ASX Ogólne - ASX -zapisy
gzesiolek - 17-05-2010, 20:26
apropo bagazy to co rodzina to bagaznik inny potrzebny... ostatnio bylem w szoku jak zobaczylem jak sasiedzi wybierajac sie na dlugi weekend nie mogli sie w Avensisa kombi zmiescic (auto zapakowane pod dach)... rozumiem ze rodzina 2+2 (ale juz tylko 1 wozek), ale ile trzeba brac rzeczy na 3-4 dni wyjazdu?
wiec w sumie teraz mnie nic nie zdziwi...
A znajac moja zone to jakby ASX byl rok temu i w promocji na poprzedni rocznik to na 90% bysmy wzieli go a nie Lancerka... ot lubi takie autka i jak moze wyzej siedziec, choc za kierownice trafia rzadziej niz od swieta...
Realista - 19-05-2010, 22:39
Czytam ten wątek i widzę, że jak tylko ASX pojawi się w salonach to kolejka ciekawskich będzie, a wśród nich z całą pewnością i Ja.
Dla mnie odniesieniem będzie SB. Myślę, że dopiero na żywo przekanamy się o jego wadach i zaletach. W każdym razie doczekać się nie mogę
tonyhc - 27-05-2010, 16:02
Dzięki wszystkim za wypowiedzi!
Po przeanalizowaniu wszystkiego, zamówiłem ASX. Autko podoba się zarówno mi jak i żonie.
Myślę, że w lipcu napiszę o swoich pierwszych wrażeniach, gdyż będę miał okazje wypróbować go zarówno w mieście jak i w trasie.
Pozdrawiam
tomekrvf - 27-05-2010, 21:50
tonyhc, gratulacje!!! Na 100% będziesz zadowolony
soren - 28-05-2010, 08:13
tonyhc napisał/a: |
Myślę, że w lipcu napiszę o swoich pierwszych wrażeniach, gdyż będę miał okazje wypróbować go zarówno w mieście jak i w trasie.
|
Czekam na wrażenia z jazdy. No i podziwiam odwagę - tak bez jazdy próbnej, na nowy model wydawać ponad 80 tyś.
Tutaj jeszcze trochę informacji o ASX-ie: link 1 i link 2
Anonymous - 28-05-2010, 17:31
Jestem zdania, ze takim autem nie może się "źle" jeździć :)
Poza tym, bez ryzyka nie ma zysku!
Realista - 31-05-2010, 08:10
Zgadza się No risk No fun
Czekamy na pierwsze praktyczne opinie.
irekmiecz - 01-06-2010, 21:19
soren napisał/a: |
Tutaj jeszcze trochę informacji o ASX-ie: link 1 i link 2 |
http://autopr.pl/?p=2940 ( Struktura i bezpieczeństwo) między innymi o odchudzeniu masy
http://autopr.pl/?p=2931 (Układ napedowy)
http://autopr.pl/?p=2936 (Pierwszy na świecie MIVEC)
Anonymous - 05-06-2010, 08:23
Zastanawia mnie umiejscowienie działu ASX w Mitsubishi Osobowe. Zastanawialiście się czy powinien trafić do Mitsubishi Osobowe czy do Mitsubishi 4x4. Ja powiem inaczej - Mitsubishi MPV to jego miejsce. Już uzasadniam: w tym też dziale znajduje się Mitsubishi Space Runner sprzedawany w Japonii jako Mitsubishi RVR I generacji. Mitsubishi ASX to japoński RVR II generacji. Jest to po prostu następca produkowanego w latach 1991-2002 japońskiego MPV. Dlaczego więc pierwsza generacja znajduje się w dziale MPV a druga w osobowych?
robertdg - 05-06-2010, 11:53
enanthate, to co piszesz było juz omawiane w dziale Ogłoszenia i problemy, w temacie Zmiany na forum.
taaatooo - 18-06-2010, 14:41
witajcie
po pierwsze się przywitam bo jestem nowy na forum
trafiłem do Was bo przymierzam się do zakupu ASX'a
z ciekawostek, miałem okazję przejechać się wczoraj 1.8 DI-D MIVEC 150 KM
osobiście byłem miło zaskoczony zachowaniem samochodu, to mój pierwszy potencjalny diesel z turbinką więc nie ma się czemu dziwić że odczułem "delikatną" różnicę w porównaniu z obecnie posiadanym autkiem (Corola 1.4).
Całość przemawia na TAK, jedyne czego się obawiam to nowe dziecko Mitsubishi (silnik). Jak będzie się sprawował ? Jaka będzie jego awaryjność zanim go dopieszczą ? Ale tego nie wie nikt, pewnie trzeba będzie jakiegoś czasu i opinii użytkowników
mkrawcz1 - 18-06-2010, 14:50
taaatooo napisał/a: |
z ciekawostek, miałem okazję przejechać się wczoraj 1.8 DI-D MIVEC 150 KM
|
Gratuluję wyboru
U którego dealera jeździłeś? Umawiałeś się wcześniej czy "z ulicy"?
taaatooo - 18-06-2010, 14:57
Auto GT Wrocławska (W-wa)
dzwoniłem tydzień wcześniej coby rozeznać się na rynku jak wygląda sytuacja z ASX.
chyba miałem fart bo zaproponowano mi za tydzień, czyli na wczoraj jazdę testową akurat tą wersją której szukam.
katalogi katalogami ale jak zobaczyliśmy go z żoną na żywo jeszcze w naszej ulubionej wersji Tanzine Blue to serca nam zmiękły
przymierzaliśmy się wcześniej do "Kaśki", ale chyba w ostatniej chwili kolega zainteresował mnie żebym przyjrzał się ASX. I TO JEST TO !!
żonie podobał się QQ, ale jak podjechał ASX, szepnęła ..... piękny !!
z zewnątrz fajny, przyciągający oko design, obydwoje jesteśmy tego samego zdania ... QQ zewnętrznie nie dorasta mu do pięt.
Morfi - 18-06-2010, 15:42
Własnie zapisałem sie na jazde testowa na poniedziałek. Będzie diesel 150 KM
Trik - 18-06-2010, 19:59
Ale Wy to macie klawo. Na tym naszym zaaaaadupiu jeszcze trzeba zaczekać. Może jeszcze miesiąc może 2 tygodnie.
|
|
|