To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mitsu00 - 19-01-2010, 22:06

Z tym ustawieniem poziomu glosności to nie wiem. Nigdy się tym nie interesowalem więc ci nie odpowiem że się nie da bo nie wiem. Odnośnie zasilania to ja mam troche inaczej bo mam system bezkluczykowy więc do stacyjki nic nie wkladam. Stację mozna odpalić po przekręceniu stacyjki w pozycję On (bez zapalania wszystkich kontrolek). Może ktos inny kto nie posiada KOS-a odpowie ci na to pytanie :wink:

Pozdr.

mazin - 19-01-2010, 23:45

Co do włączania radia poza stacyjką, to jest to oczywiście do zrobienia - trzeba tylko w miejscu kabelka zasilającego poprzez stacyjkę wpiąć kabel bezpośrednio od akku. Nie polecam jednak zapominalskim, bo audio, zwłaszcza o dużej mocy, może wydoić akumulator dość szybko - jeśli zapomni się o jego wyłączeniu i zostawi grające, to rano zostanie rozruch na kable ;-)
karol_alasz - 20-01-2010, 11:25

mitsu00 napisał/a:
Może ktos inny kto nie posiada KOS-a odpowie ci na to pytanie

W ori MMCS + KOS jest tak samo jak u Ciebie mitsu00-inszej inszości nie ma...

13zbyszek13 - 20-01-2010, 16:36

Cześc koledzy
W dniu dzisiejszym skusiłem się i ja na ten sprzęt z rofaudio,dokonałem przelewu no i czekam co będzie się działo dalej.Pozdrawiam Zbyszek

mitsu00 - 20-01-2010, 18:53

13zbyszek13 napisał/a:
Cześc koledzy
W dniu dzisiejszym skusiłem się i ja na ten sprzęt z rofaudio,dokonałem przelewu no i czekam co będzie się działo dalej.Pozdrawiam Zbyszek

No to gratulacje. Będziesz napewno zadowolony :wink:

Pozdr.

Dora - 24-01-2010, 10:41

A może malutka instrukcja montażu kamerki ze zdjęciami i opisem :lol:
(cholera nie chcę pourywać plastików :finga: )

mitsu00 - 24-01-2010, 11:25

Dora napisał/a:
A może malutka instrukcja montażu kamerki ze zdjęciami i opisem :lol:
(cholera nie chcę pourywać plastików :finga: )

Nic nie pourywasz :wink: Plastiki na tylnej klapie, slupki etc są na zatrzaski. Podważamy i wyskakują....

Pozdr.

mazin - 26-01-2010, 01:05

A ja mam pytanie do tych z Was, którzy samodzielnie montowali niefirmową nawigację 2DIN. Jak wygląda kwestia kostek? Mam lancera bez rockforda, chciałbym wymienić radio na pioneera avic f900BT. Poczytałem, obejrzałem i w zasadzie wiem, czego będę potrzebował, poza tym jednym "drobnym" elementem. Pytanie: po wyjęciu oryginalnego radia zostają dwie wtyczki w instalacji. Czy one "schodzą" się w jednej trochę dalej, czy są to niezależne wiązki? Znalazłem wątek z opisem montażu w lancerze tutaj i jest tam zdjęcie które zrodziło moje wątpliwości - co ma zostać po demontażu - te dwie kosteczki które widać na końcu, czy też należy odpiąć wszystko aż do kostki z niebieskim paskiem i dopiero do niej wpiąć kostkę kupioną w celu podłączenia nowego radia? Wątpliwości pojawiły się dlatego, że znalazłem kostki do lancera bez RF, ale tylko pojedyncze, np . tutaj (nie chodzi o kostki ISO bo te mogę obciąć, lub kupić taką bez kostek ISO, ale to już zależeć będzie od tego co dostane z radiem)
Jak rozumiem na bazie tej kostki musiałbym zbudować coś takiego - czyli, te dwie z lewej strony wchodzą do radia a ta dostosowana do instalacji mitsubishi jest częściowo widoczna po prawej stronie. Z kablami, lutowaniem konektorów, podpięciem wyjścia na kamerę i wzmacniacz (mam nieoryginalny, będzie napędzany wyjściem niskopoziomowym przez RCA, tradycyjnie, nie cyfrowo jak w RF) itd. sobie poradzę, nie wiem tylko co (jaką kostkę) mam kupić - wracając do początku postu - podejrzewam, że trzeba wypiąć instalację na wysokości kostki z niebieskim paskiem i do niej wpiąć odpowiednio przygotowany zestaw jak na ostatnim zdjęciu. Czy ktoś z was mógłby rozwiać moje wątpliwości lub ew. wyprostować spaczoną wizję? Z góry dzięki za wszelkie zdjęcia, porady, linki czy podpowiedzi.

nuke - 27-01-2010, 16:20

Witam,

Jestem zainteresowany kupnem TEGO_ROF1701 cuda. Niestety nie posiadam Rockford-a. Otrzymalem rowniez odpowiedz od PRODUCENTA, ze w przypadku nieposiadania Rockford-a zalecany jest ROF1704.
I jestem w kropce bo szczerze wolalbym ROF1701... :doubt:
Czy ktorys z Was moze rozwiac moje watpliwosci?
Bede wdzieczny... 8)

Pozdr
Artur

mitsu00 - 27-01-2010, 16:29

nuke napisał/a:
Witam,

Jestem zainteresowany kupnem TEGO_ROF1701 cuda. Niestety nie posiadam Rockford-a. Otrzymalem rowniez odpowiedz od PRODUCENTA, ze w przypadku nieposiadania Rockford-a zalecany jest ROF1704.
I jestem w kropce bo szczerze wolalbym ROF1701... :doubt:
Czy ktorys z Was moze rozwiac moje watpliwosci?
Bede wdzieczny... 8)

Pozdr
Artur

Śmiało zamawiaj ROF1701. Będzie działać i w misku bez RF. Dziwie się jednak ze producent tego nie wie skoro sam napisał w instrukcji ze dzialać będzie. Jedyne co musisz zrobić jak juz wszystko podłączysz to wpisanie kodu aktywujacego funkcję bez RF. Dokladnie co i jak podane jest w instrukcji. Nie pamietam teraz jaki to kod.

Pozdr.

nuke - 27-01-2010, 18:35

Dzięki mitsu00 :)

Skoro twierdzisz, że kod jest w instrukcji to się z tobą zgodzę 8)

Pozdr

Artur

mitsu00 - 27-01-2010, 18:47

nuke napisał/a:
Dzięki mitsu00 :)

Skoro twierdzisz, że kod jest w instrukcji to się z tobą zgodzę 8)

Pozdr

Artur

Na środku strony masz instrukcję jak to zrobić:
http://mitsubishiforum.co...t=32475&page=14

Pozdr.

rezon - 27-01-2010, 18:48

Kod na wyłączenie zewn. wzmaka jest straszny 1234, a na włączenie 123. Faktycznie jest na s. 2 Additional manual.
nuke - 27-01-2010, 18:52

Rozumiem, że wybieram bramkę nr 1 :mrgreen: "without car amplifier", a kod jest szczególnie skomplikowany...1234 :wink:

...takie tam mało inteligentne pytanie

Dzięki jeszcze raz!

Szerokości!

mitsu00 - 27-01-2010, 18:56

nuke napisał/a:
Rozumiem, że wybieram bramkę nr 1 :mrgreen: "without car amplifier", a kod jest szczególnie skomplikowany...1234 :wink:

...takie tam mało inteligentne pytanie

Dzięki jeszcze raz!

Szerokości!

Miej na uwadze ze zanim zmienisz ustawienia na bez zewnętrznego wzmaka, to po odpaleniu stacji Glośność będzie na maksa i nie będzie działać regulacja głośności ani z kiery ani z radia. Zmienisz ustawienia i wszystko wróci do normy :D

Pozdr.