Nasze Miśki - Mój pierwszy Misiek... i pierwszy wogóle;)
Hugo - 10-10-2013, 08:08
No jak takie łożyska z ryżu zakładasz to co się dziwisz?
robertdg - 10-10-2013, 08:59
mackbeth napisał/a: | tym razem diagnoza Deejay'a bezlitosna: piasta prawy przód ma bicie 16 setek... ręce opadają. Łożysko założyłem 16.04.2011, produkt firmy MAxGear (?) | Pytanie czy stwierdzenie
mackbeth - 10-10-2013, 09:11
Stwierdzenie:) zastanawiałem się czemu do licha to kupiłem. Tym razem chyba szarpnę się na Koyo kompletną piastę... chyba że coś tańszego i sensownego polecicie.
m6riano - 13-10-2013, 14:47
MAxGear (?) =szajs za 80zł...i ty coś wymagasz od tego..?;-)
deejay - 13-10-2013, 19:50
Co ma piasta do łożyska . To nie problem bicia podczas hamowania . Lożysko było "gołe" bez piasty , ty potrzebujesz kpl łożyska z piastą .
Bartekkita - 18-12-2013, 09:56
mackbeth napisał/a: | Hej,
Właśnie zamieszkałem na Stabłowicach (ul głowna, stabłowicka, jeleniogórska):) W związku z tym że czas najwyższy rudej z nadkoli pozbyć się, zapytam czy coś ktos wie o warsztatach tutaj? jest tu od groma blacharzy i lakierników, naliczyłem juz chyba z 10 warsztatów blacharsko lakierniczych. Ma ktoś jakies informacje? |
jak Cie ostatnio widziałem, mówiłeś, że Gal idzie pod młotek i tego nie robisz, czyżby zmiana planów ?
mackbeth - 20-12-2013, 09:43
Ano właśnie, kupno mieszkania oddaliło zmianę auta.. a po za tym Galant nadal mi się podoba:) jak nie patrzę na nadkola:)
Bartekkita - 24-12-2013, 00:15
Bo jakby sie nie podobal to
Nadkola chcesz robic teraz czy czekasz na wiosne?
Jezeli mozna wiedzieć to czym chciałeś zastapić Gala?
Wesołych
mackbeth - 27-12-2013, 15:30
Prawde mowiac nastepcow jest wiele ale bedac relista to honda accord bylaby ok.. A nadkola niestety dopiero na wiosne...jesli nie bedzie solnej zimy to bedzie ok a jak bedzie sol to trzeba bedzie jalos szybciej to ogarnac
Bartekkita - 31-12-2013, 12:48
ja ze swoimi też czekam do wiosny, nie zdążyłem się ogarnąć w wakacje a w listopadzie to już nie pora moim zdaniem.
mackbeth - 14-06-2014, 07:20
Kolejny mały update.
Misiek dzielnie jeździ, żadna trasa mu nie straszna. Przeprowadził mnie do nowego własnego mieszkania, wobec czego wygląda na to że chyba ma dożywocie w moich rękach . Nic się nie psuje, nic nie puka. Jak trzeba przez pół Polski było jechać-600km w jedna stronę to po prostu wsiadłem i pojechałem Jedynie jeszcze rudy z tyłu został do ogarnięcia, ale to powoli, budżet mój komódki, krzesła i inne mieszkaniowe pierdoły wykończyły:) Na razie mam nadzieję że raz i porządnie w końcu zakończyłem temat bijących hamulców. Wpadło nowe łożysko TORA na przód (stare miało bicie 30 setek)- wiem ,nie koyo ale kumpel u siebie założył takie samo a ma Sporta obniżonego i sztywnego i na razie po 1,5 roku łożyska mu nie wytłukło:) Do tego tarcze i klocki Textar. Na koniec dostał nową oliwę poleconą przez pana doktora Deejay'a - Mobil 10W50. Miałem też wymienić osłonę przegubu, ale po oględzinach okazało się że trzeba też wymienić wewnętrzną, wiec jak będzie to znowu się pojawię w dolnośląskim SPA:)
W końcu wiem jak sie hamuje bez wyrywania kiery z rąk- prawe koło bicie 2 setki, lewe koło bicie 5 setek. Miód malina!
W najbliższym czasie misiek zyska towarzystwo:) bo żona okazało się że dojeżdża 30km przez Wrocław do pracy:) Kto wie może Colt w gazie?
deejay - 14-06-2014, 19:14
mackbeth napisał/a: | Mobil 10W50 |
5W50
Bartekkita - 15-06-2014, 16:34
mackbeth, Stronę wcześniej montowałeś lampki dodatkowe do bagażnika. Mam pytanie skąd brałeś prąd do nich? I jak rozwiązałeś cała instalację, żeby świeciło tylko jak klapa jest otwarta? Bo przymierzam się do montażu dodatkowego gniazda zapalniczki i chciałbym wiedzieć skąd muszę prąd wziąć
mackbeth - 16-06-2014, 05:32
Zasilanie lampek bagaznika jest od gornego swiatla wziete, wiazka kest pod prawym boczkiem oparcia kanapy. Co do gniazda zapalniczki to zasilanie radze wziac od zapalniczki z przodu, chodzi o wydajnosc pradowa i grubosc przewodow:)
Bartekkita - 16-06-2014, 22:42
Tak myślałem, że będę musiał aż tam się zapuścić
|
|
|