To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Osłona zabezpieczająca pod silnik.

macho - 19-05-2010, 06:49

metalowa jest . mam fotki wyśle Ci jak znajdę chwilkę wieczorem
mkm - 28-05-2010, 04:50

macho napisał/a:
metalowa jest . mam fotki wyśle Ci jak znajdę chwilkę wieczorem

i?

Uwex - 28-05-2010, 09:24

mkm napisał/a:
i?

i właśnie dlatego mój pomysł z kupnem , bo wygląda , że inaczej w 2015 roku dalej będziemy ciągnęli ten :roll: wątek .

macho - 30-05-2010, 19:55

http://www.fotosik.pl/pok...8a79e87906.html

http://www.fotosik.pl/pok...413783d15c.html

płyta pod silnik

mkm - 30-05-2010, 23:25

Panowie to jest ta plyta za 124 Euro z wloskiej strony Mitsu. W przeliczeniu daje to 434zl (we Włoszech).
macho dal za nia 640zl (na miejscu).
Proponuje ponegocjowac „zakup zbiorowy”, lub sprawdzic salony sąsiadów z poludnia i zachodu (rodzimych takze), bo ta plyta wyglada wyjatkowo solidnie, a cena zaczyna byc przystepna.
To juz nie 1000-1100 :wink:

macho - 31-05-2010, 06:39

płyta jest bardzo solidna powiem nawet ze bylem zaskoczony jak ja zobaczyłem i trochę wazy .
svalbard - 31-05-2010, 09:53

Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu odbieram swojego miśka, jeśli płytki nie będzie (a pewnie nie), to też bym się chętnie dopisał (tylko widzę, że tu wszyscy 1,8 a ja będe miał 1,5).
Uwex - 31-05-2010, 13:04

mkm napisał/a:
Proponuje ponegocjowac „zakup zbiorowy”,

czyli wracamy do mojego pomysłu ?
Pytałem w swoim ASO (Rybnik) - pracownik po sprawdzeniu w centrali (czyli chyba MMC) powiedział mi , że cena metalowej osłony pod silnik wynosi 606 zł brutto . Teraz pytanie czy
cuuube w swoim rejonie może to sprawdzić w salonie ? Znaczy wygląd ( mój dealer zapraszał do siebie do oglądnięci ale tylko rysunek - ale warto by było to zobaczyć ) no i czy cena ta sama - powinna być skoro to info z centrali . Jeszcze kwestia czy taka metalowa nadaje się jako wzór do produkcji płyt plastikowych ? Nie wiem jaką ma macho - może to też metalowa (taka sama) - nie doszukałem się w jego postach .

mobista - 01-06-2010, 08:23

Ja z wielką chęcią się dorzucę do płyty na wymiar ;)
Silverrr - 01-06-2010, 08:27

Następna zima minie a my nadal nie będziemy mieli płyt :)
alfiq - 01-06-2010, 09:36

Uwex napisał/a:
Pytałem w swoim ASO (Rybnik) - pracownik po sprawdzeniu w centrali (czyli chyba MMC) powiedział mi , że cena metalowej osłony pod silnik wynosi 606 zł brutto.

Potwierdzam, sprawdziłem to zaraz, bo różnica wydawała mi się niepokojąco duża ale rzeczywiście, stalowa osłona w Rybniku kosztuje 646 zł brutto (nie potwierdzili ceny 606 zł), mają też w ofercie aluminiową ale za niebotyczną kwotę 1598 zł brutto.

Jeśli nie będziemy się mogli tu dogadać, to do zimy pozbieram sobie na tą stalową i mogę potem udostępnić wzór. Ale mam nadzieję, że się uda, bo nie uśmiecha mi się tachać dodatkowych kilogramów blachy pod samochodem :)

Uwex - 01-06-2010, 12:37

alfiq napisał/a:
w Rybniku kosztuje 646 zł brutto

W takim razie jak mi podawał cenę to musiał się pomylić chyba . Chociaż zapytałem jeszcze raz czy 606 zł. Mniejsza o to - różnica niewielka . Przy 30-stu chętnych po 20 zł na głowę - dało by się przeżyć .

Anonymous - 01-06-2010, 20:34

plyta metalowa moze byc na odwzorowanie

odnosnie ceny itp to pisalem na stronie wczesniejszej - info od kogos kto pracuje w salonie...
ja wogole nie mam pojecia jak powinna wygladac plyta do lancernika wiec jak pojade do salonu zobaczyc owa plyte to i tak nie bede wiedzial czy podpasuje czy nie

Uwex - 02-06-2010, 07:26

cuuube - wspomniałem o Tobie dlatego , że wydaje mi się , że skoro to Ty miałbyś być naszym wybawcą i załatwiać produkcję płyt , to chyba ( o ile się zdecydujemy ) jej zakup miałby sens tam gdzie będzie potrzebna . Może warto zapytać kumpla z salonu jak jest z tą ceną 646 zł ? A może jeszcze coś utarguje ? Sorry , że tak Cię naciskam , ale chyba trzeba zacząć coś konkretnie robić , bo zamarzniemy.
:lol:

mobista - 04-06-2010, 09:44

Ehh w takim tempie chyba się nie doczekamy na płytę z tworzywa :( dalej jestem za tym, żeby zrzucić się w ~10 osób na płytę do przymiarki a potem się tą kasę rozłoży na ilość osób chętnych na płytę z tworzywa.