Outlander II GEN Techniczne - Jaki olej do Outka 2.0 DiD
enea - 12-03-2017, 18:52
Tafla napisał/a: | enea napisał/a: | vw leje castrola , mitsubishi leje castrola, jakos nie widze zeby auta wracaly z zaratymi silnikami, rozwalonymi trubinami, czy wytartymi szklankami, itp itd. |
Sporo było podrób Castrola swojego czasu (tak samo jak i Mobila) i ludzie kupowali najtaniej jak się dawało a później uojeju mam kisiel w silniku
Wychodzę z założenia, że przy oryginalnym oleju, zdrowym silniku i oleju dobranym odopowednio do silnika - nie ma żadnej różnicy czy będzie to Mobil, Castrol czy inny Motul czy Valvoline. |
Chodzilo mi raczej o ludzi, ktorzy kupuja olej w aso, nie na allegro po 10 gr taniej
Cytat: | Ale z zasyfionymi silnikami pewnie tak .
Tutaj masz fotkę mojego silnika z 2013r. serwisowany w ASO do 120kkm i przez ten okres lany castrol edge sport 10W60.
|
niewypowiem sie na temat 10w60 bo go nie stosuje
rezon - 13-03-2017, 06:01
enea napisał/a: | Chodzilo mi raczej o ludzi, ktorzy kupuja olej w aso, nie na allegro po 10 gr taniej | ASO też nie jest gwarantem lania właściwego oleju. Jeśli ktoś ewidentnie oszukuje w sprawach, które są łatwe do udowodnienia, to jaką masz szansę, że lejąc olej z beczki nie poszuka dodatkowego zarobku poprzez uzupełnienie zawartości beczki tańszym? Niczego nam Pan nie udowodni to hasło przewodnie niektórych ASO Mitsu
enea - 13-03-2017, 20:39
rezon napisał/a: | enea napisał/a: | Chodzilo mi raczej o ludzi, ktorzy kupuja olej w aso, nie na allegro po 10 gr taniej | ASO też nie jest gwarantem lania właściwego oleju. Jeśli ktoś ewidentnie oszukuje w sprawach, które są łatwe do udowodnienia, to jaką masz szansę, że lejąc olej z beczki nie poszuka dodatkowego zarobku poprzez uzupełnienie zawartości beczki tańszym? Niczego nam Pan nie udowodni to hasło przewodnie niektórych ASO Mitsu |
liczmy na uczciwosc, amen
|
|
|