Nasze Miśki - Elegance by Deejay
Krzyzak - 14-11-2010, 14:14
jak to Bartek Bartek mówi - miedzianki daje się na piastę warstwę grubości atomu
mackbeth - 14-11-2010, 19:26
Fajne te tarcze:) na wiosnę jak się sprawdzą i ja o tych pomyślę:)
A tak btw, gdzie fotki lusterek?? chyba że nie przyuważyłem:)
deejay - 14-11-2010, 20:23
mackbeth napisał/a: | A tak btw, gdzie fotki lusterek?? chyba że nie przyuważyłem:) |
jak znajdę chwilę to zrobie fotkę
deejay - 21-11-2010, 13:36
Tarcze i klocki już ładnie dotarte i zahartowane.... hamulec rewelacyjny
Przy okazji wymieniłem juz kolejny raz oliwkę
oprócz tego sprawdziełm czy nic złego sie nie dzieje w zawieszeniu i wszystko sie trzyma , ale nie mam sie do czego przyczepić
2Fast4U - 21-11-2010, 14:51
deejay napisał/a: | ale nie mam sie do czego przyczepić |
Nie ma się do czego przyczepić, bo Twoje autko to jeżdżąca REWELACJA
deejay - 22-11-2010, 20:27
No panowie jest sposób na szumy w Galancie przy uszczelkach drzwi , bez użycia jakichkolwiek cześci , manual bedzie pokazowy , jak znajde troche czasu
Temat już sprawdzony i przetestowany przy predkości od 100km/h -140km/h po prostu cisza , dalej nie próbowałem bo nie było gdzie , ale jest mega poprawa
Ps: Dwaj użytkownicy MM jeżdzą w fazie testowej , czekamy na ich opinie
Krzyzak - 22-11-2010, 20:50
Bartku - czekam z niecierpliwością
Mam wygłuszoną budę, audio za kilka tysięcy euro i.... szumy w czasie jazdy - to już Colt jest cichszy (w sensie opływającego powietrza) i to bardzo znacząco przy prędkościach 100 km/h
Anonymous - 22-11-2010, 20:55
deejay napisał/a: | No panowie jest sposób na szumy w Galancie przy uszczelkach drzwi , bez użycia jakichkolwiek cześci , manual bedzie pokazowy , jak znajde troche czasu |
gumowe rurki w uszczelkach ?
fj_mike - 22-11-2010, 20:56
deejay napisał/a: | bez użycia jakichkolwiek cześci |
Sam jestem ciekawy
deejay - 22-11-2010, 21:04
pisałem ze coś bez niczego
Krzyzak - 22-11-2010, 21:15
zaraz idę do garażu
deejay - 22-11-2010, 21:20
o Krzyżak coś wie
Problem szumów w Galancie tkwi dokładnie w tym miejscu , zaznaczonym na fotce czerwora linią .
Uploaded with ImageShack.us
osobiście poradziłem sobie z tym problemem w drastyczny sposób jak co poniektórzy to odbiorą , ale jakże skutecznym
ponizej fotka obrazuje to w najprostrzy sposób
Może opisze jak to robiłem. Otwieramy drzwi , opieramy kolano w miejscu pokazanym na foto i doginamy drzwi ku sobie tak jak jest napisane "ręce" drzwi doginamy z umiarem , czyli do wnetrza pojazdu , dla bezpieczeństwa proponuję aby szyba była otwarta , radzę na wstepie sprawdzic jak przylegaja drzwi przy górnym słupku , aby miec odniesienie jak dużo je dociągneliśmy , wystarczy ok 3- 4 mm i problem znika , robimy tak z tylnymi jak i z przednimi drzwiami , ale z tyłem radzę uważać bo poddają się bardzo łatwo i jak ktoś użyje zbyt mocnej siły może być problem z ich zamknięciem
Ps Każdy blacharz robi takie numery , jak mu szparki nie grają
Rafal_Szczecin - 22-11-2010, 22:08
no to nie pozostaje nic innego jak sprawdzic to na wlasnej skorze a raczej drzwiach
deejay - 22-11-2010, 22:13
jeden "tester" już potwerdził ze pomogło i nie słyszy hałasu od opon i ogólnie zrobiło sie ciszej
Psikus - 22-11-2010, 22:34
Spodziewałem się dokładnie tego rozwiązania, ponieważ deejay napisał/a: | Każdy blacharz robi takie numery , jak mu szparki nie grają |
|
|
|