Nasze Miśki - Czarny diabeł GTI - czyli colt CA5A
Rafal_Szczecin - 12-12-2010, 22:43
w sensie ze adekwatna do stanu technicznego (czyt. duza )
macia - 13-12-2010, 08:36
Właśnie o to chodzi Rafał Dobra zobaczymy co będzie ale jak ktoś chętny to dawać na PW
macia - 19-12-2010, 12:51
Wczoraj diabeł dostał nowe żarówki na przód - przy okazji okazało się, że obydwie kostki totalnie już były zjarane Lutowanie kabelków, wymiana kostek i znów coś widzę w nocy
macia - 20-12-2010, 08:40
No i jeszcze jedna dobra wiadomość - w końcu dorwałem plastikowy panel środkowy (ten cały plastik główny wokół nawiewów, radia itd.) ori od gti. W najbliższym możliwym terminie wymiana, bo mój popękany biedak jest
macia - 28-12-2010, 09:21
O, coś się pojawiło do dyskusji. Zaczęła mi latać kierownica, takie ruchy góra dół jakby jakieś luzy były. Z moich leserskich badań wynika, że to jakieś bolce na łamaniu tej kolumny, która idzie od kierownicy się moooocno poluzowały. I teraz pytanie: czy tam jest jakiś krzyżak, czy trzeba wymienić te bolce na łamaniu, żeby znów było sztywno? A jeśli tak, to pewnie pasują od każdej wersji jajka?
macia - 29-12-2010, 08:30
EDIT: ejjjj, nikt nie pomoże???
robertdg - 29-12-2010, 10:11
Co i w którym miejscu
macia - 01-01-2011, 14:26
Robert, albo ja jestem jeszcze wczorajszy albo zniknął obrazek, który wkleiłeś wcześniej
Chodzi mi o to pierwsze łamanie kolumny, to łączenie - ładnie było widać na schemacie.
A z nowości: wczoraj czarnuch przeszedł bez problemu przegląd techniczny. Specjalnie wlazłem z gościem pod auto i szukaliśmy stuków w zawieszeniu, które od długiego czasu męczą. Co się okazało - na tylnych wahaczach, tych długich jest luz na tulejach i w związku z tym może on powodować właśnie taki głuchy dźwięk. Nie wiem teraz czy tam są jakieś obejmy wymienialne czy jak ale trzeba sprawić by znów było sztywno Dopiero potem zrobię zbieżność, bo jest mocno przestawiona
Do tego potwierdzona diagnoza, że obydwie poduchy do wymiany. No, będę robił wkrótce przeglądzik to się poprawi co nieco Przy okazji zmienię olej chyba z motula na valvoline.
robertdg - 01-01-2011, 17:49
A teraz:
macia - 01-01-2011, 20:41
No to jest właśnie to pierwsze łamanie. Dziś wypadł mi stamtąd jeden bolec, drugi jest też luźny czego wynikiem kierownica lata już całkiem niekulawo
Teraz wracam do pytania czy wymiana tych bolców załatwi sprawę (jeśli tak, to gdzie dostać) czy trzeba całe to łączenie przekładać?
robertdg - 01-01-2011, 22:40
Wybacz, trochę ciężko rozumuje (przeziębiony), czy chodzi Ci o regulacje w okolicach montażu poprzez śruby oznaczone 45272M/E
macia - 01-01-2011, 23:26
Uploaded with ImageShack.us
[IMG=http://img820.images...l.th.gif][/IMG]
Uploaded with ImageShack.us
robertdg - 02-01-2011, 12:48
Ten krzyżak mozna spróbowac dopasować, jeżeli masz w okolicy zakład zajmujący sie układami napędowymi, wałami, półosiami, to zanieś im to, koszt krzyzaka jest niewielki.
macia - 04-01-2011, 08:44
Raczej poszukam ori używki
A tak poza temmm to zdaje mi się, że to wspomniane wcześniej tuleje wahacza tak się tłuką na nierównościach. Przejawia się to też takim mocnym stuknięciem przy raptownym dodaniu gazu gdy auto wolno się toczyło. Cóż, zamawiam i wymieniam w takim razie
Przy okazji mały up tematu, bo przecież białej wersalki już od jakiegoś czasu nie mam
macia - 06-01-2011, 18:34
Jeszcze dwa pytania przy okazji zamawiania części:
- czy wymieniać wszystkie poduszki (na pewno przód i tył są do wymiany, ale czerwień zwrócił mi uwagę, że wspominane przeze mnie stuki może powodować jedna z bocznych poduch właśnie...)
- czy tuleje wahaczy przód wystarczy wymienić te tylne, czy lepiej komplet z obydwu stron wahacza?
|
|
|