To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Jaki olej do Outka 2.0 DiD

enea - 12-03-2017, 18:52

Tafla napisał/a:
enea napisał/a:
vw leje castrola , mitsubishi leje castrola, jakos nie widze zeby auta wracaly z zaratymi silnikami, rozwalonymi trubinami, czy wytartymi szklankami, itp itd.

Sporo było podrób Castrola swojego czasu (tak samo jak i Mobila) i ludzie kupowali najtaniej jak się dawało a później uojeju mam kisiel w silniku :)

Wychodzę z założenia, że przy oryginalnym oleju, zdrowym silniku i oleju dobranym odopowednio do silnika - nie ma żadnej różnicy czy będzie to Mobil, Castrol czy inny Motul czy Valvoline.

Chodzilo mi raczej o ludzi, ktorzy kupuja olej w aso, nie na allegro po 10 gr taniej

Cytat:
Ale z zasyfionymi silnikami pewnie tak :wink: .
Tutaj masz fotkę mojego silnika z 2013r. serwisowany w ASO do 120kkm i przez ten okres lany castrol edge sport 10W60.

niewypowiem sie na temat 10w60 bo go nie stosuje :)

rezon - 13-03-2017, 06:01

enea napisał/a:
Chodzilo mi raczej o ludzi, ktorzy kupuja olej w aso, nie na allegro po 10 gr taniej
ASO też nie jest gwarantem lania właściwego oleju. Jeśli ktoś ewidentnie oszukuje w sprawach, które są łatwe do udowodnienia, to jaką masz szansę, że lejąc olej z beczki nie poszuka dodatkowego zarobku poprzez uzupełnienie zawartości beczki tańszym? Niczego nam Pan nie udowodni to hasło przewodnie niektórych ASO Mitsu ;)
enea - 13-03-2017, 20:39

rezon napisał/a:
enea napisał/a:
ASO też nie jest gwarantem lania właściwego oleju. Jeśli ktoś ewidentnie oszukuje w sprawach, które są łatwe do udowodnienia, to jaką masz szansę, że lejąc olej z beczki nie poszuka dodatkowego zarobku poprzez uzupełnienie zawartości beczki tańszym? Niczego nam Pan nie udowodni to hasło przewodnie niektórych ASO Mitsu ;)

liczmy na uczciwosc, amen :D