To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

msnboss - 13-06-2013, 14:30

Sprawdziłem i ze smutkiem stwierdzam... wtyczki podłączone, i w progu i w mikrofonie :( zatem albo padł mikrofon albo coś grubszego się zepsuło. Pozostaje elektryk.
paffci0 - 14-06-2013, 21:38
Temat postu: szumy podczas rozmowy
Ja mam inny problem.
Otóż mikrofon zbiera straszne szumy z samochodu. Jak się jedzie ok 60 - 80 km/h lub szybciej i z kimś rozmawiam to prawie mnie nie słychać. Myślałem że coś nie tak z moim telefonem. Jednak jak moja narzeczona gdzieś jedzie autem i do niej dzwonie to też słychać straszny szum a jej prawie w ogóle.
Mój padre ma zainstalowany w swoim aucie (toyota avensis 2003) zestaw głośnomówiący noki i bez problemu go słychać bez względu na prędkość. Ostatnio nawet jechał w dużej burzy, deszcz mocno walił w szybę a wycieraczki latały w tą i z powrotem i bez problemu go słyszałem
Czy może macie jakiś patent na taki problem? A może macie tak samo?

Pzdr.

prosto - 18-06-2013, 21:29

ja nie mialem okazji sprawdzic (zadzwonic do siebie podczas jazdy hehhe :p ) a nikt inny moim lancerem nie jezdzi, ale slyszalem od rozmowcow ze podobno tez mam jakies zaklocenia...mikrofon jest umieszczony w podsufitce przy lampce, moze trzeba by zdemontowac i jakos delikatnie wytlumic dach z przodu...
Luk - 19-06-2013, 00:40

ja podobnie jak prosto, też nie miałem okazji sprawdzić :) Ale potwierdzam, że muszę naprawdę głośno mówić, bo mnie słabo słychać. Oczywiście zależy od tego gdzie jest rozmówca - jak w cichym miejscu, to mogę mówić normalnie. Jednak zawsze jestem gorzej słyszany, niż normalnie przez telefon przy uchu.
lurek - 09-08-2013, 19:34

Ja mam w zasadzie tylko (aż) dwa problemy, jeden dość zabawny

system nie rozpoznaje cyferki 2 (po angielsku), w aso ostrzegali mnie o tym ale już bez przesady :/ z angielskim tak źle u mnie nie jest, telefon sparowałem za 2 podejściem ;) no i resztę cyferek rozumie ale co powiem 2, to wychodzi 0 :/

i drugi, mniej zabawny problem to dźwięk z BT leci tylko po prawych głośnikach, radio gra normalnie.

Luk - 10-08-2013, 17:04

lurek napisał/a:
ale co powiem 2, to wychodzi 0 :/

sprobuj wymawiac "tju"
lurek napisał/a:
dźwięk z BT leci tylko po prawych głośnikach, radio gra normalnie.

Tak ma byc. Konkretnie dzwiek idzie z prawego przedniego glosnika. Chyba zeby sprawic wrazenie rozmowy z pasazerem :)

prosto - 30-08-2013, 17:52

jak zmienić jezyk ? dzisiaj chcąc sparowac nowy telefon, zestaw od razu gdy go załączyłem zaczął mowic po niemiecku...nie znam tego jezyka i pytanie jak zmienic spowrotem na angielski ?
Luk - 30-08-2013, 18:16

prosto napisał/a:
jak zmienić jezyk ?

Powiedzieć "English". Nie trzeba mówić po niemiecku.
System jest zaprojektowany tak, że zawsze rozumie nazwę języka, nawet wypowiedzianą w innym języku :) Właśnie po to, żeby móc łatwo zmienić.

prosto - 02-09-2013, 22:20

Luk, że tak juz spytam na wyrost - w jakim momencie to powiedzieć ?

(swoją drogą próbowałem coś w ten deseń i mowiłem "english please" heheh widocznie za kulturalny byłem)

Trik - 03-09-2013, 01:19

Jeśli się nie odezwiesz przez kilka sekund, to powinna zapytać w kilku językach, wtedy reaguj.
Luk - 03-09-2013, 01:40

prosto napisał/a:
w jakim momencie to powiedzieć ?

Chyba w dowolnym, a najlepiej po włączeniu, jak czeka na jakąś komendę.

irhabi - 03-09-2013, 10:07

Proszę bardzo:

lurek - 04-09-2013, 12:38

od siebie dodam, że system rozpoznaje łączone słowa np. można od razu powiedzieć "Call Waldek" i system zadzwoni pod nr.

I jak wspomniał LUK tju tju zamiast "tu" ;)

Luk - 04-09-2013, 12:46

lurek napisał/a:
można od razu powiedzieć "Call Waldek" i system zadzwoni pod nr.

Ja zawsze z tego korzystam. Wydaje mi się, że można jeszcze bardziej złożyć, jeżeli masz 2 numery przypisane do jednego imienia, to można powiedzieć np. "call Waldek mobile" :)

prosto - 05-09-2013, 12:20

lurek, przydatna rada ;) oby wiecej tu takich informacji :) (bo ja na przykład o tym nie wiedziałem)