To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nowe tarcze zegarów HC

Torp12 - 13-08-2012, 09:39

Owczar napisał/a:
Jest git :)

Git jak git w niektorych miejscach ikonki ktore nie powinny swiecic nadal przeswituja... albo fotka taka slaba...

sveno - 13-08-2012, 10:04

tomek84 napisał/a:
sveno, kiedy odsyłasz projekt do wykonania ostatecznie?
dzisiaj albo jutro.
Torp12 napisał/a:
w niektorych miejscach ikonki ktore nie powinny swiecic nadal przeswituja.
ale to wina moich zegarów a nie samych tarcz, kontrolka od ładowania świeci bo jej komora jest nacięta pod wyświetlacz UKP, diody podświetlające wyświetlacz delikatnie podświetlają całą komorę tej okonki. Dalej kontrolka Criuse Main i wyświetlacz od biegów: delikatnie świecą, bo tarcza opiera się na wyświetlaczu UKP a nie tam gdzie powinna, choć i tak już "opuszczałem" wyświetlacz, ta się to poprawić ale wymaga czasu którego mi notorycznie brakuje.
Tomek - 13-08-2012, 10:18

sveno napisał/a:
dzisiaj albo jutro.

to odszukaj mojego maila z 2 marca
tam powypisywałem swoje zachcianki

[ Dodano: 13-08-2012, 10:22 ]
przesłałem Ci jeszcze raz to co chcę

[ Dodano: 13-08-2012, 10:32 ]
i jeszcze raz, ostateczna wersja

sveno - 13-08-2012, 12:57

Porównanie tarczy oryginalnej z naszą tarczą:

Wieczorem jadę do siostry to dorwę lepszy sprzęt foto niż kalkulator :)

Pytanie do chętnych na tarcze:
czy jesteście pewni, że chcecie czcionkę Arial Black? (większość taką zadeklarowała, a ja ją podałem jako przykład, tak z głowy)
Drugie pytanie to ikonki kierunkowskazów: mają być takie jak w oryginale czyli pełne, czy takie jak wyżej czyli same obramówki strzałek?

Prawdopodobnie dzisiaj się nie wyrobię, bo lista życzeń jest długa, więc pliki do druku podeślę jutro.

Torp12 - 13-08-2012, 13:04

Ja chce tak jak jest u Ciebie:)
puchatek-cz-wa - 13-08-2012, 23:46

Zgodnie z tym co wcześniej mówiłem, przyłączam się do listy życzeń :D
danino88 - 14-08-2012, 17:58

a po co Wam skala do 5 biegu :)
puchatek-cz-wa - 14-08-2012, 22:25

Niektórzy mają skrzynie manualną i 5 biegów :D
sveno - 15-08-2012, 00:16

Mam pytanie do ludzi którzy bawi się kiedyś AutoCadem: czy u was też program głupieje, kiedy musi zakreskować obszar w którym jest dużo elementów?
Sprawa wygląda tak: mam obwiednie zegarów która jak jest pusta (nie ma w niej cyferblatów i ikonek) daje się łatwo zakreskować (kreskowanie solid czarne) ale jak ta obwiednia zegarów jest kompletna tzn. z cyferblatami i ikonami to przy próbie kreskowania wywala masę (dosłownie jest ich kilkadziesiąt) punktów nieciągłości obwiedni :( strasznie mi to utrudnia pracę, bo muszę z szablonu jaki sobie przygotowałem wywalać wszystko, kreskować, a potem wklejać i ustawiać wszystko po kolei :(
Miałem pliki do druku wysłać wczoraj a jest już prawie środa a ja siedzę nad listami życzeń :( a jutro jadę na długo oczekiwane wakacje, nie wiem kiedy to skończę :(

[ Dodano: 15-08-2012, 00:33 ]
Dread87 napisał/a:
mozliwe ze masz za malo ramu:(
bardzo możliwe :( ehh kawa i walczę dalej, strasznie żmudne to jest :(
Owczar - 15-08-2012, 00:42

Jeśli chodzi o cada to nie pomogę... Kopę czasu, do projektowania przerzuciłem się na inventora...

Ale problem o którym piszesz występował już dawno temu, że autodesk jeszcze tego nie poprawił..

sveno - 15-08-2012, 00:46

Owczar napisał/a:
Ale problem o którym piszesz występował już dawno temu, że autodesk jeszcze tego nie poprawił..
być może już go poprawił, ale ja pracuje na wersji 2010 32bit, w nowszych interfejs jest "mniej ergonomiczny" no i większe wymagania sprzętowe, poza tym w punkcie ksero mają takiego i z nowszymi jest problem z drukiem.
Owczar - 15-08-2012, 00:50

Ja zawsze drukowalem do PDF bo w tych punktach ksero zawsze mieli problem z ustawieniem wydruku z cada. Sveno, pora na zmianę kompa ;) Za dużo kasy na auto wydajesz :)
Jackall - 15-08-2012, 01:12

Jeśli to przez moje kreskowanie to aż tak bardzo mi na tym nie zależy żeby wstrzymywać postępy...

Owczar napisał/a:
Za dużo kasy na auto wydajesz
oj to prawda :P
komarsnk - 15-08-2012, 10:00

Owczar napisał/a:
pora na zmianę kompa ;) Za dużo kasy na auto wydajesz :)

Ja dokładnie z tego samego powodu dorosłem do tej decyzji :D

sveno - 23-08-2012, 04:01

Sprzedam Galanta i kupie sobie nowego laptopa który będzie miał przynajmniej 4GB RAM, szlak mnie trafia....

Dziennik pokładowy "zdenerwowanego na maksa" Sławka:
godzina 3.40 a ja jeszcze nie skończyłem zamówień :( i dzisiaj nie skończe bo już zasypiam nad klawiaturą, a jutro do pracy trzeba wstać.
Zegary Tomka (sami zgadnijcie którego):

Przez mój pośpiech i nieuwagę narobiłem sobie kolejnych kilka godzin poprawiania, szkoda gadać :roll:
ciąg dalszy nastapi, miejmy nadzieję, że jutro będzie luźniej w pracy to tam troche nad tym posiedze, ale i tak zarwe pewnie jeszcze jakąś nocke :( Dobranoc.

[ Dodano: 23-08-2012, 17:45 ]
znacie to uczucie, kiedy robicie coś przez wiele wiele godzin, aż w końcu wpadacie na to, że można było zaoszczędzić sobie 80% trudu bo jest inny sposób?
Ja właśnie poznałem :) dupa ze mnie a nie przyszły inżynier. Przypadkiem przypomniałem sobie, że ACad ma coś takiego jak warstwy i można tymczasowo (na czas nanoszonych poprawek) wyłączyć warstwę z kreskowaniem, zamiast przenosić wszystko za arkusz, poprawiać i wnosić ponownie w arkusz. :evil: