Nasze Miśki - Sportowa Elegancja
Owczar - 10-12-2011, 20:10
tomek84 napisał/a: | i jednocześnie najmłodziej ze wszystkich |
To fakt, ale traci już wygląd agresywnego rekina...
tomek84 napisał/a: | przykra sprawa, że teraz zatrzęsienie tego w ofertach |
To był właśnie argument by zostać przy zderzaku od diesla
Tomii - 10-12-2011, 21:29
robertdg napisał/a: | Macie jakiś problem do romansu SE z Avance |
Robert jak dla mnie Twój mix jest najlepszym połączeniem i nie ukrywam że też bym tak chciał
sveno - 10-12-2011, 23:06
Owczar napisał/a: | To fakt, ale traci już wygląd agresywnego rekina... |
chyba Ty większość z tych którzy widzieli moje auto przed i po metamorfozie twierdzą, że nie ma porównania
robertdg - 10-12-2011, 23:12
Kolor też ma znaczenie, ale nie bądźmy rasistami
Torp12 - 10-12-2011, 23:15
Dobra dobra Panowie już jestem i objasniam pokolei co i jak:)
Generalnie mialem pracowity dzien ale po kolei:)
Nie wiem skąd i jak ale zagadke odgadł już na samym poczatku Robertdg! Takze gratki dla niego i reszty co glosowala na SE:) Powiem Wam szczerze ze bylem swiecie przekonany ze obstawiac bedziecie avance a ja was zaskocze, ale sie nie udalo;)
Wracajac do zderzaka;) Fotki nie ma:D Byl ladnie zapakowany a musi troche polozec wiec tylko od tylca sie dobralem do halogenow i reszty. Zderzak komplenty od SE w kolorze... srebrnym w stanie praktycznie do zalozenia gdyby miec srebrzaka :]
I owszem tyl bedzie od avanca. Chce powiedziec iz od nikogo nie sciagnolem tego pomyslu!! Sam to wylukalem a potem zobaczylem ze Hugo sie czai na podobny mod. No ale on ma latwiej:)
Tylny zderzak to kwestia czasu, takze zaczynam szukac lakiernika co robi mi porzadnie i nie wezmie worka pieniedzy:) Jakies namiary mile widziane;)
NO ale ze zderzakiem troche robotek i pytan:
Tak wygladaja elementy mocujace halogeny:
Troche ponad godzinke wali z wirujacymi szczotkami i bylo widac metal;) Po rannych zakupach zapodkladowalem:
No a potem dalem w czarny mat:
Jutro moze jeszcze jedna warstewka czarnego i bedzie gotowe:)
Ciagnac temat halogenow. "Sportowcy" powiedzcie mi czy da sie zdjac ten pierscien przy samym szkle? Troche ruda go bierze i bym go reanimowal ale dobrze by bylo go zdjac:
No i jeszcze jedno pytanko. Jakie to zarowki siedza w tych halogenach i jak je zmienic bo widzialem ze ten kabelek przy zarowce jest na stale...
W tzw miedzyczasie dokonczylem wyciszanie drzwi:D Mianowicie tylnych drzwi.
Lewe:
Prawe:
And inside:
I tutaj tez mam pytanie;) Jak sie demontuje klami w tylnych drzwiach? Bo widze ze sa dwie srubki ale do jednej praktycznie nie ma dojcia!! Obie trzeba ruszac??
No dobra to tyle:)
Owczar - 10-12-2011, 23:18
sveno napisał/a: | chyba Ty większość z tych którzy widzieli moje auto przed i po metamorfozie twierdzą, że nie ma porównania |
A moja dziewczyna powiedziała, że jak założę taki plastikowy pług do galanta, to ona więcej do niego nie wsiada
A tak poza tym, to o gustach się nie dyskutuje
robertdg - 10-12-2011, 23:22
Torp12 napisał/a: | Nie wiem skąd i jak ale zagadke odgadł już na samym poczatku Rotberg! | Kto taki
Torp12 napisał/a: | I owszem tyl bedzie od avanca. Chce powiedziec iz od nikogo nie sciagnolem tego pomyslu!! | No ta, powiedż, że mojego profilu nie odwiedzałeś
Torp12 napisał/a: | "Sportowcy" powiedzcie mi czy da sie zdjac ten pierscien przy samym szkle? | Nie ma szans, chyba, że chcesz uszkodzić soczewke
Torp12 napisał/a: | Jak sie demontuje klami w tylnych drzwiach? | Trzeba odkręcić zamek, opuścić w dół i przez dziure od zamka wykręcić trudno dostępną srubke
Owczar napisał/a: | A moja dziewczyna powiedziała, że jak założę taki plastikowy pług do galanta, to ona więcej do niego nie wsiada | Pantofel Bylo powiedzieć, że niejedna chętna wsiądzie
Torp12 - 10-12-2011, 23:27
robertdg napisał/a: | Torp12 napisał/a: | Nie wiem skąd i jak ale zagadke odgadł już na samym poczatku Rotberg! | Kto taki
Torp12 napisał/a: | I owszem tyl bedzie od avanca. Chce powiedziec iz od nikogo nie sciagnolem tego pomyslu!! | No ta, powiedż, że mojego profilu nie odwiedzałeś
Torp12 napisał/a: | "Sportowcy" powiedzcie mi czy da sie zdjac ten pierscien przy samym szkle? | Nie ma szans, chyba, że chcesz uszkodzić soczewke
Torp12 napisał/a: | Jak sie demontuje klami w tylnych drzwiach? | Trzeba odkręcić zamek, opuścić w dół i przez dziure od zamka wykręcić trudno dostępną srubke
|
Juz poprawilem sorax za blad:) Robert bylem w Twoim profilu ale jak myslalem o zderzakach to nawet nie pamietalem ze Ty juz tak masz, slowo honoru:) W takim razie bede wiedzial do kogo uderzyc w sprawie montazu tylnych dokladek;)
No to chyba obkleje soczewke plastrem i wtedy jakos obdrapie i trysne.
Z ta klamka to maskra w takim razie;)
robertdg - 10-12-2011, 23:37
Torp12 napisał/a: | Z ta klamka to maskra w takim razie;) | Tyś jeszcze nie widział masakry
Owczar - 10-12-2011, 23:40
robertdg napisał/a: | Pantofel Bylo powiedzieć, że niejedna chętna wsiądzie |
Plastik przyciąga plastik, a ja plastiku do samochodu nie wpuszczam ;P
Torp12, a tak w ogóle, to ten Twój elegance ma coś w sobie i nie wiem po co te mody
robertdg - 10-12-2011, 23:43
Owczar, plastik nie przewodzi
Torp12 - 10-12-2011, 23:43
Cytat: |
Torp12, a tak w ogóle, to ten Twój elegance ma coś w sobie i nie wiem po co te mody |
Owczar dzieki:) Ale powiem tak. Tyl to wrecz obowiazek;) A przod... sam nie wiem taki jakis impuls;)
Owczar - 10-12-2011, 23:52
robertdg napisał/a: | Owczar, plastik nie przewodzi |
Ale taka laska ebonitowa. nazywana potocznie laską plastikową, dość mocno się elektryzuje, a potem siłą elektrostatyczna robi swoje
Patryk, a ja bym bardziej widział pod maską coś innego Zderzaki w takim stanie szkoda zmieniać i zakładać malowane...
Torp12 - 10-12-2011, 23:57
Owczar napisał/a: |
Patryk, a ja bym bardziej widział pod maską coś innego Zderzaki w takim stanie szkoda zmieniać i zakładać malowane... |
Marcin to 2.0 jeszcze Cie zaskoczy, obiecuje Ci to
Wez bo sie rozplyniesz nad tym moim elegancem Zobaczymy jak wyjdzie;)
sveno - 11-12-2011, 00:23
Torp12 napisał/a: | "Sportowcy" powiedzcie mi czy da sie zdjac ten pierscien przy samym szkle? | dlaczego tylko "sportowcy" preliftowi Avancowcy też mają taki halogen. Ja zrobiłem tak jak napisaleś, oczysciłem szczotą drucianą, okleiłem soczewkę i prysnąłem chromem
Torp12 napisał/a: | No i jeszcze jedno pytanko. Jakie to zarowki siedza w tych halogenach i jak je zmienic bo widzialem ze ten kabelek przy zarowce jest na stale... |
H3 i taka jest konstrukcja tej żarówki, kabelek jest do każdej montowany na stałe. Jak je zmienić? Normalnie: wyjmujesz starą i wkładasz nową
Torp12 napisał/a: | Rotberdg! |
ale żeś poprawił
Torp12 napisał/a: | Marcin to 2.0 jeszcze Cie zaskoczy | głowica DOHC+turbo?
robertdg napisał/a: | Owczar napisał/a:
A moja dziewczyna powiedziała, że jak założę taki plastikowy pług do galanta, to ona więcej do niego nie wsiada
Pantofel |
Owczar napisał/a: | Plastik przyciąga plastik | ja bym powiedział że Avance to auto rodzinne: każda, która Cię widzi w nim chce założyć z Tobą rodzine
edit:
Torp jak masz już wyjęte te halogeny to czy móglbyś je pomierzyć dla mnie? zastanawiam się czy takie coś:
http://allegro.pl/halogen...1980006775.html
da się tam włożyć.
|
|
|