To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Kupno Sigmy

Anonymous - 13-02-2012, 10:42

ja juz fotki dostałem...:)
mazda10000 - 13-02-2012, 10:46

To może wrzuć na forum o ile właściciel nie ma nic przeciwko, a raczej nie ma bo z jego postów wynikało że chce wrzucić tylko nie wie jak.
Anonymous - 13-02-2012, 10:49

zaraz spróbuję

[ Dodano: 13-02-2012, 10:55 ]
tu są fotki sigma

mazda10000 - 13-02-2012, 11:20

Na zdjęciach ładnie wygląda... gdyby nie fakt że mam swoją to pewnie bym się mocno zastanowił nad nią
zbyszek05 - 13-02-2012, 15:21

Dla mnie wygląda ciekawie - poza tym ze to 24V - kolor w połączeniu z kremową skórą to jak już mówiłem na zlocie - bomba , cena godna uwagi - myślę , auto jest na polskich tablicach czy trzeba doliczyć cło ? Panowie zainteresowani - myślę ,że dla kogoś kto poszukuje takiego egzemplarza to chyba warto zerknąć - na zdjęciach widać ze auto stoi tak jakby miało sprawny ecs :wink:
alfig - 14-02-2012, 08:44

Czesc, ECS byl ale chyba z 8 lat temu padl amortyzator, przod i w serwisie Mitsubishi przerobilismy na normalne kolumny. Tak jak pisalem ktoremus koledze jest w nim 2 letnie radio Alpine z USB, model CD-E 111 RM plus boksy, tyl tez Alpine ale modelu nie pamietam. Kupilem to w Medi Markt za ok. 800 zl. Kola zimowe wymienilem 2 lata temu Fulda, kola letnie na orginalnych alusach/ Vredestein. Akumulator ma rok, kosztowal 120 Euro. Klima dziala, 2 letni nowy osuszacz, gaz R134a. W silniku 2 lata temu autoryzowany serwis wymienil wszystkie paski, rozrzadu tez, pompe wodna, uszczelniacze na wale. Czesci orginalne/ rachunki sa. Trzeba wymienic siemerblocki, tam, gdzie wachacz laczy sie z nadwoziem plus- przypomnialem sobie oslony tarcz hamulcowych. Sigma byla zarejestrowana na austriackich blachach, wymeldowalem ja chyba 3 lutego jak meldowalem nowe auto by nie stracic znizki. Pozdraweiam Alfig

[ Dodano: 14-02-2012, 08:46 ]
Zapomnialem, dziekuje koledze za umieszczenie zdjec. Ja juz jestem po 50 i czasami miewam tego typu problemyz kompem :wink:

VirMan - 14-02-2012, 18:48

alfig, dasz mi pełną listę wyposażenia i ew. usterki ?
alfig - 14-02-2012, 22:01

Witaj VirMan,

Czesc. Lista wyposazenia jest dluga. Jasna skora, automatic, autoklima, 4WS czyli 4 kola skretne, szyber dachowy, siedzenia lewe i prawe sterowane elektrycznie, Airback kierowcy itd., ESC bylo ale jak pisalem na forum po awarii jednego amortyzatora w serwisie Mitsubishi w Austrii doradzili mi, by zamienic to elektronicznie sterowane zawieszenie na normalne, nieskomplikowane z normalnej Sigmy. Tak tez zrobilem i bylo ok. Radio jest nowe, Alpine, glosniki te tylne tez nowe, Alpin. Byla serwisowana w autoryzowanym warsztacie, co wymienilem w silniku znajdziesz na forum. Trzeba wymienic siemerblocki na wachaczach, tzn. w miejscu, gdze lacza sie z nadwoziem i oslony tarcz hamulcowych. Tarcze hamulcowe przednie maja ok. 7 lat, tylne sa orginalne. Klocki wymienialem w Polsce rok temu, przednie byly z Mitsubishi orginalne, tylne nie pamietam, byc moze kupilem caly komplet. Klima ma nowy gaz R134a oczywiscie tez nowy, orginalny osuszacz powietrza. To ok. 2 lat temu, razem z serwisem
silnika.Poza koncowka ukladu wydechowego/ jest od nowosci i trzyma sie, czesc przed nim jest orginalna mitsubishi, przed rokiem wymienialem. Tutaj z przodu, /uklad wydechowy/ jest taka elastyczna plecionka, 2 badz 3 lata temu byla wspawana nowa, ale ktos mi mowil, ze jest na spawie malutka dziureczka, trzeba by to bylo/byc moze bo ktos inny mowil , ze jest ok/ lekko zaspawac. Od strony technicznej jest wszystko ok, silnik, skrzynia, przeniesienie napedu. Pewnie jezdzlbym nia nadal ale zainwestowalem 2 lata temu w serwis prawie 2 tys euro i teraz przez te siemerblocki musialbym cos znowu dolozyc / a u nas w Austrii nikt nie bawi sie tylko od razu cala nowa czesc/ a zona juz dawno marudzila, ze autko nie ma ksenonow, ze wszyscy inni wymieniaja samochody a my nie wiec byla okazja by to zrobic. Mam 2 zestawy kol, letnie i zimowe. Zimowki Fulda kupilem 2 lata temu, sa na stalowych felgach/na zdjeciu widac; zdjecia na forum. Letnie, na orginalnych felgach, Vredestein maja ok. 4
,5 roku, jedna opona jest do naprawy, "zlapalem" malego wkrecika, mialem to zrobic ale w tym czasie wymienilem na zimowki, pozniej pomyslalem, ze kupuje cos innego i tak pozostalo. Acha, spryskiwacze na swiatla nie dzialaja, ale zyje z tym od pierwszego serwisu po 90000 km i jakos mi to nie przeszkadzalo. Bede dawal tez ogloszenie u nas w Austrii, bo bez numerow stoi w takim ogolnym garazu a mam oplacone do 26 lutego. Jesli jestes zainteresowany to podaj mi nr. tel. , moge zadzwonic ale wieczorem, tak po 19. Pozdrawiak Alois

VirMan - 16-02-2012, 09:18

no to teraz analiza budżetu :P - jego trzeba rejestrować w polsce? czy już ma polskie blachy? bo to istotne :P
zbyszek05 - 16-02-2012, 19:33

Sigma byla zarejestrowana na austriackich blachach, wymeldowalem ja chyba 3 lutego jak meldowalem nowe auto by nie stracic znizki.

Virman ,virman ... :)

mazda10000 - 16-02-2012, 22:54

Fajnie by było jakby do Ciebie trafiła, o ile jest na prawdę warta grzechu, bo szkoda by było jakby trafiła do kogoś kto będzie ją zajeżdżał, bez świadomości czym jeździ. Bądź co bądź dobra Sigma 24v na wypasie to już rzadkość.
lukasz12 - 17-02-2012, 12:30

A ja uważam że do mnie powinna trafić...i wiem że to brzmi nieskromnie...ewentualnie do Wojtka (choć on preferuje srebrny ;) , ale tak powinno być.
Natomiast znam realia i na razie sobie nie mogę pozwolić - szkoda Alfig, że nie zdecydowałeś się na sprzedaż w okolicach połowy 2011 - wtedy rozglądałem się za drugą zadbaną Sigmą i dorwałem moją 12V - zła nie jest, ale lepsze jest wrogiem dobrego...

zbyszek05 - 17-02-2012, 12:55

Łukasz zerknij ,ta też z Austri - nawet kolor ten sam i manual :finga:

http://www.autoscout24.pl...id=wkjqyg3vpyfq

lukasz12 - 17-02-2012, 15:00

Tylko trochę za duża cena. Poza tym skoro rodzynek to właściciel mógłby dać więcej zdjęć. Przyciąga się wyglądem, a zatrzymuje charakterem ;) . A za 3500€ mam XG350 - też jeździ nie gorzej niż Sigma a ma 10 lat mniej jednak.
zbyszek05 - 17-02-2012, 16:27

Fakt - na cenę nie zerknąłem tylko wlepiłem linka.... :oops: