To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - od 0 do 100km/h

Morfi - 06-03-2008, 18:11

Było tak w niemczech w Hondzie Civic 1,4 była załozona zwężka i ograniczało to moc z 90km do 75km :)
Robson86 - 06-03-2008, 21:02

Ciekawe co to za silniczek w tej Cari siedzi, bo wspina sie po predkosciomierzu żwawo...nawet bardzo :D
I te 8000 obr/min :shock:
Pozdroo

Morfi - 06-03-2008, 21:05

Te 8 tys obrotów to poprostu przesuniecie odcinki.
Robi sie to w komputerze, ale przyspiesza naprawde super :)

Robson86 - 06-03-2008, 21:10

Morfi napisał/a:
ale przyspiesza naprawde super

chyba po jakims Swap'iorze albo przynajmniej porzadnym dlubnieciu jest... :)
WG liczenia na palcach wyszlo jakies 7 do setki :D
Ale swoja droga jakas krotka skrzynia tam siedzi...na 2gim biegu przy ponad 8000obrotach 100km/h jedzie....
pozdroo

Anonymous - 07-03-2008, 11:04

Robson86 napisał/a:
Ciekawe co to za silniczek w tej Cari siedzi

Mitsubishi Carisma 1.6 Mivec :wink:

Robson86 - 07-03-2008, 12:26

dylson napisał/a:
Mitsubishi Carisma 1.6 Mivec

Mivec skrot o zmiennych faz rozrzadu w silnikach Mitsubishi...widziales kiedys taki silnik w Carismie :?: :P
...no chyba ze swap :D
Pozdroo

Anonymous - 07-03-2008, 23:52

Robson86 napisał/a:
Mivec skrot o zmiennych faz rozrzadu w silnikach Mitsubishi

Wiem. Spytales jaki silnik to napisalem :)
Robson86 napisał/a:
widziales kiedys taki silnik w Carismie

Na europe nie szly. Moze japonczyki to co najlepsze jak zwykle zostawili dla siebie. A jak nie to
Robson86 napisał/a:
swap

Chooper - 08-03-2008, 00:02

swap, japońce zostawili sobie GDI z motorem 140 KM
Robson86 - 08-03-2008, 08:08

Chooper napisał/a:
japońce zostawili sobie GDI z motorem 140 KM

na obrotku nie ma skrotu GDI...ale moze w wersji 140KM wcale go tam nie bylo :P
Tak czy siak te 8000obr/min robi wrazenie...o przyspieszeniu juz nie mowie :shock: :D
Pozdroo

[ Dodano: 22-03-2008, 18:07 ]
to ktos pojechal cari:
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=5
pozdroo

Robert - 24-03-2008, 01:12

Robson86 napisał/a:
...i kolejne 220KM/h Carismą GDI

nieźle, nieźle :)
Pozdroo

Jackie - 24-03-2008, 10:44

Robson86, nie bardzo wiem czym chcesz się chwalić...Ani to fajne ani bezpieczne (ułożenie rąk na kierownicy w taki sposób i przy tej prędkości to, elegancko rzezcz ujmując, nieodpowiedzialność...) Mam prośbę - nie propagujmy takiej jazdy na tym forum, jest do tego cała masa miejsc w sieci. Mitsumaniaki nie koniecznie muszą być jednym z nich...
Pozdrawiam

Robson86 - 24-03-2008, 11:43

Jackie napisał/a:
Robson86, nie bardzo wiem czym chcesz się chwalić

to nie sa moje wyczyny... poprostu czasem znajduje takie ciekawe filmiki i wrzucam do tego dzialu, w celu porozmawiania o tym.
Jackie napisał/a:
Mam prośbę - nie propagujmy takiej jazdy na tym forum, jest do tego cała masa miejsc w sieci. Mitsumaniaki nie koniecznie muszą być jednym z nich...
Z drugiej strony mozna to porownac do rozmowy o sexie z dziecmi...omijanie tych tematow wcale nie moze pomoc ale nawet zaszkodzic...
Ale nie ma problemu, skoro tak powiedziales nie bede juz wstawial zadnego materialu dotyczacego predkosci w aytach.
Pozdroo

Jackie - 31-03-2008, 21:29

Robson86 napisał/a:
to nie sa moje wyczyny... poprostu czasem znajduje takie ciekawe filmiki i wrzucam do tego dzialu, w celu porozmawiania o tym.

Aha, no OK, złożyłem sobie Cari GDI i Twoje auto i tak mi wyszło ;)
Robson86 napisał/a:
Z drugiej strony mozna to porownac do rozmowy o sexie z dziecmi...omijanie tych tematow wcale nie moze pomoc ale nawet zaszkodzic...

Niby tak, ale też bardzo mi zalezy na tym, żeby jednak jako klub występować przeciwko takim zachowaniom na drodze. Mamy szybkie auta, większość naprawdę daje radę i czasami wystarczy iskra (np. "zaraz, zaraz, podobno Cari GDI jedzie 220....Ciekawe, moja też??") żeby ktoś spróbował.
Nie gniewaj się, że tak reaguję, za dużo znajomych potraciłem w wypadkach samochodowych, żeby spokojnie nad tym przechodzić. Nie chcialem Cię (ani nikogo innego) wychowywać, ot taki mój "protest song" ;)
Pozdrawiam

Robson86 - 31-03-2008, 21:33

Jackie napisał/a:
Niby tak, ale też bardzo mi zalezy na tym, żeby jednak jako klub występować przeciwko takim zachowaniom na drodze. Mamy szybkie auta, większość naprawdę daje radę i czasami wystarczy iskra (np. "zaraz, zaraz, podobno Cari GDI jedzie 220....Ciekawe, moja też??") żeby ktoś spróbował.
Nie gniewaj się, że tak reaguję, za dużo znajomych potraciłem w wypadkach samochodowych, żeby spokojnie nad tym przechodzić. Nie chcialem Cię (ani nikogo innego) wychowywać, ot taki mój "protest song"

Nie ma problemu Jacku :)
W sumie z tym...
Jackie napisał/a:
"zaraz, zaraz, podobno Cari GDI jedzie 220....Ciekawe, moja też??")

...masz w zupelnosci racje, bo to tak działa :?
ok wiec tym optymistycznym akcentem zakonczmy ten temacik :)
Pozdroo

Anonymous - 10-04-2008, 21:27

Mam pytanko. Jak Wam się zbiera GDI na niskich obrotach? U mnie od ok. 1-1,5 do 3 tys. idzie jakby chciała a nie mogła... Na wyższych obrotach idzie jak burza i zrobienie setki w 10 s. ze startu zatrzymanego nie stanowi problemu, jednak wydaje mi się, że na niskich obrotach nie radzi sobie najlepiej... Nie wiem czy to tylko takie moje wrażenie czy tak ma być, bo ogólnie ma odejście bardzo dobre, ale tak powyżej 3 tys. Jakie jest Wasze zdanie? Może ten silnik ma taką charakterystykę, że woli obroty powyżej 2,5 a z niskich zbiera się z oporem? Dopiero zapoznaję się z moim GDI, więc nie wszystko mam jeszcze obcykane :wink: Pozdrawiam