Outlander II Ogólne - Pochwalcie sie przebiegami i wasze sugestie !!!
mitsu00 - 24-03-2014, 20:19
lukasz1 napisał/a: | A mnie zastanawia jedna rzecz.Jak to jest ze zbiorniczkiem FAP w 2.2 did czy ktoś to wymieniał czy da się to uzupełnić bo w serwisie twierdzą że trzeba wymienić cały zestaw??
że niby nie da się dolać |
Przy przegladzie bodajze 120kkm wymienia sie zbiorniczek badz uzupelnia plyn. Ja mialem o tyle "pecha" ze 5 tys km przed przegladem ro zwalilem w proch cale ustrojstwo na korzeniu i poszlo z AC.
P.S Sprawdz czy ci nie przecieka bo to byla czesta bolaczka rocznikow 2008-2009. Mi kapalo niestety.
michu300 - 10-06-2014, 11:29
Update po 97000 km przy okazji naprawy. Wymiana amortyzatorów przód. Poza tym wymieniono wcześniej gumy stabilizatora, ale chyba niepotrzebnie, bo objawy dawał amorek...
Dodatkowo ciekawostka - po naprawie lakierniczej (wymiana zderzaka tył) w ASO Plichta w Gdyni przy ok. 20-paru tys. teraz mam odpryski lakieru w dwóch punktach gdzie tylny zderzak dotyka błotnika/blachy. Symetrycznie, czyli z obu stron jest tak samo. Za ciasno przymocowali zderzak i obijał blachę...
Poza tym od poprzedniego wpisu nic.
mike24 - 10-09-2014, 14:03
Za 2 miesiące mija 3 rocznica zakupu mojego benzynowego miśka i ponieważ pożałowałem kilku tysi na przedłużenie gwarancji będę zmuszony pożegnać się z jej posiadaniem.
W związku z powyższym mam pytanie do znawców tematu odnośnie ostatniego, jeszcze na gwarancji przeglądu okresowego, na który niedługo się wybieram do ASO.
Czy jest coś na co mam zwrócić uwagę panom fachmanom albo czy są jakieś części, które powinni mi wymienić jeszcze w ramach gwarancji, a o których dolegliwościach nie wiem? W zasadzie to nie wiem nawet, które podzespoły podlegają gwarancji, a które nie.
Dodam tylko, że od zakupu oprócz dwóch przeglądów okresowych z wymianą płynów i filtrów nie robione było w autku kompletnie nic.
Z góry dziękuję za odpowiedzi
rezon - 10-09-2014, 22:05
niech dobrze sprawdzą tylne hamulce. Jak samochód będzie na podnośniku sam też obejrzyj tarcze czy są równo zużyte - także od wewnątrz.
Hubeeert - 11-09-2014, 00:30
mike24 oprócz bolesnych wspomnień przedmówcy możesz wydrukować sobie całą listę tego co powinno zostać sprawdzone http://www.mitsubishi.pl/lista_przegladow - wybierasz swój model, pobierasz pdf i czytasz co i gdzie się sprawdza przy danym przebiegu.
rezon - 11-09-2014, 07:27
mike24 napisał/a: | W zasadzie to nie wiem nawet, które podzespoły podlegają gwarancji, a które nie. | nie wchodzą w zakres wszystkie zużywające się mocno w trakcie eksploatacji - np. opony, klocki hamulcowe, tarcze hamulcowe, amortyzatory, gumowe elementy zawieszenia, sprzęgło, ....
Możesz dać wcześniej do sprawdzenia samochód jakiemuś znajomemu, który lepiej ogarnia temat. Lista czynności przeglądowych jest fajna - ale pytałeś na co szczególnie zwrócić uwagę, to napisałem na co ja nie zwracałem, a co wyszło później.
Może Ci ktoś jeszcze sprawdzić łożyska w tylnych kołach i stan elementów zawieszenia, ale nie spodziewałbym się problemów. Zacinające się hamulce tylne to niestety norma - kolejny znajomy ma problem przy 80kkm przebiegu. Jak wcześnie się wykryje to wystarczy rozebrać, przeczyścić, przesmarować prowadnice i święty spokój na kolejne 20kkm.
mike24 - 11-09-2014, 08:30
dzięki panowie....
w zasadzie to raczej nic poważnego w pojeździe się nie dzieje, ale interesowało mnie najbardziej co wchodzi w zakres wymian gwarancyjnych, a o wymianie czego bym nie pomyślał
co budzi moje wątpliwości po 58kkm to lekki metaliczny odgłos przy puszczaniu sprzęgła na zimnym silniku (tylko na zimnym zaraz po uruchomieniu) i pojawiające się stuki z przedniej zawiechy na drobnych nierównościach typu tarka czy kostka....
skrzypiące niemiłosiernie plastiki i hałas to odrębna kwestia i już się jej nie czepiam
rezon - 11-09-2014, 09:55
mike24 napisał/a: | co budzi moje wątpliwości po 58kkm to lekki metaliczny odgłos przy puszczaniu sprzęgła na zimnym silniku (tylko na zimnym zaraz po uruchomieniu) i pojawiające się stuki z przedniej zawiechy na drobnych nierównościach typu tarka czy kostka.... | dopóki nie masz innych objawów od sprzęgła to daj sobie z tym spokój. Może być niewielki luz koła dwumasowego, mogą być bardzo wczesne początki końca łożyska - ale 1. aby to sprawdzić, to trzeba dużo rozbierać, 2. nie podlegają gwarancji.
Stuki z zawieszenia - mogą Ci sprawdzić elementy gumowe . Ja wymieniałem bodajże przy 140kkm jedną tuleję wahacza. możesz już mieć którąś lekko zużytą. Ale na to i tak nie masz gwarancji, więc spokojnie zrobisz to później.
mike24 napisał/a: | w zasadzie to raczej nic poważnego w pojeździe się nie dzieje, ale interesowało mnie najbardziej co wchodzi w zakres wymian gwarancyjnych, a o wymianie czego bym nie pomyślał | za wyjątkiem ew. uruchomienia zacinających się tylnych hamulców raczej niewiele będziesz miał do zrobienia w ramach gwarancji. Outek to może i skrzypiący, ale dość solidny i niezawodny dupowóz
mike24 - 11-09-2014, 10:20
to, że solidny to zauważyłem..... jestem co prawda lekko już przygłuchy od hałasu wewnątrz, ale w sumie to po 3 latach się przyzwyczaiłem i jeszcze go nie pogonię
13zbyszek13 - 11-09-2014, 11:32
mike24 napisał/a: | ale w sumie to po 3 latach się przyzwyczaiłem i jeszcze go nie pogonię |
Ja ze swojego również byłem zadowolony ale przychodzi taka chwila ze coś innego wpadnie w oko i człowieka już to męczy
toppk - 14-09-2014, 17:49
Zbyszek - co konkretnie męczyło cię? Outlander cię już męczył, czy myśl, aby zmienić na inny model?
Jeżeli to drugie, to napisz, co zyskałeś, kupując Hondę? Oprócz tego, że nowe auto, rzecz jasna
mike24 - 15-09-2014, 12:02
moim zdaniem głównie zyskał komfort, ciszę.... i znów mógł zacząć słuchać muzyki w aucie
androzek - 15-09-2014, 18:34
Święta racja Ja też delektuję się ciszą i muzyką.
Hubeeert - 15-09-2014, 19:43
mike24 napisał/a: | co budzi moje wątpliwości po 58kkm to lekki metaliczny odgłos przy puszczaniu sprzęgła na zimnym silniku (tylko na zimnym zaraz po uruchomieniu) |
TTTM i się nie stresuj mike24 napisał/a: | pojawiające się stuki z przedniej zawiechy na drobnych nierównościach typu tarka czy kostka.... | Łaczniki stabilizatora i/lub jego gumy. Gumy - max 40 PLN, łączniki 40-50 max za szt. Robota za komplet 80-120.
mikolaj - 16-09-2014, 12:18
Witam. Ile uszczelek jest na przedniej masce.parują mi lampy podczas deszczu, brud w komorze silnika. W ASX - sie mam 2 nad lampami i 2 na środku za zamkiem.Nie chcę jechać do serwisu i zrobić z siebie gupa
|
|
|