje około 200.000km i wymienia się ją co 2-gi rozrząd.
piekarz10 - 13-03-2009, 21:06
szachal1 napisał/a: | Panowie mam pytanie co do wymiany uszczelniaczy walkow rozrzadu. Czy ciezko jest to wymienic? Dodam ze wymianiam rozrzad samodzielnie i chcialbym wymienic rowniez uszczelniacze ale nie robilem tego wczesniej. Z gory dziekuje za pomoc i odpowiedzi. |
Rabol napisał/a: | Nie jest ciężko. Dzisiaj się przyglądałem jak robił to mechanik w mojej Carismie. Wykręcasz koła pasowe, ściągasz uszczelnienie z wałów i zakładasz nowe. |
Nie wiem jak jest z pracochłonnością , ale mój mechanik polecał kupić uszczelniacze w serwisie , bo jak powiedział za tanie zamienniki nie daje głowy .
Moomin - 13-03-2009, 22:29
piekarz10 napisał/a: |
Nie wiem jak jest z pracochłonnością , ale mój mechanik polecał kupić uszczelniacze w serwisie , bo jak powiedział za tanie zamienniki nie daje głowy . |
Mój powiedział to samo, a nawet więcej - przez zamienniki cieknie. Też mam oryginały.
|
|
|