To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja

Anonymous - 21-09-2010, 14:06

oglądałem peugota 4007 z 2008 i 2010 roku. 2008 ma czujnik zmierzchowy na podszybiu w 2010 jest na szybie kolo lusterka. Lecz w obydwu autach jest "zaślepka" z zaokrągleniem. U mnie jest zwykły prostokątny plastik. Czyli brak czujnika nasłonecznienia. Dodam ze peugot z 2010 roku wersja najbogatsza bez navi jest duzo biedniejsza od Outka instyle (brak bixenonów, nie ma doświetlania zakretów, brak bezobsługowego odpalania itd.) a jest ok. 10 tys. droższa.
janekzpolic - 21-09-2010, 15:25

gajduss napisał/a:
oglądałem peugota 4007 z 2008 i 2010 roku. 2008 ma czujnik zmierzchowy na podszybiu w 2010 jest na szybie kolo lusterka. Lecz w obydwu autach jest "zaślepka" z zaokrągleniem. U mnie jest zwykły prostokątny plastik. Czyli brak czujnika nasłonecznienia. Dodam ze peugot z 2010 roku wersja najbogatsza bez navi jest duzo biedniejsza od Outka instyle (brak bixenonów, nie ma doświetlania zakretów, brak bezobsługowego odpalania itd.) a jest ok. 10 tys. droższa.
czyli wychodzi że od początku mój tok rozumowania był prawidłowy ,zwykła zaślepka i tyle :roll: a aso bzdury gada że tam jest czujnik
może jakby sie podpytać w ASO puga to by się dołożyło ten czujniczek w naszych autach
BTW na 4007 ładny rabacik dali juz na samym papierze a Pug jest mocno elastyczny jezeli chodzi o ceny
http://www.peugeot.pl/med...5204-9cd76b.pdf

sibkods - 21-09-2010, 17:32

Cytat:
4007 ładny rabacik dali juz na samym papierze a Pug jest mocno elastyczny jezeli chodzi o ceny

Kto kupuje takie paskudy :P

jorzyk1976 - 21-09-2010, 20:07

mam pytanie do kolegów czy wasza klima teraz a wiec gdy jest na dworze około15-20stopni tez tak pracuje jak u mnie a wiec jak nastawie od 17-22stopni temperaturę na automacie to załączy sie chwilkę pochodzi około 30sekund i wyłączy sie by za chwilkę znowu włączyć się i tak ciągle. jest to normalne czy coś się psuje?
janekzpolic - 21-09-2010, 20:12

jorzyk1976 napisał/a:
mam pytanie do kolegów czy wasza klima teraz a wiec gdy jest na dworze około15-20stopni tez tak pracuje jak u mnie a wiec jak nastawie od 17-22stopni temperaturę na automacie to załączy sie chwilkę pochodzi około 30sekund i wyłączy sie by za chwilkę znowu włączyć się i tak ciągle. jest to normalne czy coś się psuje?
ale skąd wiesz że się wyłącza?
jorzyk1976 - 21-09-2010, 21:48

wiem że sie wyłącza bo widzę i słyszę jak się zatrzymuje sprężarka klimy i zatrzymuje sie wentylator. i tak cyklicznie co około pół minuty.
czekoladka_1981 - 22-09-2010, 07:17

jorzyk1976 napisał/a:
na automacie to załączy sie chwilkę pochodzi około 30sekund i wyłączy sie by za chwilkę znowu włączyć się i tak ciągle. jest to normalne czy coś się psuje?

Jest to normalne , gdyż w przypadku klimatyzacji automatycznej ustawić żądaną temperaturę na panelu sterującym, włączyć urządzenie na pracę automatyczną (AUTO) i… zapomnieć, że mamy klimatyzację. Automat sterujący zapewni utrzymanie założonej temperatury bez względu na warunki zewnętrzne, klimatyzacja będzie samoczynnie włączana lub wyłączana, kiedy będzie to potrzebne.

jorzyk1976 - 22-09-2010, 07:23

czekoladka_1981 napisał/a:
jorzyk1976 napisał/a:
na automacie to załączy sie chwilkę pochodzi około 30sekund i wyłączy sie by za chwilkę znowu włączyć się i tak ciągle. jest to normalne czy coś się psuje?

Jest to normalne , gdyż w przypadku klimatyzacji automatycznej ustawić żądaną temperaturę na panelu sterującym, włączyć urządzenie na pracę automatyczną (AUTO) i… zapomnieć, że mamy klimatyzację. Automat sterujący zapewni utrzymanie założonej temperatury bez względu na warunki zewnętrzne, klimatyzacja będzie samoczynnie włączana lub wyłączana, kiedy będzie to potrzebne.

no tak rozumiem ale mi nie pasuje że ona tak czesto włącza i wyłacza sie. powinna jakiś czas pochodzic i wyłaczyc sie a to jak pisalem co 30 około sekund.

13zbyszek13 - 22-09-2010, 08:48

jorzyk1976 napisał/a:
wiem że sie wyłącza bo widzę i słyszę jak się zatrzymuje sprężarka klimy

W jaki sposób to widzisz i słyszysz bedąc w samochodzie ?

janekzpolic - 22-09-2010, 09:40

czekoladka_1981 napisał/a:
jorzyk1976 napisał/a:

pod warunkiem że klima auto nie jest w mitsu :? bo tutaj tak nie działa :lol:
Panowie mam znajomego w aso puga dzisiaj ma do mnie zadzwonić i powiedzieć jakie byłby koszty zamontowania czujnika u mnie , zdziwil się bardzo że Mitsu takowego nie montuje bo mówi że sterowniki klimatyzacji są takie same .

dab - 22-09-2010, 13:49

janekzpolic napisał/a:
koszty zamontowania czujnika u mnie , zdziwil się bardzo że Mitsu takowego nie montuje bo mówi że sterowniki klimatyzacji są takie same .

daj znac jak bedziesz juz cos wiedziec i podpytaj przy okazji czy do wersji przed liftem tez on podpasuje (rownie bywa...)

janekzpolic - 22-09-2010, 13:54

no pytanie tylko po co w ASO twierdzą że tam jest czujnik skoro go nima :shock:
jorzyk1976 - 22-09-2010, 15:24

13zbyszek13 napisał/a:
jorzyk1976 napisał/a:
wiem że sie wyłącza bo widzę i słyszę jak się zatrzymuje sprężarka klimy

W jaki sposób to widzisz i słyszysz bedąc w samochodzie ?

widzę i słyszę stojąc na zewnątrz samochodu na parkingu.

sibkods - 22-09-2010, 17:18

A nie mylisz załączających wentyli z klimą ?
jorzyk1976 - 22-09-2010, 18:28

sibkods napisał/a:
A nie mylisz załączających wentyli z klimą ?

Jeszce raz jak się załączy klima to sie załączają wentylatory i jak wyłącza sie klima wyłączają sie wentylatory(to jest normalne) i u mnie tak jest tylko czemu tak często co pół minuty czy tez tak macie?