To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - zlot MM 2012 - pomysly i propozycje

Anonymous - 11-09-2011, 20:59

sniegu napisał/a:
Po pierwsze dla mnie ośrodek powinien być zamknięty (pytanie do Foresta jaki koszt)

Przy zamkniętym ośrodku zupełnie inaczej wyglądają negocjacje bo:
- Ośrodek musi na czymś zarobić,
- Bez ludzi z zewnątrz - ośrodek nie zarobi....
-ITD

sniegu napisał/a:
o treściwych nagrodach i zeby sponsorów o to męczyć

Albo Atrakcje albo nagrody....Ciężko pogodzić jedno i drugie...

sniegu napisał/a:
Potencjał ośrodka jest spory (nie do konca wykorzystany moim zdaniem)

Przez nas wykorzystane zostało 100% z dostępnych 100%.....

sniegu napisał/a:
odnośnie tego potencjału jest stadnina ( moja Nika pierwsza do jazdy z gotowością do zapłaty za to)

No to w ułamkach mamy 1/515 i już jest super....

sniegu napisał/a:
nastepnie kort tenisowy - turniej tenisa

Kolejne cyfry: 25/515

sniegu napisał/a:
boisko do koszykówki - turniej koszykówki

powiedzmy ze tu juz zaczyna sie pokrywac z poprzednimi wiec dodatkowo mamy kolejne 15/515
ITD....

sniegu napisał/a:
było cos takiego jak park linowy

Z wiadomych mi danych chodziło po nim 40 osób od nas :D

Z danych sprawdzonych:
Trambambula - Fajna sprawa ale....chętnych brakło (było 5 drużyn 5-o osobowych)
Mitsupiada - jak wyżej......ale pokrycie było w 100%

Suma sumarum udało nam się zająć całe......5% ludzi bo aż 25 osób z 500

Weź pod uwagę że było 5 organizatorów a i tak było co robić...

Policz też do każdej konkurencji przynajmniej jednego sędziego a do tego dolicz jeszcze ograniczenia czasowe

Przejazd kolumny trwał do godziny 13:20 a od 15 konkursy....od 20 dyskoteka...

Czasu masz mało więc konkursy robisz równolegle....

Mieliśmy 100% pokrycia. startujący w Mitsupiadzie grali w trambambule...i na odwrót...

Misiek :) - 11-09-2011, 21:09

sniegu napisał/a:
o drugie ktoś napisał o treściwych nagrodach i zeby sponsorów o to męczyć a co jeżeli to My wyjdziemy z inicjatywą, że oprócz ich sponsoringu sami sie na cos złożymy?
Albo mnie zjecie żywcem za to składanie ale pomyślcie gdyby każdy z klubu rzucił na konto po 5 zł miesiecznie już by na coś było...

5zł miesięcznie niekoniecznie, ale zato można przy wpłacie na zlot "uwzględnić składkę" na nagrody. Za 10 zł chyba nikt by się nie obraził, a 200os*10zł=2000zł na nagrody lub jakieś upominki dla każdego.
sniegu napisał/a:
wieczorem wyprowadzamy wszystkie auta poza teren i organizujemy zawody na najszybsze okrążenie całego parkingu

zakładam, że mówisz o przejechaniu autem.
pomysł fajny ale...
wyprowadź auta i pilnuj aby nikt nie wszedł pod auto jadące... :(
Jako, że Nasz klub promuje bezpieczną jazdę, to można zrobić zawody w opanowaniu nad autem (własnym oczywiście). Każdy ma do przejechania pewien odcinek który sprawdza przyczepność auta (2 colty ca4a mogą mieć lekko inną przyczepność i osiągi wbrew pozorom), oraz umiejętności i opanowanie auta przez kierowce.
Tylko prosze na mnie nie wsiadać bo to zupełnie co innego od street racimgu.

[ Dodano: 11-09-2011, 21:10 ]
Do tego niestety potrzeba dużego placu zamkniętego, lub odgrodzonego od widowni

Efa! - 11-09-2011, 21:11

Z konkursami kwestia jest dyskusyjna: nie ma co ich robić zbyt wiele. Jak wiadomo, 95% zlotowiczów jest na miejscu od piątku popołudnia do niedzieli rana, z czego kolejne 90% pije. My tam jeździmy się odchamić, a nie np. skakać w parkach linowych. Fajne są konkurencje typu trambambula, czy onegdaj konkurs wiedzy o mitsubishi (chociaż ja bym osobiście na żadne z pytań nie odpowiedziała). Dla mnie bombastyczne były zabawy w Grudziądzu w 2008 - rzut belką, jazda na "nartach" z desek, biegi, przeciąganie liny - to może każdy, z hałasem, jest wiele śmiechu i nie trzeba dmuchać przedtem w alkomat. Zabawy typu wyjazd i wyścigi nigdy nie będą cieszyły się dużą frekwencją, bo zwyczajnie większość nie będzie "w stanie".
Jeśli chodzi o standard bazy noclegowej, to uważam, że Wawrzkowizna jest OK. Lodówka, kuchenka, "własna przestrzeń" naokoło domków, łazienka, ubikacja. Dla mnie bomba, jak na obiekt, który musi zaspokoić potrzeby pół tysiąca osób. Nie widzę nas w obiektach hotelowych ze wspólnymi łazienkami, bez zaplecz kuchennych i miejsc na grilla. Ja rozumiem, że kiedyś to by nam nawet noclegi w autach wystarczyły, ale niektórzy klubowicze się niestety zestarzeli (jak ja), dorobili potomstwa i standard już niestety pewien musi być ;P

Misiek :) - 11-09-2011, 21:13

Forest napisał/a:
Suma sumarum udało nam się zająć całe......5% ludzi bo aż 25 osób z 500

Niewiem czy to kwestia ludzi, konkurencji czyczegośinnego, ale z tego co pamiętam więcej było konkurencji niedrużynowych i więcej osób brało udział w konkursach na zlocie 2010

Efa! - 11-09-2011, 21:23

Jeśli padnie na Wawrzkowiznę, to ja poproszę o Brdę nr 32 ;P. Było tam, cudnie, czułam się jak na pikniku, nic mi nie przeszkadzało.

I nie rozumiem, po co szukać czegoś innego.
Aga Wam napisała: Wawrzkowizna: organizuje Częstochowa, a Wy jak te kwoki dalej dyskutujecie?
Sorry, ale nie wiem, o co Wam chodzi.

Aga - 11-09-2011, 21:31

Efa! napisał/a:
Jeśli padnie na Wawrzkowiznę, to ja poproszę o Brdę nr 32 ;P. Było tam, cudnie, czułam się jak na pikniku, nic mi nie przeszkadzało.

Aga Wam napisała: Wawrzkowizna: organizuje Częstochowa, a Wy jak te kwoki dalej dyskutujecie?

ze wszystkim się zgadzam!
poza organizatorem :badgrin:

acha... i poproszę domki 26 i 27 :)
albo nie: 28 - Juiceman miał wyremontowaną łazienkę z ekstra prysznicem

sniegu - 11-09-2011, 21:32

Forest Ja wiem że roboty od
konkurencje tylko i wyłącznie równolegle ale zobacz więcej konkurencji w jednej chwili więcej osób zajmiesz nie będą chodzić po plaży czy gdzieś siedzieć bez sensu.
po prostu moim zdaniem jako organizatorzy spisaliście się ale nie możecie na siebie brać wszystkiego od każdej konkurencji musi być 2 sędziów pierwszy i w rezerwie drugi
Wy (organizatorzy) powinniście odpocząć przy konkursach żeby miec siły na wieczór a koordynacje nad konkurencjami np mógł przejąć DEO i tak go było pełno wszędzie :p

Efa! - 11-09-2011, 21:38

Aga napisał/a:
Efa! napisał/a:

Ja tam tego posta pamiętam, ale OK ;P

Aga - 11-09-2011, 22:17

Ewcia, coś Ci się pomyliło

Aga napisał/a:
jubileuszowy X ZLOT Wawrzkowizna 2012 - organizacja dolnośląskie

:P :P :P

Anonymous - 11-09-2011, 22:26

Aga napisał/a:
Efa! napisał/a:

Dziewczyny.....
Wyobraźcie sobie ze macie do przejechania ponad 200km żeby np wymyśleć rozstawienie czegoś nowego....
My mieliśmy od 37 do 70 (zależy który organizator) i nie było łatwo....
A z Częstochowy od ręki neguje organizację AGA....
Przecież nie jesteś chyba tam sama?

Poza tym myślę że pomysł jest ZŁY....

Mają za daleko....i to jest jedyny ale jakże znaczący powód....

koszmarek - 11-09-2011, 22:31

można poszukać czegoś w okolicach częstochowy zawsze.
Aga - 11-09-2011, 22:33

oj Forest Forest....
Słonko, to że brałeś udział w organizacji zlotu nie znaczy wcale, że już wszystko wiesz :mrgreen:
czy pomysł jest zły czy dobry - zadecydują inni
Ty sobie odpocznij, bo się napracowałeś i nadenerwowałeś (i tu przemilczę to co miałam napisać, ale nie napiszę bo mam dobre serce....)

poza tym, Kochani - czytajcie ze zrozumieniem
bo widzę, że żart Ewy namieszał Wam..
:badgrin:

Juiceman - 11-09-2011, 22:34

Aga napisał/a:

Ok Aguś zgadzam się, w przyszłym roku wezmę domek 29 niech stracę :mrgreen:

Aga - 11-09-2011, 22:37

Juiceman napisał/a:
Aga napisał/a:

Ok Aguś zgadzam się, w przyszłym roku wezmę domek 29 niech stracę :mrgreen:

a bo mnie zamotali....
:P

zresztą może za rok i 28 będzie miał nową łazienkę i te nasze również...

gdzie będzie zlot - tam przyjedziemy
życzę owocnych poszukiwań :twisted:

Efa! - 11-09-2011, 22:58

trzeba było coś napisać, bo mnie pomysły przeraziły ;