To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Wisla Krakow & Legia Warszawa

McDoune - 23-12-2006, 19:29

Marcin-Krak napisał/a:
Brożek stwierdził że nie jest przygotowany i nie czuje się na siłach do gry w zagranicznym klubie z wyższej półki. :roll: :twisted:

miał racje :twisted:

Marcin-Krak - 23-12-2006, 20:14

McDoune napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
Brożek stwierdził że nie jest przygotowany i nie czuje się na siłach do gry w zagranicznym klubie z wyższej półki.

miał racje

No tak nie jest tak rozchwytywany jak Włodarczyk :P :mrgreen:

McDoune - 23-12-2006, 21:02

z tym Włodarczykiem to boję się że się nie uda :?

Legia powinna przyjąć każdą ofertę zeby się go pozbyć, włąćznie z niewielką dopłatą :twisted:

A co do Brożków to może na tle OE nie są źli, ale wydaje mi się że poziomem chociażby Jeleniowi żaden z nich nigdy nie dorówna

Marcin-Krak - 23-12-2006, 21:15

McDoune napisał/a:
A co do Brożków to może na tle OE nie są źli, ale wydaje mi się że poziomem chociażby Jeleniowi żaden z nich nigdy nie dorówna

Myślę że ciężko Ich porównac jednak mają trochę odmienny styl gry :wink:
Myślę że obydwoje mogliby grać w ataku i mimo wszystko by sobie nie przeszkadzali.

[ Dodano: 23-12-2006, 23:28 ]
Właśnie wyczytałem że Legia - ech :cry: - znowu się wzmacnia i to kosztem, po części, Wisły :!: :roll:
Ryszard Szul - fizjolog Wisły , a ostatnio Arki ma podjąć od stycznia pracę w Legii.
Niniejszym gartuluję krakowskim działaczom że udało im się skutecznie zniechęcić do siebie świetnego fachowca :evil:

McDoune - 24-12-2006, 00:12

Marcin-Krak napisał/a:
McDoune napisał/a:

Myślę że ciężko Ich porównac jednak mają trochę odmienny styl gry :wink:
Myślę że obydwoje mogliby grać w ataku i mimo wszystko by sobie nie przeszkadzali.

Napisałem o Jeleniu bo on sobie radzi we Francji, a uważam że Brożek by nie dal
Marcin-Krak napisał/a:

Właśnie wyczytałem że Legia - ech :cry: - znowu się wzmacnia i to kosztem, po części, Wisły :!: :roll:
Ryszard Szul - fizjolog Wisły , a ostatnio Arki ma podjąć od stycznia pracę w Legii.
Niniejszym gartuluję krakowskim działaczom że udało im się skutecznie zniechęcić do siebie świetnego fachowca :evil:

cóż zrobić. Może jednak Wisła się odbuduje całkowicie nowa i mocna (świetny kandydat na wicemistrza :P ) , czego Wam życzę :)

sruba - 24-12-2006, 00:18

gra Brozka jakos nigdy do mnie nie przemawiala - moze za malo go widzialem w akcji, a moze po prostu jest cienki - i chyba ta niepewnosc zwiazana z Nancy jest dobrym odzwierciedlaniem aktualnych umiejetnosci i formy tego pilkarza...
na polska lige nadaje sie jeszcze "jak cie moge", na zachodzie, nawet w przecietnym klubie pewnie by skonczyl na lawie, albo i trybunach.
to kolejny pilkarz, o ktorym smialo mozna powiedziec: niespelniony talent (jak chocby Mila, Burkhardt, a dawniej Citko...)

Marcin-Krak - 24-12-2006, 11:20

Sruba napisał/a:
gra Brozka jakos nigdy do mnie nie przemawiala

Ja w nim dostrzega symptomy gry Żurawskiego: umie sam wypracować sytuację, poza tym ma też coś z KUźby - dobrze gra tyłem do bramki - ale nie ma jednej cech pewności siebie - dlatego ma problemy ze skutecznością i stąd te obawy przed wyjazdem za granicę.

Anonymous - 24-12-2006, 11:24

Brozek to tak jak powiedzial Sruba taki niespelniony talent , ale jest jeszcze mlody i wszystko przed nim byleby tylko kariera nie uderzyla mu do glowy a kiedys moze bedzie blyszczal chociazby jak Zurawski czy Frankowski

ps. Marcin jak wsrod kibicow z Krakowa postrzegani sa bracia Brozkowie ?

Marcin-Krak - 24-12-2006, 11:54

Meteo napisał/a:
ps. Marcin jak wsrod kibicow z Krakowa postrzegani sa bracia Brozkowie ?

O Pawle że nie jest dobry i dlatego gra w Wisle, tylko przez że gra w Wiśle wszyscy uważają Go za dobrego grajka. Tutaj zdania sa podzielone co do sensu Jego pozostania w drużynie :wink:
O piotrze zresztą podobnie się wypowiadają - choć jest opinia że jakby nie to ze walczy głownie z Zieńczukiem o miejsce to moze byłby z Niego większy pożytek niż wtedy kiedy czasem gra w ataku.
Myślę ze mimo wszystko po Brożkach niktby tak nie płakał jak za Żurawiem czy nawet Frankiem.

McDoune - 24-12-2006, 14:58

Marcin-Krak napisał/a:

Myślę ze mimo wszystko po Brożkach niktby tak nie płakał jak za Żurawiem czy nawet Frankiem.

No właśnie bo to nie ten sam poziom piłkarzy :twisted:

Anonymous - 27-12-2006, 10:27

Reprezentacyjny napastnik (prawie) za darmo

Od 1 stycznia Łukasz Sosin będzie wolnym zawodnikiem. Trzykrotnego króla strzelców ligi cypryjskiej można będzie zatrudnić, nie płacąc odstępnego. Problemem dla polskich klubów mogą być tylko obecne zarobki, które trudno będzie przebić.
"Działacze już od kilku tygodni przekonują mnie, jednak w krajowych telewizjach i gazetach zainteresowanie mną potwierdziły cztery z pięciu najlepszych klubów na Cyprze, są także sygnały z Grecji, że i tam są na mnie chętni. Apollon chce mnie za wszelką cenę zatrzymać" - mówi o planach na najbliższą przyszłość 29-latek, który ostatnio w Polsce grał w Odrze Wodzisław w sezonie 2002/2003.

Sosin na Cyprze zdobył już 96 ligowych bramek, w tym 8 w tym sezonie i wyrobił sobie markę. Nie spieszy mu się do wyjazdu za granicę, choć chętnie zagrałby w naprawdę silnym zespole. Jeśli taki nie zgłosi się w najbliższym czasie, superstrzelec zostanie w Apollonie, by bronić tytułu mistrzowskiego. Zdradza jednak, ze w nowym kontrakcie ma się znaleźć kwota odstępnego, która nie wystraszy klubu z jednej z najsilniejszych lig.
Więcej w "Dzienniku"

harpagan - 27-12-2006, 11:23

24-letni Tomasz Łągiewka może wzmocnić linię obrony warszawskiej Legii. Mistrz Polski jest zainteresowany transferem reprezentanta z Krylii Sowietow Samara, choć na pewno będzie on sporo kosztował.
Łągiewka, który w Rosji gra od dwóch lat, także chciałby, by transfer doszedł do skutku: "Legia to mój ulubiony klub, w którym zawsze chciałem grać. Fajnie, jakby wyszedł ten transfer. Trenerzy kadry mogliby na bieżąco śledzić moją formę, a mnie dzieliłoby tylko sto kilometrów od rodzinnego Zambrowa" - powiedział były piłkarz Jagiellonii Biały stok i Skonto Ryga.

Legia potrzebuje nowych obrońców. W pierwszym meczu rundy wiosennej z Cracovią zagra bez dwóch środkowych defensorów: Dicksona Choto zawieszonego za oplucie rywala i Herberta Dicka pauzującego za kartki. Poza nimi Dariusz Wdowczyk dysponuje: Edsonem, Arturem Jędrzejczykiem, Hugo, Grzegorzem Bronowickim, Mamadou Balde i Wojciechem Szalą.

Marcin-Krak - 27-12-2006, 11:27

harpagan napisał/a:
Tomasz Łągiewka

Tak toswietny obrońca - zawsze jak go na kadrę powołują to albo ma mecz w klubie - albo jest kontuzjowany :P

Anonymous - 27-12-2006, 18:41

Nowy prezes Wisły Kraków :!: :!: :!: :!:

Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy powołało nowy zarząd i radę nadzorczą Wisły Kraków SSA. Na stanowisko prezesa zarządu sportowej spółki akcyjnej został powołany Mariusz Heler - poinformowało biuro prasowe krakowskiego klubu.
Heler (30 l.) jest prawnikiem, od r. 2005 współpracującym z Wisłą Kraków oraz Tele-Foniką Kable SA.

W skład nowego zarządu weszli: Romualda Piotrowska (wiceprezes zarządu) i Mirosław Senderski (pełniący funkcję wiceprezesa zarządu od czerwca 2006 r.). Ze składu dotychczasowego zarządu odwołani zostali: Adam Nawałka, Paweł Bąk (pełniący dotychczas funkcję członka Rady Nadzorczej spółki) i Jerzy Jurczyński.
Z rady nadzorczej Wisła Kraków SSA odwołani zostali: Tadeusz Zając, Paweł Bąk oraz Krystian Rogala. W skład rady weszli: Zbigniew Zawartka (wiceprzewodniczący), Michał Róg, Tadeusz Król oraz Piotr Bębenek (sekretarz). Funkcję przewodniczącego rady nadzorczej nadal pełni Ryszard Pilch.

Marcin-Krak - 27-12-2006, 19:02

No przynajmniej Czarnecki z samoobrony nie został :mrgreen:
McDoune, - jak na razie wiec nie zostanę kibicem Legii :P
A co do reszty zmian to coś czuję że wielkich zmian i tak nie będzie. Jedyne co może być jakąś nadzieją to to , że koleś jest młody i może się chcieć wypromować :D