To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego

Tomii - 17-03-2012, 12:32

a tak z innej beczki, co myślicie o bananie SH z gumą HMC ? ma ktoś u siebie założone takie cudo ?
fj_mike - 17-03-2012, 12:35

Tomii napisał/a:
a tak z innej beczki, co myślicie o bananie SH z gumą HMC ? ma ktoś u siebie założone takie cudo ?

Podobno sprawdza się ta metoda ;)
http://forum.mitsumaniaki...40905&start=390

Tomii - 17-03-2012, 20:55

małe pucowanko ;)

prelud - 17-03-2012, 23:22

no wszystko elegancko,kiedy zakladasz letnie obuwie?
Tomii - 18-03-2012, 07:39

prelud napisał/a:
no wszystko elegancko,kiedy zakladasz letnie obuwie?

jak czas i pogoda pozwoli to może za tydzień :)

Jogurt - 18-03-2012, 11:57

Tomii, świeci się jak psu, te no.... kiedy Ci mojego na woskowanie podstawić ? ja wczoraj założyłem letnie. jak to wygląda i się trzyma znowu :mrgreen:
Pieraś - 18-03-2012, 13:26

Pięęęękny :-) Nawet na tych kółkach ładnie. Szkoda, żę mój srebrny, po pastowaniu takiego efektu by nie było jak właśnie na granacie, czy czerni.
Tomii - 18-03-2012, 17:14

Wojtek, teraz mam dwie wolne soboty to jak coś to zapraszam do Bielska :) ja Ci autko nawoskuje a Ty mi koła przerzucisz i konserwę nadkoli poprawisz ;)
Dzięki Pieraś, srebrny za to łatwiejszy w utrzymaniu i nie trzeba się z nim tak cyckać ;)

Hugo - 18-03-2012, 23:42

Tomii napisał/a:
srebrny za to łatwiejszy w utrzymaniu i nie trzeba się z nim tak cyckać
Taa, a jak rdzę widać :mrgreen:
mouseman - 24-03-2012, 13:19

Tommi, zdradź mi prosze tajemnice końcówki na tłumik. Pasuje idealnie i stąd moje zainteresowanie, gdzie takową można dostać? 8)
Pieraś - 24-03-2012, 14:13

Hugo napisał/a:
Tomii napisał/a:
srebrny za to łatwiejszy w utrzymaniu i nie trzeba się z nim tak cyckać
Taa, a jak rdzę widać :mrgreen:

rdza się rzadziej pojawia niż brud ;-)

Tomii - 24-03-2012, 20:40

mouseman napisał/a:
Tommi, zdradź mi prosze tajemnice końcówki na tłumik. Pasuje idealnie i stąd moje zainteresowanie, gdzie takową można dostać? 8)

proszę :)
http://new.ulter.com.pl/offer/endings/weld/116

ps.
dziś wskoczyło letnie obuwie i przy okazji poprawiłem ranty tylnych nadkoli.

mouseman - 26-03-2012, 23:18

Tomii,
jesteś w stanie zrobić kilka fotek jak ten tłumik wyglada u Ciebie ? Bardzo ciekawy jestem, jak ci się udało uzyskac tak idealną kompozycję z nakładką zderzaka. Fabryczne rozwiązania przy tym to porażka 8)

Tomii - 27-03-2012, 19:52

mouseman napisał/a:
Tomii,
jesteś w stanie zrobić kilka fotek jak ten tłumik wyglada u Ciebie ? Bardzo ciekawy jestem, jak ci się udało uzyskac tak idealną kompozycję z nakładką zderzaka. Fabryczne rozwiązania przy tym to porażka 8)

To zasługa poprzedniego użytkownika :)

Tomii - 21-04-2012, 19:50

ostatni serwis:
- czyszczenie i smarowanie rozrusznika
- prawy wahacz "banan" SH z gumą HMC + geometria
- tylne górne mocowania amortyzatorów KYB
- uszczelniacze półosi NOK
- tuleje stabilizatora tył ori
- regeneracja tylnych zacisków hamulcowych, w sumie nie było takiej potrzeby bo tłoczki nie chodziły ciężko i nie miały wżerów ale jak już miałem to wszystko rozebrane to powymieniałem i przesmarowałem. Zauważyłem też że tarcze są mocno skorodowane od wewnętrznej strony, klocek może na szerokości 2cm styka się z tarczą reszta to rdza na obwodzie, chyba dlatego tył tak słabo hamuje :? klocek nie zdziera tej rdzy tylko robią się na nim schodki.