Nasze Miśki - Zielone skurczybyki 2,0 V6 i 2,4 DOHC
Hugo - 07-11-2013, 08:43
Trzeba przyznać, że ładnie podłoga wyglądała nawet przed konserwacją. Nawet na wózku zawieszenia nie widac korozji... marycjusz napisał/a: | (grubo bez oszczędzania) | To niedobrze. Im grubiej tym gorzej. Szybciej odpadnie.
marycjusz - 07-11-2013, 10:43
gregter napisał/a: | Takie prawie 20 letnie graty w normalnym kraju to sprasowane plyna do japonskich hut. |
prawie dwudziestolatek a śmiga i prezentuje się lepiej niż niejedno nowsze auto - tyle w tym temacie
marycjusz - 07-11-2013, 10:45
Hugo napisał/a: | To niedobrze. Im grubiej tym gorzej. Szybciej odpadnie. |
Tzn uściślając - grubo nie znaczy że tam jest warstwa 1 cm Po prostu gdzieś na forum wyczytałem, że jakiś koleżka konserwował auto właśnie tym noxudolem i napisał że starczyła mu jedna puszka 1 litrowa na całą podłogę z nadkolami - więc u mnie poszło tych puszek 4 - czyli wnioskuję że na 1 Litrze noxudolu to jest dopiero oszczędność a u mnie takiej oszczędności nie było hehe
Hugo - 07-11-2013, 10:46
marycjusz napisał/a: | prawie dwudziestolatek a śmiga i prezentuje się lepiej niż niejedno nowsze auto - tyle w tym temacie | Dokładnie!
areksz121 - 08-11-2013, 01:08
Widze, ze niektorzy maja wiecej czasu ode mnie coby bude ogarnac w takim stopniu Pocieszam sie nadzieja, ze moj jest w lepszym stanie wyjsciowym, i nie bedzie tyle spawania...miejmy nadzieje
A co do poprzedniej sprawy z alternatorem...15-20 minut i jest na zewnatrz Odkrecamy kabelek pradowy, wtyka off, od gory jedna srubka, na dole druga dluga, kladziemy go obok przy maglu, wywalamy 3 sruby razem z podstawa alternatora, wahacze musza byc odprezone w dol(wiszace kolo) i alterek wychodzi dolem az milo
marycjusz - 08-11-2013, 10:40
areksz121 napisał/a: | Pocieszam sie nadzieja, ze moj jest w lepszym stanie wyjsciowym, i nie bedzie tyle spawania...miejmy nadzieje |
hehe szczerze to też mi się tak wydawało w moim galu , ale tu coś wylazło , tam coś wylazło, zaczęło się dłubanie śrubokrętem i jak widać trochę spawania było - także ja nie wierzę , że gale które teraz stoją np. na allegro z opisem "bez rdzy" są faktycznie bez rdzy - zakładam się o milion że zajechałbym do takiego sprzedawcy i pokazałbym mu teraz palcem gdzie są dziury których na pierwszy rzut oka nie widać
Swoją drogą to tak sobie teraz pomyślałem, że robię w sumie komuś niezły prezent...... zastanawiam się nad zmianą auta na wiosnę i gala trzeba będzie sprzedać więc ktoś kto go kupi - jeśli będzie tego świadomy (czyli będzie znał bolączki galantów) - będzie miał zwyczajnie prezent ode mnie w postaci wyspawania wszystkiego co można tu było wyspawać
marycjusz - 14-01-2014, 22:31
I NAGLE....ZUPEŁNIE NIESPODZIEWANIE, BEZ JAKICHKOLWIEK ZAMIARÓW ......KUPIŁEM SIGMĘ !! :)
Galant na razie jest jeszcze w moich rękach ale na dniach podejmę decyzję co z nim będzie dalej...jest mała szansa że zostanie w rodzinie... jeśli nie, to będę musiał go sprzedać.
Jak ktoś zainteresowany to zapraszam na pw
Schizo - 14-01-2014, 22:44
szpala85 napisał/a: | tyle szukałem tego mocowania na kubki i nie znalazłem hehehhe ... a ci się udało .... |
Sprawdź czy nie będzie czasem pasować od colta CA0/CJ0. Wydaje mi się, że będzie pasowało.
Panel środkowy wygląda prawie tak samo jak w CA0, więc szanse są
Anonymous - 14-01-2014, 22:47
Pokazuj szybciutką tę Sigmę
marycjusz - 14-01-2014, 22:59
cierpliwości będzie założony nowy temat, muszę znaleźć chwilę wolnego czasu
P.S bielak jak zauważysz w białym srebrnego sedana to ja
marycjusz - 16-01-2014, 17:07
GALANT JEDNAK NIE ZOSTANIE W RODZINIE CO MNIE NIEZMIERNIE SMUCI
W TAKIM RAZIE FAJNIE BY BYŁO JAKBY GO ODDAĆ KOMUŚ Z MM
marycjusz - 01-02-2014, 20:05
Smutna informacja jest taka że Galant został sprzedany ...
Ale jest też wesoła informacja Kupił go mój kumpel z roboty, także będę Gala widział codziennie Poza tym namówię go na nasze forum także Galant pozostanie z MM
Wrzucam najświeższe foty (z grudnia)
Po Galancie pozostały mi widoczne na fotach fele 17tki - jeśli ktoś chce je przygarną,ć albo się zamienić na jakieś fajne 16tki z rozstawem do Sigmy 5 x 114,3 to też byłbym zainteresowany.
Niedługo będą w dziale "Sprzedam"
Hugo - 01-02-2014, 20:41
Śliczny ten Galancik jest...
mkm - 02-02-2014, 16:55
marycjusz, to ten zamykam.
jakby trzeba było otwierać -> pw
|
|
|