To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ja_good & CB5A

Ja_good - 16-04-2011, 10:57

wczoraj odebralem od Brovara pompe i modol.ale weekend jestem w pracy wiec od poniedzialku bede pewnie cos dzialal...
Ja_good - 18-04-2011, 21:39

noi dzis sprawdzilem. podmienilem modol-i nic.
A do pompy sie nie dostalem "ze srodka od gory". Jedyne co udalo mi sie wykrecic to czujnik paliwa z plywakiem.Do niczego innego nie ma dostepu zarowno od spodu jak i z gory.Probowalem nasluchiwac pompy ale nic nie slychac.
Wychodzi na to, co powiedzial dr.Leszek- "(...) trzeba bedzie zbiornik sciagac..."
mam dosc na ta chwile :|

jabberkonto - 18-04-2011, 21:56

Wydaje mi sie ze pompa jest za fotelem kierowcy, pod nogami pasazera. Musisz odkrecic czesc tylnej kanapy za fotelem kierowcy i odchylic wykladzine. Przynajmiej tam wchodza przewody zasilajace pompe.
mkm - 02-05-2011, 01:54

I jak diagnoza? Wiadomo co padło?
Ja_good - 02-05-2011, 11:15

prawdopodobnie foch miska :|
holujac go do leszka wytzrepalo go an dziurach i za 3 razem zapalil pod reka Leszka.
:?
i jezdzi do dzis bez problemow :roll:
diagnoza - przywieszona pompa...

Ja_good - 14-05-2011, 13:37

i znow pompa daje znac o sobie.dobrze ze pod domem i nie musze nic kombinowac. w srode zawoze auto do leszka na wymiane pompy....ehh a mialem plan inaczej te pieniadze zainwestowac w miska :|
Ja_good - 03-06-2011, 17:55

niestet znow post pod postem :roll:
autko powraca do zywych.
wymieniona pompa paliwa na nowa i dodatkowo impulsator od Brovara(podziwkowania wielkie za pomoc)
wymieniona rowniez jedna swieca bo przebicie miala no i kupilem wlasnie w IC przewody WN z NGK(niebianskie :mrgreen: )
Na auto siadl dzis PoorBoy Black Hole i efekt jest naprawde dobry.niestety nie zdarzylem pozolyc wosku i QD bo zaczelo padac wiec i nawet nie mam zdjec.Ale mkm widzial jaki efekt jak niskim nakladem sil mozna uzyskac.
PS.podziekowania dla mkm-a tez za podpicowanie mojego lewego tylnego rantu gdzie bylo tzw ratowanie przed rdza-teraz jest 100x lepiej jak wczesniej :mrgreen: :!:

idas - 03-06-2011, 22:51

Ja_good napisał/a:
wymieniona rowniez jedna swieca

A czemu nie wszystkie? W 4G93 są takie same jak 4G92, czyli np. Denso za 8zł/sztuka :D nie warto od razu zmienić wszystkich? skoro jedna w takim złym stanie była to reszta pewnie też niezbyt wygląda...
Ja_good napisał/a:
niestet znow post pod postem :roll:

Niestety tak to czasami wygląda :D ale ja Ci teraz pomogę :D

Kleju - 04-06-2011, 01:05

idas napisał/a:
skoro jedna w takim złym stanie była to reszta pewnie też niezbyt wygląda...

Nie do końca. Często jest tak że z jedną się coś dzieje (a to wtrysk się zacina, puszcza uszczelka, słabsza kompresja na jednym garze itd). Ale powinno się wymieniać komplet dla spokoju :)

Ja_good napisał/a:
Na auto siadl dzis PoorBoy Black Hole i efekt jest naprawde dobry.niestety nie zdarzylem pozolyc wosku i QD

Wiesz co dobre 8)

Ja_good - 04-06-2011, 07:13

idas napisał/a:
A czemu nie wszystkie? W 4G93 są takie same jak 4G92, czyli np. Denso za 8zł/sztuka nie warto od razu zmienić wszystkich? skoro jedna w takim złym stanie była to reszta pewnie też niezbyt wygląda...

ano temu ze 3 miechy temu zmienialem wszystkie 4 na NGK 8) a jedna sie okazala teraz ze przebijala przez porcelanke.reszta byla elegancka.
Kleju napisał/a:
Ja_good napisał/a:
Na auto siadl dzis PoorBoy Black Hole i efekt jest naprawde dobry.niestety nie zdarzylem pozolyc wosku i QD

Wiesz co dobre

nadmienie ze wlasnie ide po raz 2 myc auto,znow black hole,potem dodo juice blue velvet i PoorBoy QD+ :twisted: i oponki przelece PoorBoy Bold&Bride :P

Kleju - 04-06-2011, 11:27

Ja_good, to rozumiem że będą później fotki? ;)
mystek - 04-06-2011, 11:50

#Kleju - zmuś go do focenia, bo ja nie mogę :P ja też idę coś woskować za kilka chwil, także Ja_good - przyjeżdżaj i mącimy sesję :) albo ustawmy się gdzieś :)
Ja_good - 04-06-2011, 12:06

auto w miare ogarniete :P
plan powyzszy wykonany.kurde wosk mi sie skonczyl :P
doszlo do tego jeszcze czyszczenie szyb i zapach PoorBoy PinaColada :oops: :rolleyes: \:D/ :love4:
fotki beda po poludniu,bo jedziemy cos pofocic z mystiem po obiadku :D

p.s Kleju, do Ciebie to i tak mi jeszcze sporo brakuje 8)

Ja_good - 05-06-2011, 01:36

pogoda srednia do fotek.bezchmurne niebo i milion stopni w cieniu :|
kilka takich w miare fot.zdjecia w dziwnym formacie NEF dlatego taka jakosc a nie inna.

Uploaded with ImageShack.us

idas - 05-06-2011, 12:33

Przekonałem się do Twojego lancera :-) Jest taki cukierkowo japoński (żeby nie używać tego popularnego skrótu JDM:P ) :-) Hit!